2019 yılında Ankara'nın Çubuk ilçesinde CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik linç girişimi davasında yeniden karar verildi. Kılıçdaroğlu'nun sığındığı evin önünde 'Yakın o evi' diye bağıran Sevim Gölyeri'ye beş yıl 10 ay hapis cezası verildi. Davada toplam 48 kişi yargılanırken, cezaları kesinleşen 20 sanık yeniden yargılanmadı. Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, kararı İstinaf'a taşıyacaklarını açıkladı.
27 Eylül 2024

Küçükçekmece Belediyesi, Halkalı İstasyon Mahallesi'nde bulunan pazaryeri arazisini borcuna karşılık Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) devretme kararı aldı. Belediye meclisi toplantısında, belediye başkanı Kemal Çebi'ye bu devir için yetki verildi. CHP'li meclis üyesi Fatih Üstünbaş, bu takasın 1 milyar 65 milyon liraya gerçekleşeceğini ve bu sayede aylık 24-25 milyon lira faiz yükünden kurtulacaklarını belirtti.
25 Eylül 2024

Meksika'nın yeni devlet başkanı Claudia Sheinbaum Pardo'nun yemin törenine İspanya Kralı 6’ncı Felipe davet edilmedi. Bu durum, iki ülke arasında diplomatik bir krize yol açtı. Pardo'nun İspanyol fethinden dolayı İspanya'dan af talep etmesi ve bu talebinde ısrarcı olması, krizin arkasındaki neden olarak gösteriliyor. İspanya, bu durumu kabul edilemez bulduğunu belirterek törene hiçbir temsilci göndermeme kararı aldı.
25 Eylül 2024
İşaretlediklerim