Avustralya'nın Queensland eyaletinde park bekçileri tarafından bulunan ve 'Toadzilla' adı verilen 2,7 kilogram ağırlığında ve 25 cm uzunluğunda bir kara kurbağası, dünyanın en büyüğü olarak kaydedildi. Bu tür, 1935'te şeker kamışı tarımını korumak için adaya getirilmiş ve nüfusu 200 milyona ulaşmıştır. Toadzilla'nın zehirli olduğu ve çevresine zarar verdiği için ötenazi yapıldı ve cesedi Queensland Müzesi'ne bağışlanabileceği belirtildi.
20 Ocak 2023

Amiens Belediye Başkanı Brigitte Foure, Birinci Dünya Savaşı sırasında Picardie Müzesi'nden çalınan ve daha sonra ABD'de açık artırmada Madonna tarafından satın alınan 'Diane et Endymion' isimli tarihi tabloyu ödünç almak istediğini açıkladı. Foure, 2028'de Avrupa Kültür Başkenti olmaya aday olan Amiens'te sergilemek üzere tabloyu ödünç olarak talep etti ve Madonna'nın tabloyu yasal olarak edindiğini, mülkiyet hakkına itirazları olmadığını belirtti. Tablo, 1989 yılında New York'taki Sotheby's müzayedesinde Madonna tarafından 1,3 milyon dolara satın alınmıştı.
17 Ocak 2023

Cinsel taciz iddiaları nedeniyle uzun süredir kamuoyu önünde görünmeyen aktör Kevin Spacey, İtalya'nın Torino kentindeki Ulusal Sinema Müzesi tarafından verilen ömür boyu başarı ödülünü aldı. Beş yıl aradan sonra ilk kez bir topluluk önünde konuşan Spacey, duygusal bir konuşma yaparak müzeye ve menajeri Evan Lowenstein'a teşekkür etti. Spacey, müzeye cesaretinden dolayı minnettar olduğunu ve kendisini 'kutsanmış, minnettar ve alçakgönüllü' hissettiğini ifade etti.
17 Ocak 2023

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, Kozağaç köyü Göllük mezrasında devam eden Kahta-Sincik yol yapım çalışmaları sırasında bir iş makinesiyle yapılan kazıda beş insan iskeleti bulundu. Müze Müdürlüğü ekiplerinin incelemesi sonucunda, iskeletlerin oda mezarda yer aldığı ve Roma dönemine ait 1600 yıllık olduğu değerlendirildi.
6 Ocak 2023
İşaretlediklerim