Hatay'ın Antakya ilçesinde, depremler sonucu ağır hasar gören bir binanın yıkım çalışması sırasında çökme meydana geldi. İş makinesiyle birlikte çöken binanın altında kalan operatör, AFAD ve Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Ağır yaralanan operatör, hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından inceleme ve soruşturma başlatıldı.
28 Temmuz 2023

Hollanda hükümeti, Türkiye'ye yönelik silah sevkiyatı kısıtlamalarını kaldırdığını duyurdu. Bu karar, 2019'da Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine düzenlediği askeri operasyon nedeniyle uygulanan silah ambargosunun sona ermesi anlamına geliyor. Hollanda'nın bu adımı, 'Fransız-Alman Silah Anlaşması'na katılmak üzere atıldı. Ayrıca, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylamasının ardından alındığı belirtildi.
22 Temmuz 2023

Honduras'ta, bir kadınlar hapishanesinde çıkan ve 46 kadın mahkumun ölümüyle sonuçlanan kavganın ardından güvenlik güçleri tarafından ülke genelindeki 25 hapishanede 'Umut Operasyonları' düzenlendi. Operasyonlarda 1000'den fazla silah, binlerce mermi ve çeşitli iletişim cihazları ele geçirildi. PMOP Müdürü Ramiro Munoz, operasyonların Devlet Başkanı Xiomara Castro'nun talimatıyla yapıldığını ve suç örgütleriyle işbirliği yapan güvenlik görevlilerinin de soruşturma altında olduğunu belirtti. Ayrıca, yüksek güvenlikli bir hapishanenin inşa edileceği ve çete liderleri ile uyuşturucu kaçakçılarının buraya nakledileceği açıklandı.
11 Temmuz 2023

ABD Hava Kuvvetleri Operasyonlar Komutanı Tümgeneral Alexus Grynkewich, Rus hava kuvvetlerinin Suriye'de çatışmasızlık protokollerini ihlal ettiğini ve ABD güçlerini riske attığını belirtti. Grynkewich, Rus pilotların bu tür davranışlar için ödüllendirildiğini iddia etti ve ABD'nin Rusya'nın eylemlerine karşı F-22 Raptors jetlerini Orta Doğu'ya konuşlandırdığını açıkladı.
21 Haziran 2023

Kolombiya'nın Amazon bölgesinde 1 Mayıs'ta düşen tek motorlu Cessna 206 tipi uçaktaki dört çocuk, 40 gün sonra sağ olarak bulundu. Uçakta bulunan üç yetişkinin cansız bedenlerine daha önce ulaşılmıştı. Arama kurtarma çalışmaları sırasında köpeklerin meyve kabuklarını takip ettiği ve çocukların ağaç yapraklarından yaptıkları barınakların izlerinin sürüldüğü belirtildi. Çocukların, bölgede yaşayan kabilelerin yardımıyla hayatta kalmış olabileceği düşünülüyor.
10 Haziran 2023

Peru'da, El Nino hava olayının yol açtığı olumsuz etkiler sebebiyle 18 bölgede olağanüstü hal ilan edildi. Ulusal Acil Durum Operasyonları Merkezi, yıl sonuna kadar şiddetli yağışların beklendiğini ve bu sebeple acil eylem planının uygulanacağını duyurdu. OHAL ilan edilen bölgeler arasında Amazonas, Ancash, Arequipa ve diğerleri bulunuyor. Peru'da daha önce yaşanan şiddetli yağışlar sonucu 8 Şubat'ta 40 kişi hayatını kaybetmişti.
9 Haziran 2023

Diyarbakır'ın Bismil ilçesindeki bir dernekte horoz dövüşü düzenlendiği ihbarı üzerine polis baskın yaptı. Olay yerinde kanlar içinde dövüşen iki horoz bulunarak koruma altına alındı. Dernekte bulunan 29 kişiye toplam 117 bin 595 TL para cezası kesilirken, dernek yöneticisi M.S.K. 'kumar oynanmasına yer ve imkan sağlama' suçundan işlem gördü. Yaralı horozlar tedavi edilmek üzere tarım ve orman müdürlüğüne teslim edildi.
26 Mayıs 2023

Kolombiya'da 1 Mayıs'ta kaybolan ve dün enkazı bulunan küçük uçaktaki dört çocuk, zorlu arama kurtarma çalışmaları sonucunda sağ olarak bulundu. Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, bulunan çocukların ülke için büyük bir sevinç kaynağı olduğunu belirtti. 13, 9, 4 yaşlarındaki çocuklar ve 11 aylık bir bebek, 17 gün boyunca ormanda nasıl hayatta kaldıkları hakkında detay verilmeden kurtarıldı. Enkazda bulunan diğer üç kişinin ise hayatını kaybettiği tespit edildi.
18 Mayıs 2023

Diyarbakır merkezli yapılan ve 21 ilde gerçekleşen şafak operasyonunda, gazeteci, avukat ve siyasetçilerin de aralarında bulunduğu en az 128 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, operasyonun bir terör operasyonu olduğunu açıkladı. Özgürlük için Hukukçular Derneği ve Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği, gözaltına alınanlar arasında kendi üyelerinin ve çok sayıda avukatın olduğunu duyurdu. HDP Sözcüsü Ebru Günay ve 33 baro, operasyona tepki gösterdi.
25 Nisan 2023

