25. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri'nin adayları ve özel ödül sahipleri açıklandı. Yapı Kredi Özel Ödülü'nün sahibi oyuncu Merve Dizdar oldu. Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü'ne Prof. Dr. Cevdat Çapan, Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü'ne 'Güzel Son' isimli oyunuyla Hakan Tabakan, Haldun Dormen Özel Ödülü'nü '1923 Müzikali' kazandı. Yılın en başarılı oyunu, yönetmeni ve oyuncuları kategorilerinde de adaylar belirlendi. Ödül töreni 3 Ekim'de Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.
26 Eylül 2023

Broadway'in ünlü müzikali 'Operadaki Hayalet', 35 yıl süren gösterim serüvenini sonlandırdı. Pandemi nedeniyle 18 ay kapalı kalan ve maliyetlerin artmasıyla zorluklar yaşayan Broadway, bu ikonik eserin son perdesini indirdi. Müzikalin son gösterimine eski ve yeni oyuncular katıldı ve besteci Andrew Lloyd Webber, performansı geçtiğimiz yıl kaybettiği oğlu Nick'e adadı. 'Operadaki Hayalet', Londra'da hâlâ sahnelenmeye devam ediyor ve Ekim ayında 36. yılını kutlayacak.
18 Nisan 2023

Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu, Piu Entertainment ve Zorlu PSM iş birliğiyle hazırlanan '1923' adlı müzikal, Cumhuriyetin 100. yılı anısına 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda prömiyerini yapacak. Müzikal, Cumhuriyetin kuruluş hikayesini anlatmayı amaçlıyor ve 200 kişilik bir ekip tarafından bir buçuk yıl süren hazırlıklar sonucunda sahnelenecek. Başrollerde Kerem Alışık, Özge Özder, Ece Dizdar gibi isimlerin yanı sıra genç yetenekler yer alıyor. Müzikal, bir müze gezisi sırasında Bandırma Vapuru'na yolculuk eden dört arkadaşın hikayesini fantastik bir anlatımla sunuyor. Prömiyer günü öğrencilere ücretsiz olacak ve biletler satışa çıkarıldı.
27 Mart 2023

Lewis Carroll'ın 'Alice Harikalar Diyarında' eserinden uyarlanan ve Serdar Biliş yönetmenliğinde sahnelenen 'Alice Müzikali', başladığı günden bu yana kapalı gişe oynuyor. Müzikal, BKM, Zorlu PSM ve id ortak yapımcılığında Disney+ üzerinden izleyiciyle buluşacak. Oyuncu kadrosunda Serenay Sarıkaya, Ezgi Mola ve diğer tanınmış isimler bulunuyor. Disney+, müzikalin 10 Şubat'ta yayımlanacağını duyurdu ve resmi tanıtımını paylaştı.
2 Şubat 2023
İşaretlediklerim