İYİ Parti, Haziran ayında gerçekleştirdiği kurultayın ardından başkanlık divanındaki görev dağılımını yaptı. MHP'nin eski grup başkanvekili Oktay Vural, siyasi işler başkanı olarak atandı. Eski İstanbul il başkanı Buğra Kavuncu teşkilat başkanlığına, Ayfer Yılmaz ise genel sekreterliğe getirildi. Kürşad Zorlu parti sözcülüğü ve medya ilişkileri başkanlığı görevine devam edecek.
4 Temmuz 2023

İYİ Parti'den istifa eden Aytun Çıray, Meral Akşener'in CHP'den 15 milletvekili almasını 'hayatının en büyük hatası' olarak değerlendirmesini 'siyasi canlı bomba' olarak yorumladı. Çıray, istifasının nedenlerinden birinin, FETÖ'yü takip etmiş bir ilahiyatçı ve istihbarata yıllarını vermiş bir emniyet müdürü muavininin etkisi olduğunu belirtti. Ayrıca, Akşener'in kurultay konuşmasını eleştiren Çıray, İYİ Parti'nin siyasi fırsatları değerlendiremediğini ve liderlik kapasitesinin sorgulanmasına yol açacak bir 'liderlik parodisi' sergilendiğini ifade etti.
3 Temmuz 2023

Fenerbahçe futbol takımı, Dimitris Pelkas, Ezgjan Alioski ve Mergim Berisha ile yollarını ayırdığını açıkladı. Mergim Berisha, Augsburg Kulübü tarafından satın alma opsiyonu kullanılarak transfer edildi. Pelkas ve Alioski'nin sözleşmeleri sona erdiği için takımdan ayrıldılar. Kulüp, üç oyuncuya da katkılarından dolayı teşekkür etti ve kariyerlerinde başarılar diledi.
2 Temmuz 2023

Polonya Başbakan Yardımcısı ve Hukuk ve Adalet Partisi lideri Jaroslaw Kaczynski, Belarus'taki Wagner güçlerinin varlığı nedeniyle Polonya'nın doğu sınırındaki askeri varlığın güçlendirileceğini belirtti. Kaczynski, bu durumun sadece Ukrayna için değil, Litvanya ve Polonya gibi komşu ülkeler için de tehlike oluşturduğunu ifade etti. Sınırın güçlendirilmesi, sınıra yakın yerlerde konuşlu Polonya güçlerinin takviyesini ve bölgede engeller inşa edilmesini içerecek.
29 Haziran 2023

Antalya'nın Serik ilçesinde tatil yapan dünyaca ünlü futbolcular ve bazı ünlülerin oynadığı futbol maçının kadrosu sosyal medyada paylaşıldı. Kadroda Kyle Walker, Antonio Rüdiger, Granit Xhaka, Hakan Çalhanoğlu, Uğurcan Çakır, İsmet Taşdemir, Serdar Özkan, Ali Şafak Öztürk, Nalet Bebe ve Ümit Erdim gibi isimler yer aldı. Bu durum sosyal medya kullanıcıları tarafından garipsendi ve çeşitli yorumlar alındı.
28 Haziran 2023

İtalya İçişleri Bakanlığı ve İtalya Futbol Federasyonu, futbolda antisemitizmle mücadele amacıyla bir niyet beyanı imzaladı. Bu çerçevede, Nazi lideri Adolf Hitler'i övmek için kullanılan 'Heil Hitler' selamına atfen İtalyan alfabesinin 8'inci harfi olan 'H'ye karşılık '88' sayısını sembol olarak kullanan futbolcuların bu sayıyı forma numarası olarak alması yasaklandı. Bu karardan Serie A'da oynayan iki oyuncu etkilenecek. Ayrıca, taraftarların da Nazizmi çağrıştırabilecek sembolleri kullanması ve antisemitik tezahüratlar yapılması durumunda maçın durdurulması gibi yaptırımlar getirildi.
27 Haziran 2023