Sudan'da ordu ile paramiliter Hızlı Destek Kuvvetleri arasındaki çatışmaların şiddetlenmesi sonucu ölü sayısı 270'e yükseldi. Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, çatışmalarda 2 bin 600'den fazla kişinin de yaralandığını ve BM Dünya Gıda Programı'nın üç çalışanının öldürüldüğünü bildirdi. Güvensiz ortam nedeniyle sağlık hizmetlerinin kısıtlandığı ve bu durumun daha fazla hayatı riske attığı belirtildi.
18 Nisan 2023

ABD ve Avrupa Birliği, 23 ve 24 Mart 2023 tarihlerinde, daha önce kararlaştırıldığı üzere, Hint-Pasifik stratejileri doğrultusunda ortak bir deniz tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikata ABD'den USS Paul Hamilton savaş gemisi ile AB'nin Atalanta Operasyonu'na bağlı İspanyol gemisi Reina Sofia ve İtalyan gemisi Carlo Bergamini katıldı. Tatbikatın amacı, gemiye çıkış prosedürleri, gemi navigasyonu ve entegrasyonu gibi alanlarda eğitim yapmak ve serbest ve açık bir Hint-Pasifik'i desteklemek olarak belirtildi. Tatbikatın ana hedefi, Pasifik bölgesindeki büyük güç rekabetinde Çin'e karşı bir duruş sergilemek olarak ifade edildi.
25 Mart 2023

Bulgaristan'da sanat eseri kaçakçılarına yönelik bir polis operasyonunda, Amerikalı ressam Jackson Pollock'a ait olduğu tahmin edilen ve yaklaşık 50 milyon avro değerinde bir tablo ele geçirildi. The Guardian gazetesinin haberine göre, eserin orijinal olduğu uzmanlar tarafından doğrulandı ancak yetkililer eserle ilgili daha fazla detay vermedi. Operasyon kapsamında çok sayıda kişi tutuklandı.
23 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonucu Osmaniye'de yıkım meydana geldi. Ekipler, yıkılan 10 katlı Bilge Sitesi enkazında 30 yaşındaki Kubilay isimli bir yurttaşı yaklaşık 26 saat sonra buldu ve kurtardı. Kurtarılan yaralı, hastaneye kaldırıldı.
7 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Şanlıurfa'da yıkılan bir binanın enkazından 18 saat sonra bir kişi yaralı olarak kurtarıldı. AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekipleri kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Depremler, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde geniş çaplı yıkıma yol açtı ve son resmi açıklamalara göre 3 bin 471 bina yıkıldı, 2 bin 316 kişi hayatını kaybetti ve 13 bin 293 kişi yaralandı.
6 Şubat 2023

Türk televizyon dizilerinin tanınmış yönetmeni Yalçın Yelence, 69 yaşında hayatını kaybetti. 'Bizimkiler' ve 'Perihan Abla' gibi popüler dizilere yönetmenlik yapmış olan Yelence, ocak ayı başında yoğun bakıma alınmıştı. Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu mezunu olan Yelence, kariyeri boyunca birçok unutulmaz televizyon yapımına imza attı ve belgesel dalında ödüller kazandı. Yelence'nin cenazesi, İstanbul Kartal'da kaldırılacak.
20 Ocak 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinemalarda Polonya'nın Oscar adayı Aİ (EO), korku filmi Megan (M3GAN), aksiyon filmi Servet Operasyonu (Operation Fortune: Ruse de guerre), komedi filmi İllegal Hayatlar, konser filmi Tamiri Mümkün ve korku filmi Ammar 3: Cin Kabilesi olmak üzere altı yeni film izleyiciyle buluşuyor. Aİ (EO), bir eşeğin gözünden dünyayı anlatırken, Megan yapay zeka ile hareket eden bir oyuncak bebeğin hikayesini, Servet Operasyonu ise bir MI6 ajanının maceralarını konu alıyor. İllegal Hayatlar, bir kumarhane sahibinin siyasi parti kurma sürecini, Tamiri Mümkün Mor ve Ötesi'nin stadyum konserini ve Ammar 3: Cin Kabilesi ise büyü ve cinlerle ilgili bir hikayeyi ele alıyor.
13 Ocak 2023

Britanyalı yönetmen Guy Ritchie'nin yeni filmi 'Servet Operasyonu', Jason Statham başta olmak üzere birçok Hollywood yıldızını ve Türk oyuncuları bir araya getiriyor. Film, bir MI6 ajanının ölümcül bir silahı ortadan kaldırma hikayesini konu alıyor ve çekimlerinin bir kısmı Antalya'da gerçekleşti. Türk oyuncular Kaan Urgancıoğlu ve Bestemsu Özdemir de filmde rol alıyor. Film, 13 Ocak'ta Türkiye'de sinemalarda gösterime girecek ve Türkçe dublajlı fragmanı yayımlanmıştır.
3 Ocak 2023
İşaretlediklerim