Muş'ta, kiralık aracına intihar notu bırakarak kaybolan 33 yaşındaki iki çocuk babası Ö.O., 18 saatlik bir aramanın ardından kent merkezindeki bir kahvehanede bulundu. Araçtaki notta intihar edeceğini ve ölümünden kimsenin sorumlu olmadığını belirten Ö.O., jandarma tarafından gözaltına alındı ve işlemleri devam ediyor.
2 Mart 2023

Hürriyet Ankara temsilcisi Hande Fırat, AKP yetkililerinden aldığı bilgiye göre Türkiye'de seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağını belirtti. Depremzedelerin oy kullanabilmesi için memurların uyguladığı formülün benzeri bir yöntem denenerek, depremzedelerin yaşadıkları kenti terk etmiş olsalar bile gittikleri illerde oy kullanabilecekleri ifade edildi. Seçimlerin ertelenmesi tartışmalarına rağmen, anayasanın sadece savaş durumunda seçimlerin ertelenebileceğini belirten bir maddeye atıfta bulunularak, seçimlerin ertelenemeyeceği vurgulandı.
23 Şubat 2023

İYİ Parti Milletvekili ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Merkez Bankası'nın 'Tek Yürek' kampanyasına yaptığı 30 milyar TL'lik bağışın denetim dışına çıkarıldığını belirtti. Yılmaz, Merkez Bankası'nın bu tür bağışları bütçeye koyma şeklinde yapması gerektiğini, ancak bu durumda bağışın denetimden kaçırıldığını ifade etti. Ayrıca, Merkez Bankası'nın daha önce böyle bir yardım kampanyasına katıldığına şahit olmadığını da sözlerine ekledi.
17 Şubat 2023

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinde beklenen kötü hava koşulları sebebiyle 6 Şubat Pazartesi günü eğitime ara verildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kar yağışının artacağı ve zorunlu olmadıkça özel araç kullanılmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Ankara Valiliği de benzer bir açıklama yaparak, hamile ve engelli personel ile 10 yaş altı çocuk sahibi kadın personelin idari izinli sayılacağını duyurdu.
5 Şubat 2023

Van, Hakkari, Bitlis ve Muş illerinde etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle toplamda 1112 mahalle ve mezra yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Karla mücadele ekipleri yolların açılması ve karın temizlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Van-Bahçesaray yolu çığ tehlikesi nedeniyle kapalı tutuluyor. İlgili belediye ekipleri kent merkezlerinde kar temizleme ve tuzlama çalışmaları yaparken, vatandaşlar da kendi çevrelerinde kar temizliği gerçekleştiriyor.
5 Şubat 2023

Televizyoncu Metin Uca, 'devlet büyüklerine hakaret' iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştır. Ancak, Osmaniye'de 12 Şubat'ta gerçekleştireceği gösteri, il kültür ve turizm müdürlüğü tarafından iptal edilmiştir. Uca, iptal kararının, Fatih Sultan Mehmet'in deniz kabuklarına olan merakını anlattığı bir kitap bölümünü yanlış değerlendiren bir kişinin şikayeti üzerine başlatılan soruşturmanın bir sonucu olduğunu belirtmiştir. Gösteri için 200'den fazla bilet satılmıştı.
3 Şubat 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahmin raporuna göre Türkiye'nin 42 ilinde kar yağışı beklenmektedir. Hava sıcaklıklarının kıyı kesimlerde ve doğuda mevsim normalleri civarında, iç kesimlerde ise mevsim normallerinin altında seyretmesi öngörülmektedir. Yağışların, bazı bölgelerde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
1 Şubat 2023

Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle toplamda 1028 köy ve mahalle yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Karla mücadele ekipleri yolları açmak ve biriken karları temizlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlar da kendi araçları ve iş yerlerinin önlerinde biriken karları temizlemeye çalışıyor. Yetkililer, acil durumlar için köy muhtarlarıyla iletişim halinde olduklarını ve asılsız ihbarlardan kaçınılması gerektiğini belirtiyor.
29 Ocak 2023