İstanbul Şişli'deki LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'nde gözaltına alınan beş kişi, sınır dışı edilmekle karşı karşıya. Gözaltına alınanlar arasında İran, Libya, Rusya, Portekiz ve Avustralya'dan kişiler bulunuyor. İranlı bir mülteci, ülkesine gönderilmesi durumunda idam cezası ile karşı karşıya olabilir. Gözaltına alınanlar arasında yaralı bir kişi de bulunuyor ve avukatlarına ve tedavi hakkına erişim sağlayamıyorlar.
27 Haziran 2023

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Wagner paralı savaşçı grubunun lideri Yevgeniy Prigojin'e yönelik silahlı isyan nedeniyle açılan ceza davasının kapatıldığını duyurdu. İsyancıların suç içerikli eylemlerinden vazgeçtiği belirtildi. Wagner'e ait askeri teçhizatın Rusya Silahlı Kuvvetlerine devredilmesi yönünde hazırlıkların devam ettiği bildirildi. Prigojin, daha önce Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlamış ve karşılık vermekle tehdit etmişti.
27 Haziran 2023

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, iş arkadaşları tarafından iki gündür haber alınamayan 32 yaşındaki Hasan C. ve kız arkadaşı Gözde V., evlerinde başlarından vurulmuş halde ölü bulundu. Olayın bildirilmesi üzerine polis, çilingir yardımıyla daireye girdi ve çifti ölü olarak buldu. Polis, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.
27 Haziran 2023

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, silahlı isyana kalkışıp geri çekilen Rus paralı asker şirketi Wagner’in savaşçılarının Rusya’da sözleşme imzalayarak orduya katılabileceğini veya Belarus’a gidebileceğini belirtti. Putin, Wagner savaşçılarının çoğunluğunun vatansever olduğunu ve geri çekilerek daha fazla kan dökülmesini engellediklerini ifade etti. Ayrıca, Batı'yı isyanı kışkırtmakla suçladı. Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, Rus ordusunu Wagner’e saldırı düzenlemekle suçlamış ve karşılık vermekle tehdit etmişti.
26 Haziran 2023

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, özel güvenlik şirketi Wagner'in Mali ve Orta Afrika'daki operasyonlarına devam edeceğini belirtti. Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in Rus ordusuna karşı isyan etmesi ve Ukrayna'yı terk ederek Rusya'ya dönmesi sonrası, Lavrov, Wagner isyanının Rusya'nın dost ve müttefiklerle olan ilişkisini etkilemeyeceğini ifade etti. Prigojin, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun Rusya'da gerilimi azaltma önerisini kabul ettiğini açıkladı.
26 Haziran 2023

Twitter CEO'su Elon Musk, Wagner grubunun isyanıyla ilgili bir paylaşımda bulundu. Musk'ın paylaşımına Belarus Dışişleri Bakanlığı, 'Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko sayesinde artık erkekler de biraz uyuyabilir' şeklinde yanıt verdi. Özel güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlamış ve karşılık vermekle tehdit etmişti. Prigojin, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun Rusya'da gerilimi azaltma önerisini kabul ettiğini açıklamıştı.
25 Haziran 2023

Rus güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin ve savaşçıları, Rusya'nın Rostov-Na-Donu kentinden ayrıldı. Wagner'in Rostov-Na-Donu'daki Rus Güney Askeri Bölge Karargahı binasından ayrılarak tüm askeri teçhizatını da şehirden çıkardığı görüldü. Ayrıca, Rusya Federal Karayolu Ajansı'ndan yapılan açıklamada, otoyollarda getirilen tüm kısıtlamaların kaldırıldığı bildirildi. Wagner'in kurucusu Prigojin, daha önce Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlamış ve karşılık vermekle tehdit etmişti.
25 Haziran 2023

