Netflix'in yeni dizisiyle gündeme gelen Menendez kardeşlerin cinayet davası, yeni delillerin ortaya çıkmasıyla yeniden incelenecek. Kardeşler, 1989'da ebeveynlerini öldürmekten suçlu bulunarak müebbet hapse mahkum edilmişti. Los Angeles Bölge Savcısı, kardeşlerin babaları tarafından cinsel tacize uğradıklarını iddia ettikleri delilleri incelemenin ahlaki bir zorunluluk olduğunu belirtti. Yeni duruşmanın 26 Kasım'da yapılması planlanıyor.
4 Ekim 2024

Netflix'in hit dizisi Baby Reindeer, Fiona Harvey'in açtığı iftira davası nedeniyle hukuki sorunlarla karşı karşıya. Yargıç Gary Klausner, dizinin gerçek bir hikaye olarak lanse edilmesine rağmen bazı önemli olayların gerçekte yaşanmadığını belirtti. Netflix, dizinin drama tarzında çekildiğini ve izleyicilerin iddiaların gerçek dışı olduğunu anlayacağını savunsa da yargıç bu görüşe katılmadı. Dava devam ederken, dizi ve yaratıcıları ödüller kazanmaya devam ediyor.
30 Eylül 2024

Netflix'in popüler dizisi 'Baby Reindeer' ile ilgili olarak Fiona Harvey'nin açtığı hakaret davasında mahkeme, davanın devam etmesine karar verdi. Harvey, dizideki karakterin kendisinden esinlenildiğini ve gerçeklerin çarpıtıldığını iddia ediyor. Mahkeme, dizinin 'gerçek hikaye' olarak sunulamayacağına hükmetti ve Harvey'nin 'kasıtlı olarak duygusal sıkıntıya neden olma' suçlamasıyla Netflix'i dava edebileceğine karar verdi. Netflix ise dizinin esas itibarıyla doğru olduğunu savunuyor.
30 Eylül 2024

Netflix’in yeni dizisi 'Canavarlar: Lyle ve Erik Menendez’in Hikayesi', 1989’da ebeveynlerini av tüfeğiyle öldüren iki kardeşin dava süreci ve sonrasında yaşananları anlatıyor. Menendez kardeşler, ebeveynlerinin kendilerine yıllarca fiziksel, duygusal ve cinsel istismarda bulunduğunu iddia ederek müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Dava, yıllar içinde birçok belgesel, podcast ve diziye konu oldu ve kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Netflix dizisi, bu ünlü davayı yeniden gündeme taşıyor.
29 Eylül 2024

Netflix, Wednesday dizisinin yapım aşamasındaki ikinci sezonunun tanıtım filmini yayınladı. Tanıtım videosunda dizinin başrol oyuncuları ve yapımcı Tim Burton yer alıyor. Catherine Zeta-Jones, yeni sezonun daha büyük ve karmaşık olacağını belirtti. Wednesday'in ikinci sezonu İrlanda'da çekiliyor ve 2025'te yayınlanması planlanıyor.
20 Eylül 2024

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Netflix'teki 'Famagusta' dizisinin Türkiye ve diğer ülkelerde yayınlanmayacağını açıkladı. Şahin, dizinin Kıbrıs Barış Harekâtı'na yönelik olumsuz içerikleri nedeniyle Türk kamuoyunda tepkiyle karşılandığını belirtti. RTÜK, Netflix ile yapılan görüşmeler sonucunda dizinin sadece Yunanistan'da yayınlanmasına karar verildiğini duyurdu.
6 Eylül 2024
İşaretlediklerim