Millet İttifakı'nın CHP listelerinden seçime giren ittifak ortakları DEVA, Saadet, Demokrat ve Gelecek partilerinin hesaplamalarına göre, tek liste stratejisiyle en az 43 ek milletvekili kazanılması mümkün görünüyor. CHP'nin oy oranının %33'e çıkması durumunda bu sayının 79'a ulaşabileceği belirtiliyor. Partiler, 14 Mayıs seçimleri için aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etmiş durumda.
11 Nisan 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti. Listede, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi'nden adaylar da yer alıyor. Erzincan birinci sıra adayı olarak Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül belirlendi. Aday listesi, Türkiye'nin dört bir yanından çok sayıda adayı kapsıyor.
9 Nisan 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), milletvekili aday listelerini belirleyerek Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti. İstanbul'da ilk sıralarda Oğuz Kaan Salıcı, Engin Altay ve Namık Tan yer alıyor. Listelerde İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi'nden adaylar da bulunmakta. CHP'nin Erzincan'daki birinci sıra adayı Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül olarak belirlendi. Parti meclisinde kabul edilen listelerin ilerleyen saatlerde değişip değişmeyeceğine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu karar verecek.
9 Nisan 2023

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını desteklediklerini duyurdu. Sarıgül, demokratik parlamenter sistem, tarafsız cumhurbaşkanı, güçlü meclis ve bağımsız yargıyı arzuladıklarını belirtti ve Kılıçdaroğlu'nun bu değişimi gerçekleştirecek en doğru aday olduğuna inandıklarını ifade etti.
6 Nisan 2023

Hatay'ın Antakya ilçesinde meydana gelen depremde yıkılan Mutlular Apartmanı'nın enkazında arama tarama çalışmaları sırasında hayat belirtisi tespit edilen Mustafa Sarıgül, 149 saat sonra kurtarıldı. Kurtarma çalışmalarına çeşitli arama kurtarma ekipleri, askeri personel ve Romanya'dan gelen ekipler destek verdi. Yaklaşık beş saat süren çalışmaların ardından Sarıgül, sağlık ekiplerine teslim edildi.
12 Şubat 2023
İşaretlediklerim