İstanbul Valiliği'nin kararı doğrultusunda, LGBTİ+ Onur Haftası etkinlikleri nedeniyle İstanbul'da bazı metro hatları kapatıldı. M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nın Şişhane ve Taksim istasyonları ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı işletmeye kapalı olacak. İstanbul LGBTİ+ Komitesi, etkinlikler için Taksim'e çağrı yapmıştı.
25 Haziran 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP'den 15 vekil isteme konusundaki pişmanlığını eleştirdi. Özdağ, Akşener'in 'CHP'den 15 milletvekili aldım. Bedel ödemekten bıktım' sözlerinin gerçekleri yansıtmadığını belirtti. Özdağ, CHP'nin İYİ Parti'den bedel istemediğini, Akşener'in Kılıçdaroğlu'yla görüştüğünü ve 15 milletvekili istediğini, Kılıçdaroğlu'nun da bu talebi kabul etmek zorunda hissettiğini ifade etti. İYİ Parti 27'nci dönem İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray da Özdağ'ın paylaşımını teyit etti.
24 Haziran 2023

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Wagner Grubu kurucusu Yevgeniy Prigojin hakkında açılan ceza davasının kapatılacağını ve Prigojin’in Belarus’a gideceğini belirtti. Prigojin, daha önce Rus ordusunu Wagner’e saldırı düzenlemekle suçlamış ve karşılık vermekle tehdit etmişti. Ayrıca, Federal Güvenlik Servisi (FSB), Prigojin hakkında 'silahlı isyan' suçlamasıyla ceza davası açmıştı. Prigojin, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’nun çekilme çağrısını kabul etmişti.
24 Haziran 2023

Rusya'nın başkenti Moskova ve iki bölgede, Rus paralı asker şirketi Wagner krizi nedeniyle 'terörle mücadele operasyonu' rejimi ilan edildi. Rusya Terörle Mücadele Ulusal Komitesi, olası terör saldırılarını önlemek amacıyla bu kararı aldığını duyurdu. Wagner, Rostov şehrini ele geçirdi ve Moskova'ya hareket etmeye devam edeceğini belirtti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner'in 'ihanet' içinde olduğunu belirterek 'cezalandırılacaklarını' ifade etti.
24 Haziran 2023

UEFA, İspanya'nın Osasuna Kulübü'nün 2013-2014 sezonunda son iki maçta şike yaptığı gerekçesiyle gelecek sezon Avrupa Konfederasyon Ligi'ne katılma hakkının elinden alınabileceğini duyurdu. Osasuna Kulübü, UEFA'nın nihai bir karar vermeden önce Temyiz Komitesi'ne başvurup, yeni savunma sunma hakkına sahip. Osasuna, UEFA'nın sunduğu kriterleri doğru bulmayarak, haklarını savunmak için yasal mücadelesini sürdüreceğini ve Temyiz Komitesi'ne başvuracağını duyurdu.
24 Haziran 2023

Rus güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçladı ve karşılık vermekle tehdit etti. Bu durum üzerine Rusya'nın Federal Güvenlik Servisi (FSB), 'silahlı isyan' suçlamasıyla ceza davası açtı. Prigojin, Rusya Savunma Bakanlığı'nın Wagner'i kandırdığını ve ortadan kaldırmak istediğini iddia etti. Rusya Savunma Bakanlığı ise Wagner'in kamplarına dair sosyal medyada yer alan görüntülerin 'sahte' ve 'provakasyon' olduğunu belirtti.
24 Haziran 2023

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, ABD Temsilciler Meclisi'nin Finansal Hizmetler Komitesi'nde yaptığı konuşmada, enflasyonu yüzde 2 hedefine geri getirme konusundaki kararlılıklarını vurguladı. Powell, enflasyonun yüksek seyretmeye devam ettiğini ve indirme sürecinin uzun bir yol olduğunu ifade etti. Fed'in faiz oranlarını geçen hafta yüzde 5-5,25 aralığında sabit tuttuğunu hatırlatan Powell, yıl sonuna kadar faiz oranlarının biraz daha yükseltilmesinin uygun olacağını düşündüklerini açıkladı.
21 Haziran 2023
İşaretlediklerim