Altılı masa tarafından oluşturulan ortak politikalar mutabakat metni, çeşitli politika başlıklarını içerirken, Saadet Partisi'nin itirazı sonucu 'İstanbul Sözleşmesi' ile ilgili bir maddeye yer verilmedi. Ancak İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, sunum sırasında metin dışına çıkarak sözleşmeye dönüleceğini ifade etti. Bu durum, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi'nde hoşnutsuzluk yarattı ve Saadet Partisi'nin tepkisine neden oldu.
31 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Akdeniz'in iç kesimlerinde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece düşeceği öngörülüyor. Ülke genelinde çok bulutlu bir hava beklenirken, Marmara, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun çoğu, Güneydoğu Anadolu ve bazı batı illerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Özellikle Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da yağışların kuvvetli olması bekleniyor.
31 Ocak 2023

İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'nda görülen cinsel istismar davası öncesinde, Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in müritleri, Gümüşel için özgürlük talep eden sloganlar attı ve dövizler taşıdı. Müritler, Gümüşel'in suçsuz olduğuna ve iddiaların İslam'ı lekelemek amacıyla atılan iftiralar olduğuna inanıyor. H.K.G. adlı mağdur kız çocuğunun psikolojik sorunları olduğunu ve LGBT tarafından kandırıldığını iddia ediyorlar. Ayrıca, kızın gelinlik giydiği fotoğrafların mutluluk göstergesi olduğunu savunuyorlar.
30 Ocak 2023

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G., altı yaşındayken babasının müridi Kadir İstekli ile evlendirildiğini ve çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını iddia ederek yargıya başvurdu. İki yıl süren dava sürecinde henüz kimse tutuklanmamışken, kamuoyunun tepkisi üzerine Gümüşel ve İstekli tutuklandı. H.K.G.'nin travmaya bağlı stres bozukluğu yaşadığı adli tıp raporu mahkemeye sunuldu. Davanın görüldüğü gün, Gümüşel'in müritleri adliye önünde toplanarak liderlerinin serbest bırakılmasını talep etti.
30 Ocak 2023

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğü, BÜMED'in üniversitedeki yerinden çıkarıldığını duyurdu. Mezunlar kararı protesto etti ve yürütmeyi durdurma davası açtı. Kaymakamlık, BÜMED'e tesislerin tahliye edilmesi gerektiğini bildirdi ve tahliye işlemleri başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda bu duruma tepki göstererek, 'kayyum düzenine' son vereceklerini belirtti.
30 Ocak 2023

İsveç'te aşırı sağcı Rasmus Paludan'ın Kuran yakmasının ardından, Türkiye'deki ABD, Almanya ve Fransa büyükelçilikleri terör saldırısı riski konusunda vatandaşlarını uyardı. Almanya Büyükelçiliği, vatandaşlarına özellikle ibadet yerleri ve kalabalık alanlardan kaçınmalarını tavsiye etti. ABD Büyükelçiliği, teröristlerin ibadethanelere misilleme saldırıları yapabileceği konusunda uyarıda bulundu. Fransa Büyükelçiliği de benzer bir uyarı yaparak, Fransız vatandaşlarından dikkatli olmalarını istedi.
27 Ocak 2023

Danimarka'da aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan'ın Kuran yakmasına Türkiye'den tepki geldi. Paludan, daha önce İsveç'te de benzer bir eylem yapmıştı. Türkiye, Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Danny Annan'ı Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak eyleme izin verilmesini kınadı ve Danimarka'nın tutumunu kabul edilemez bulduğunu iletti. Paludan, geçen hafta Türkiye'nin Stockholm büyükelçiliği önünde de Kuran yakmış ve bu eylem Türkiye'nin İsveç'in NATO'ya katılımına engel olacağını açıklamasına neden olmuştu.
27 Ocak 2023

Altın Ahududu Ödülleri, 'Firestarter' filmindeki performansı nedeniyle 12 yaşındaki Ryan Kiera Armstrong'u 'En Kötü Kadın Oyuncu' dalında aday gösterdi. Bu karar, sosyal medyada ve sinema sektöründen birçok kişi tarafından zorbalık ve acımasızlık olarak eleştirildi. Ödüllerin kurucu ortağı John Wilson, adaylığın komik olmayı amaçladığını ancak yanlış anlaşıldığını belirtti. Tepkiler üzerine ödül komitesi özür dileyerek Armstrong'un adaylığını geri çekti ve 18 yaş altı bireylerin değerlendirilmeye alınmayacağını duyurdu.
27 Ocak 2023

İstanbul Sancaktepe'de bir sitede çalışan M.A. isimli birey, ailevi ve psikolojik sorunlar nedeniyle üç çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti. Polis ekipleri, ihbar üzerine gittikleri dairede dört kişinin cansız bedeniyle karşılaştı. Sancaktepe Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı ve konunun tahkikat altında olduğu belirtildi.
27 Ocak 2023

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 'SES Yılın Kadınları' ödülleri, kadın hakları ve cinsiyet eşitliği mücadelesinde öncü rol oynayan 19 kadına verildi. Ödüller, Pera Müzesi'nde düzenlenen bir törenle sahiplerine takdim edildi. TİP Milletvekili Sera Kadıgil ve şarkıcı Gülşen'in de aralarında bulunduğu ödül sahipleri, direniş ve umut temalarıyla öne çıktı. Kadın Koalisyonu'na Yaşam Boyu Başarı Ödülü verildi.
27 Ocak 2023

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde iki yaşındaki Murat Aslan Kılıç isimli çocuk, evde ölü olarak bulundu. Çocuğun vücudunda sigara yanıkları ve dayak izleri tespit edildi. Olayın ardından çocuğun annesi gözaltına alındı. Evde bulunan diğer iki çocuk ise sosyal hizmetler il müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. Çocuğun kesin ölüm nedeni için örnekler Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
27 Ocak 2023

