7-18 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan İstanbul Caz Festivali, 30. yılını 200'den fazla yerli ve yabancı sanatçının katılımıyla kutlayacak. Festivalde The Lumineers, Fatoumata Diawara, Lizz Wright ve Youn Sun Nah Quartet gibi isimler sahne alacak. Parkorman, Robert Kolej, The Marmara Esma Sultan Yalısı ve Sultan Park-Swissôtel the Bosphorus gibi mekanlarda düzenlenecek konserlerin yanı sıra, Kadıköy'deki dört mekanda Gece Gezmesi ve Caz Vapuru etkinlikleri de yer alacak. Genç Caz+ konser serisi ve Mehmet Uluğ Fonu desteğiyle genç müzisyenlere sahne ve albüm kaydı imkanı sunulacak. Biletler öncelikli olarak Lale Kart üyelerine, ardından genel satışa sunulacak ve öğrenciler için indirimli bilet uygulaması devam edecek.
14 Mart 2023

Oscar ödüllerine dokuz dalda aday gösterilen 'Banshees of Inisherin' filmi, ödül töreninden eli boş döndü. Ancak filmdeki karakterlerin giydiği el örgüsü kazaklar dikkat çekti ve moda trendi haline geldi. Filmin kostüm tasarımcısı Eimer Ni Mhaoldomhnaigh, İrlanda tarihi hakkındaki bilgisiyle ekibe katıldı ve 83 yaşındaki Dalia Barry, filmin örgü kazaklarını yaptı. Barry'nin örgüleri ve İrlanda'daki el örgüsü kazak satan mağazalar, artan ilgi ve satışlardan bahsediyor.
13 Mart 2023

İstanbul'da etkili olan lodos sebebiyle Şehir Hatları AŞ tarafından işletilen bazı vapur seferleri iptal edildi. Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş, Avcılar-Bostancı, Avcılar-Bakırköy-Yenikapı-Kadıköy, Maltepe-Adalar, Aşiyan-Anadolu Hisarı-Küçüksu ve Üsküdar-Aşiyan hatlarında seferler yapılamıyor. Ayrıca, diğer bazı seferlerde gecikmelerin yaşanabileceği belirtildi. Güncel sefer bilgileri Şehir Hatları'nın internet sitesinden takip edilebilir.
12 Mart 2023

İstanbul'da etkili olan lodos sebebiyle Şehir Hatları AŞ tarafından yapılan duyuruya göre Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş ve Adalar-Beşiktaş arasındaki bazı vapur seferleri iptal edildi. Ayrıca, diğer bazı seferlerde gecikmelerin yaşanabileceği belirtildi. Güncel iptal edilen sefer bilgileri Şehir Hatları'nın internet sitesinden takip edilebilir.
18 Şubat 2023

İstanbul'da etkili olan lodos sebebiyle Şehir Hatları tarafından yapılan duyuruya göre Maltepe-Adalar, Bostancı-Karaköy-Kabataş ve Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş vapur seferleri iptal edildi. Vatandaşlar, iptal edilen ve geciken seferler hakkında bilgi almak için Şehir Hatları'nın internet sitesinde yer alan iptal seferler sayfasını ziyaret edebilirler.
2 Şubat 2023

İtalyan lüks moda markası Gucci, kreatif direktör Alessandro Michele ile yollarını ayırdıktan sonra Sabato De Sarno'yu bu pozisyona getirdiğini duyurdu. De Sarno, kariyerine Prada'da başlamış ve Dolce Gabbana ile Valentino'da önemli roller üstlenmiş bir isimdir. Gucci'nin çeşitli koleksiyonlarından sorumlu olacak olan De Sarno, ilk koleksiyonunu Eylül 2023'te Milano Moda Haftası'nda sunacak. Gucci CEO'su Marco Bizzarri, De Sarno'nun markaya yeni bir vizyon getireceğine inandığını belirtti.
29 Ocak 2023

Kylie Jenner, Paris Couture etkinliklerinde Schiaparelli moda evinin İlkbahar-Yaz 2023 koleksiyonuna ait aslan başı şeklindeki broşu ile dikkat çekti. Broş, hayvanseverler tarafından eleştirilmesine rağmen tamamen yapay malzemeden üretildi. Koleksiyon, Dante'nin 'İlahi Komedya'sından esinlenerek şehvet, gurur ve açgözlülüğü temsil eden leopar, aslan ve kurt figürlerini içeriyor. Kreatif direktör Daniel Roseberry, bu figürleri yaratım sürecinin sancılarının bir metaforu olarak kullandığını ve giysilerin korku uyandırmasının başarı olduğunu ifade etti.
24 Ocak 2023