Türk sinemalarında bu hafta iki yerli yapım olmak üzere toplam altı yeni film vizyona giriyor. Animasyon severler için 'Çizmeli Kedi: Son Dilek', gerilim ve aksiyon tutkunları için 'Uçak', dram kategorisinde Neslican Tay'ın hayatını anlatan 'Demir Kadın: Neslican', dans ve romantizm içeren 'Maskeli Balo', Amazon ormanlarında geçen bir macera olan 'Ainbo: Amazon'da Büyük Macera' ve yerli korku filmi 'İfrit-i Cin' izleyicilerle buluşacak.
27 Ocak 2023

Türkiye'de bazı ebeveynler, çocuklarının aşılanmasına karşı çıktıkları gibi şimdi de yenidoğan bebeklerinden topuk kanı alınmasını reddediyorlar. Topuk kanı taraması, fenilketonüri (PKU), konjenital hipotiroidi gibi ciddi sağlık sorunlarının erken teşhis edilmesini sağlayarak tedavi şansını artırıyor. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, yenidoğan tarama programları her yıl 12 binden fazla çocuğun sağlıklı bir yaşama başlamasına yardımcı oluyor. Akraba evliliklerinin yaygın olduğu Türkiye'de genetik hastalıkların görülme sıklığı artıyor. Türk Tabipleri Birliği ve diğer sağlık profesyonelleri, aşı ve topuk kanı taramalarının önemini vurgulayarak, ebeveynlerin bu konudaki yanlış bilgilendirilmelerine ve dirençlerine dikkat çekiyorlar.
26 Ocak 2023

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kayak takımı sporcuları, yeterli kar yağışı olmaması sebebiyle asfalt üzerinde tekerlekli kayaklarla antrenman yapmak zorunda kalmıştır. Sporcular, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde gelecek ay yapılacak bölge elemelerine hazırlanıyorlar. Kayak antrenörü Süleyman Yıldırım, bu yılın yağışsız geçmesinin antrenmanları olumsuz etkilediğini ve karda yapılan antrenmanların daha verimli olduğunu belirtmiştir.
22 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve iki özel harekat polisi dahil 13 kişi tutuklandı. Henüz yakalanmayan tetikçi Eray Özyağcı'nın, eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş tarafından MHP'ye tahsisli çakarlı bir araçla kaçırıldığı iddia ediliyor. Soruşturma savcısı Ayhan Ay'ın izne ayrılması ve sorumlu başsavcı vekilinin umreye gitmesi nedeniyle dosyaya bakacak savcı kalmadı, bu durum üzerine yeni savcılar görevlendirildi.
18 Ocak 2023

Demir çelik sektöründe paravan şirketler aracılığıyla kamuyu zarara uğrattığı iddia edilen firmalara yönelik 'Demir Yumruk' operasyonu sonrası açılan ilk davanın görülmesine Ankara 21'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Erol Evcil'in de aralarında bulunduğu beş sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Sanıkların çeşitli suçlamalarla yargılandığı dava süreci 15 Şubat'ta devam edecek. Ayrıca, aynı soruşturma kapsamında Hüseyin Eryılmaz'ın da aralarında bulunduğu 46 sanıklı ikinci davanın görülmesine başlanmış ve bazı tutuklu sanıklar tahliye edilmişti.
11 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün haftalık tahmin raporuna göre, Türkiye'de bir süredir devam eden yüksek sıcaklıklar mevsim normallerine dönecek ve 41 ilde kar yağışı bekleniyor. Kar yağışının Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgelerinde etkili olmaya başlayacağı ve 11 Ocak'tan sonra iç bölgelere doğru ilerleyeceği öngörülüyor. Kar yağışı beklenen iller arasında Afyonkarahisar, Ankara, Erzurum, Konya ve Van gibi şehirler bulunuyor.
8 Ocak 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un fiyat sabitleme çağrısının ardından BİM, ocak ayı boyunca 500 ürünün fiyatını sabitleyeceğini açıkladı. Bu gelişme, zincir marketlerin fiyat politikaları ve hükümetin bu konudaki tutumu bağlamında yaşanan tartışmaların bir parçası. Daha önce ŞOK ve Migros da benzer sabit fiyat ve indirim uygulamalarını duyurmuştu. A101 ise ocak sonuna kadar '2023' ürünün fiyatını sabitleyeceğini bildirmişti.
7 Ocak 2023

Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un uyarıları sonrasında, A101 market zinciri de sabit fiyat uygulamasına geçtiğini açıkladı. A101, ocak ayı sonuna kadar 2023 ürünün fiyatını sabitleyeceğini belirtti. Bu karar, diğer büyük market zincirlerinin benzer sabit fiyat uygulamalarını duyurmasının ardından geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de diğer firmalardan benzer uygulamalar beklediğini ifade etmişti.
6 Ocak 2023

Türk Lirası'nın değer kaybı ve artan maliyetlerle tarihi seviyelere ulaşan enflasyon ortamında, hükümet zincir marketleri fiyat artışlarından sorumlu tutuyor. Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un etiket fiyatları konusunda uyarıda bulunmasının ardından ŞOK ve Migros gibi bazı zincir marketler belirli ürünlerde sabit fiyat politikasına geçti. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, MÜSİAD toplantısında yaptığı konuşmada, fiyat sabitleyen işletmeleri tebrik etti ve tüm işletmelere benzer uygulamaları hayata geçirmeleri çağrısında bulundu.
5 Ocak 2023

Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un zincir marketlerle yaptığı toplantının ardından, ŞOK'un bin üründe sabit fiyat uygulaması başlatmasının ardından Migros da 419 temel ihtiyaç ürününde sabit fiyat uygulamasına geçtiğini duyurdu. Ayrıca Migros, 3 binden fazla üründe sürekli indirim ve 23 farklı ürün ailesinde yüzde 25 ile yüzde 50 arasında indirimler uyguladığını açıkladı. CarrefourSA ise ocak ayı boyunca 20 bin üründe yüzde 40'a varan indirim yapacağını bildirdi. Bu gelişmeler, Türk Lirası'nın değer kaybı ve yüksek enflasyon oranları nedeniyle artan maliyetler ve hükümetin zincir marketleri fiyat artışları konusunda sorumlu tutması bağlamında gerçekleşti.
4 Ocak 2023

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan yüzde 64,27'lik yıllık enflasyon oranı, sosyal medya kullanıcıları tarafından gerçekçi bulunmadı ve tepki çekti. Kullanıcılar, TÜİK'in Twitter hesabında paylaştığı enflasyon istatistiklerinin altına eleştirel yorumlar yazdı. Bazı ekonomistler ise TÜİK'in açıkladığı oranın hükümetin tahminlerini tutturduğunu belirtti. Tepkiler, enflasyonun gerçekçi ölçülmediği ve maaş zamlarının yetersiz olduğu yönündeydi.
3 Ocak 2023

Türk Lirası'nın değer kaybı ve enflasyonun artmasıyla birlikte hükümet ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, zincir marketleri fiyat artışlarından sorumlu tuttu. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, marketlerle etiket fiyatları konusunda görüşmeler yaptı. Bu süreçte ŞOK Marketler, ocak ayı boyunca temel ihtiyaç ürünlerinden oluşan bin üründe fiyatları sabitleyeceğini duyurdu. ŞOK Marketler CEO'su Uğur Demirel, bu kararın hem ekonomiye hem de müşterilerin bütçesine katkı sağlayacağını ifade etti.
1 Ocak 2023
İşaretlediklerim