Haiti'de çetelerin saldırıları sonucu öldürülen 10'dan fazla güvenlik gücü üyesinin ardından polisler, Başbakan Ariel Henry'nin özel konutuna taşlı ve molotofkokteyli saldırılar düzenledi. Başbakan Henry, Arjantin'den döndüğünde polislerin protestosu nedeniyle havalimanında mahsur kaldı ve yoğun güvenlik önlemleri altında konutuna götürüldü. Ülkede Nisan 2022'den bu yana silahlı grupların çatışmaları sonucu 500'den fazla kişi öldü ve 3 bini aşkın kişi evlerini terk etti. Haiti'de son bir yılda suikast, deprem, enflasyon, kolera ve şiddet olayları toplumsal huzursuzluğu artırdı.
27 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla, Kurtuluş Savaşı'nda hizmetleri belgelenen beş şehit ve gazinin mirasçılarına İstiklal Madalyası verilmesine dair karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararda, madalya alacak şehit ve gazilerin isimleri, memleketleri, rütbeleri ve askerlik hizmetlerine dair bilgiler ile madalya alacak mirasçıların isimleri yer aldı. Listede Ardahan, Ilgaz, Tavas, Kahramanmaraş ve Sorgun'dan şehit ve gazilerin mirasçıları bulunuyor.
26 Ocak 2023

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, 'et haberi' nedeniyle kovulan muhabir Fatmanur Boylu'nun hedef gösterilmesine ve medya grubundaki manipülatif haberlerin hesabının sorulmamasına eleştirilerde bulundu. Altaylı, muhabirin habere müdahale ettiğini kabul etse de, büyük bir komplo kurma amacında olmadığını belirtti. Ayrıca, A Haber'in aileyi sıkıştırarak farklı ifadeler aldığını ve bu durumun muhabire yüklenen suçu artırdığını ifade etti.
25 Ocak 2023

Gezi Parkı eylemleri sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın davasında, sanık polis Hüseyin Engin'e verilen yedi ay 15 günlük hapis cezasına Korkmaz'ın ailesi itiraz etti. Aile, Yargıtay'a başvurarak sanığın 'eziyet' suçundan cezalandırılmasını talep etti. Daha önceki yargılamalarda diğer sanık polislerden Mevlüt Saldoğan'a 10 yıl 10 ay, Yalçın Akbulut'a ise 10 yıl hapis cezası verilmiş, iki polis beraat etmişti.
25 Ocak 2023

Hong Kong bandıralı 6 bin 551 tonluk 'Jintan' isimli kargo gemisi, Japonya'nın Nagazaki eyaleti açıklarında battı. Gemi, Danjo Adaları'nın 110 kilometre batısında suya gömüldü ve 22 mürettebatından 4'ü kurtarıldı. Mürettebatın 14'ü Çin, 8'i Myanmar vatandaşı. Japonya Sahil Güvenliği, kayıp mürettebatın kurtarılması için çalışmalarını sürdürüyor.
25 Ocak 2023

Adalet Komisyonu'nda görüşülen başörtüsüne ilişkin anayasa teklifi, CHP ve İYİ Parti'nin değişiklik önerileri reddedildikten sonra kabul edildi. İki parti, başörtüsü teklifinde 'dini inanç sebebiyle başını örtmesi' ifadesinin genişletilmesini ve aileyle ilgili maddelerin dışarıda bırakılmasını talep etmişti. Talepleri reddedilen CHP ve İYİ Parti üyeleri, komisyonu terk etti. Teklifin komisyondan geçtiği haberini Anadolu Ajansı duyurdu.
24 Ocak 2023

Bolu'da, ebeveynleri evde olmayan sekiz yaşındaki Ö.B.Ö., evinin bahçesinde oynarken O.Ö. isimli bir kişi tarafından kaçırıldı. Çocuğun köpeğiyle oynadığı sırada köpeği kaçırıp, çocuğu köpeğinin yerini göstereceğini söyleyerek kandıran şüpheli, çocuğu bir iş merkezinin çatı katına götürüp sandalyeye bağladı. Fidye için eve giden şüpheli, çocuğun annesi tarafından fark edilince kaçmaya başladı ve vatandaşlar ile bir polis memurunun yardımıyla yakalandı. Çocuk, polis ekipleri tarafından bulunarak sağlık kontrolünden geçirildi ve durumunun iyi olduğu belirtildi.
23 Ocak 2023

Fransa'nın başkenti Paris'te, silahlı olduğu ihbar edilen bir kişi polis tarafından vurularak öldürüldü. Olay, Paris'in 11. bölgesinde meydana geldi. Şüphelinin polislere silahını doğrultması üzerine polisler tarafından ateş açıldı ve şüpheli göğsünden aldığı dört kurşunla yaşamını yitirdi. Adli kaynaklar, ölen kişinin kimliğinin henüz belirlenemediğini ve elindeki silahın sahte olduğunu açıkladı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
23 Ocak 2023

İsveç'te aşırı sağcı Rasmus Paludan'ın Kuran yakma eylemi Türkiye'de büyük tepkilere neden oldu. İstanbul'daki İsveç Başkonsolosluğu önünde toplanan protestoculara, konsolosluk çalışanları tarafından asılan bir kağıtla yanıt verildi. Kağıtta 'Kitap yakan o aptalın görüşlerine katılmıyoruz!' ifadesi yer aldı. Protestolar sırasında İsveç bayrağının da yakıldığı bildirildi.
22 Ocak 2023
İşaretlediklerim