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları, özellikle lodosun etkisiyle, Şehir Hatları ve İDO tarafından yapılan bazı vapur seferlerinin iptal edilmesine neden oldu. İptal edilen hatlar arasında Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş, Maltepe-Adalar ve Aşiyan-Anadolu Hisarı-Küçüksu gibi önemli güzergahlar bulunuyor. İDO'nun Bandırma-Yenikapı-Kadıköy seferi de hava muhalefeti sebebiyle yapılamadı.
18 Ocak 2023

Dünyaca ünlü K-pop grubu BTS'nin üyesi Jimin, lüks moda markası Dior'un global düzeyde temsilcisi olarak seçildi. Dior, daha önce BTS için sahne kıyafetleri tasarlamış ve bu yeni ortaklıkla şarkıcıyla olan ilişkilerini güçlendirdiklerini ifade etmişlerdir. Jimin'in Dior'un 'zamansız ruhunu ve benzersizliğini' temsil ettiği belirtiliyor. Dior'un bu adımı, Güney Kore'de kişisel lükse en çok harcama yapan bir ülke olarak varlığını güçlendirmeyi amaçlıyor.
17 Ocak 2023

İstanbul'da etkili olan lodos sebebiyle Şehir Hatları tarafından yapılan duyuruda, Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş, Maltepe-Adalar, Beşiktaş-Adalar, Avcılar-Bakırköy-Yenikapı-Kadıköy ve Avcılar-Bostancı güzergahlarında bazı vapur seferlerinin iptal edildiği bildirildi. Yolculara hava muhalefeti sebebiyle seferlerde iptaller ve gecikmeler yaşanabileceği konusunda bilgi verildi ve anlayışları için teşekkür edildi.
17 Ocak 2023

Almanya'da büyüyen ve yedi yıl önce babasının Türk olduğunu öğrenen 33 yaşındaki Madeline Hoffmann, babasıyla tanışmak için Almanya'dan bisikletiyle Türkiye'ye doğru yola çıktı. Yaklaşık dört buçuk ay süren yolculuğun ardından Kayseri'de 64 yaşındaki babası Duran Tekin ile buluştu. Hoffmann yolculuğunu sosyal medya ve blogunda paylaştı ve Türk kültürünü yakından görmek ve Türkçe öğrenmek istediğini belirtti. Babası Duran Tekin, Almanya'da tanıştığı ve ayrıldığı Madeline'nin annesinden iki kızı olduğunu ve uzun yıllar sonra kızlarıyla iletişim kurabildiğini ifade etti.
12 Ocak 2023

Almanya doğumlu ve 90'ların en tanınmış süpermodellerinden biri olan Tatjana Patitz, 56 yaşında meme kanseri sebebiyle vefat etti. Vogue dergisine verdiği röportajda ve moda dünyasının önde gelen isimleri tarafından özgün görünümü ve Avrupa şıklığı sembolü olarak tanımlanan Patitz, modellik kariyerine 17 yaşında başladı ve 1990'da 'beş orijinal süpermodel'den biri olarak ün kazandı. Moda dünyası ve Peter Lindbergh Vakfı, Patitz'in ölümü üzerine taziye mesajları yayımladı.
12 Ocak 2023

Dünyanın en zengin insanı Bernard Arnault, lüks markalar grubu LVMH'nin en büyük ikinci şirketi olan Dior'un yönetimini kızı Delphine Arnault'a devretti. Delphine Arnault, şimdiye kadar Louis Vuitton'da başkan yardımcısı olarak görev yapıyordu ve 1 Şubat'ta Dior CEO'su ve Başkanı olarak göreve başlayacak. Bernard Arnault, şirketin gelecekteki yönetimi için adımlar atarken, beş çocuğunu da şirketin önemli pozisyonlarına yerleştirdi. Bloomberg milyarderler endeksine göre, Bernard Arnault geçen ay dünyanın en zengin insanı unvanını Elon Musk'tan almıştı.
11 Ocak 2023

Impossible Kicks, 24,4 milyon lira değerindeki 122 çift nadir bulunan ikinci el spor ayakkabısını 11 Ocak'ta ABD'nin Orlando şehrinde sergileyecek ve aynı gün online satışa sunacak. Koleksiyonun üçte biri 500 ile 3 bin dolar arasında fiyatlandırılırken, bazı özel ayakkabılar 140 bin dolara kadar çıkabiliyor. Nike, Doernbecher Çocuk Hastanesi'ndeki hastalarla iş birliği yaparak sınırlı sayıda ayakkabı ve giysi koleksiyonları üretiyor ve bu koleksiyondan bir çift Jordan 1, 140 bin dolar fiyat etiketiyle satışa çıkacak.
5 Ocak 2023
İşaretlediklerim