Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 25 il için yağmur ve rüzgar uyarısı yaparak, yedi il için turuncu, 18 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Adana, Bursa, Antalya, Balıkesir, Hatay, İzmir, Manisa, Muğla, Osmaniye, Aydın, Çanakkale, Mersin ve Kahramanmaraş'ta gök gürültülü sağanak yağış; diğer illerde ise rüzgar bekleniyor. Bölge sakinleri sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaya çağrıldı.
16 Ocak 2024

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlerde iki büyükşehir, 12 il ve 41 ilçede yarışacak toplam 55 adayın isimlerini kamuoyu ile paylaştı. Mersin ve Manisa büyükşehir belediye başkan adayları sırasıyla Serdar Soydan ve Cengiz Ergün olarak belirlendi. AKP ve MHP arasındaki mutabakata göre, 30 büyükşehirden 28'inde AKP, ikisinde ise MHP aday gösterecek. Aday listesi, büyükşehirler ve ilçeler bazında detaylı bir şekilde verilmiştir.
10 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 11 ilini sarı kodla uyararak, çeşitli yağış türleri beklendiğini duyurdu. Artvin, Bitlis, Hakkari, Rize ve Van'da kar; Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de gök gürültülü sağanak; Batman'da yağmur; Siirt ve Şırnak'ta ise hem yağmur hem kar yağışı öngörülüyor. Bölge sakinleri, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı, çığ tehlikesi ve tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.
5 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, depremle sarsılan Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş illeri için gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Sarı kod ile yapılan uyarıda, bölge halkının sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.
4 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde beklenen kuvvetli yağışlar sebebiyle 5 il için 'turuncu', 27 il için ise 'sarı' kodlu uyarı yayınladı. Yağışların genellikle yağmur ve yer yer gök gürültülü sağanak, bazı bölgelerde ise yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece azalacağı, rüzgarın ise bazı bölgelerde kuvvetli esmesi öngörülüyor.
9 Aralık 2023

Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'de 18 şehrin direkt fay hattı üzerinde yaşadığını ve bu şehirlerin deprem riski altında olduğunu ifade etti. Kahramanmaraş'ta yaşanan depremler sırasında bir kadının kendisini arayarak yardım istemesi üzerine duygusal bir an yaşadığını ve bu olayı anlatırken gözyaşlarını tutamadığını belirtti. Görür, bu şehirlerde olası bir depremde zarar ve kayıpların çok fazla olacağını vurguladı.
5 Aralık 2023

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini duyurdu. 44 il için turuncu, 20 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Vatandaşlar çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca zehirlenmeleri, buzlanma, don ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı. Özellikle İstanbul'da 'tam fırtına' beklendiği belirtildi.
25 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, fırtına, kuvvetli yağış ve kar beklentisi nedeniyle Türkiye'nin 64 ilini 'sarı' ve 'turuncu' kodlarla uyardı. Sarı kod, potansiyel tehlike anlamına gelirken, turuncu kod daha ciddi tehlike seviyesini ifade ediyor. Vatandaşlar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya üzerinden vatandaşlara uyarılarda bulundu.
25 Kasım 2023

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye genelinde 41 il için turuncu, 31 il için sarı kodlu meteorolojik uyarıda bulundu. Kuvvetli sağanak yağış ve fırtına beklendiği belirtilirken, vatandaşların olası olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları istendi. Uyarı renkleri, meteorolojik hadisenin şiddeti ve etki alanı gibi faktörlere göre belirleniyor ve dört farklı seviyede (yeşil, sarı, turuncu, kırmızı) uyarılar yapılıyor.
18 Kasım 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Kafes' operasyonu kapsamında Baygaralar suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyon sonucunda 55 şüpheli yakalandı. Örgütün, yedi cinayet, 13 yaralama, uyuşturucu ticareti, haraç, mal varlıklarına çökme, sözde mahkeme kurma gibi çok sayıda suça karıştığı belirtildi. Operasyonlar Adana, Mersin, Bursa, Antalya, Osmaniye ve Mardin'de gerçekleştirildi.
23 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Kastamonu, Sinop, Samsun, Isparta, Burdur, Antalya, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay olmak üzere 14 il için sarı kodlu yağış uyarısı yaptı. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Sinop, Kastamonu ve Samsun için yağmur, diğer iller için ise gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Müdürlük, vatandaşları sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaya çağırdı.
18 Ekim 2023

Osmaniye'de bir apartman dairesine uyuşturucu baskını düzenlendi. Baskın sırasında evdeki şüpheli, jandarma ekiplerine ateş açtı. İki jandarma personeli ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan biri, doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti. Diğer yaralının tedavisi devam ederken, şüpheli gözaltına alındı.
20 Eylül 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Aydın, Muğla, Denizli, Burdur, Isparta, Afyonkarahisar, Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş için sarı, Rize ile Artvin içinse turuncu uyarıda bulundu. İstanbul Valiliği de fırtına uyarısı yaptı. Yağışların kuvvetli olması ve olumsuz hava koşullarının yol açabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
10 Eylül 2023

Osmaniye-Kadirli Karayolu'nda bir otomobil, vakaya giden bir ambulansla çarpıştı. Kazada otomobilde bulunan üç kişi hayatını kaybetti, ambulanstaki üç sağlık görevlisi ise yaralandı. Yaralı sağlık görevlileri Osmaniye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
24 Ağustos 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 13-20 Ağustos tarihleri arasında Türkiye'nin birçok şehrinde yüksek sıcaklık beklenmesi nedeniyle vatandaşları uyardı. MGM, özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocukların günün en sıcak saatleri olan 11-16 arasında tedbirli olmaları gerektiğini belirtti. Ankara, İstanbul, İzmir, Kayseri, Adana, Hatay, Mersin, Kahramanmaraş, Osmaniye, Konya, Eskişehir, Kırıkkale, Bolu, Karabük, Amasya, Malatya, Elâzığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkâri, Diyarbakır, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Batman, Şırnak ve Kilis'te sıcaklık değerlerinin yüksek olacağı tahmin ediliyor.
12 Ağustos 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, depremden etkilenen esnafların kullandığı kredilerin ertelenmesine yönelik mevzuat çalışmalarını tamamladıklarını açıkladı. Bu kapsamda Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Osmaniye illeri ve bağlı ilçeleriyle Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara Halk Bankası tarafından kullandırılan Hazine faiz destekli kredilerin ertelenmesi planlanıyor. Bu illerde ve bağlı ilçelerinde 64 bin 191 esnaf ve sanatkarın 9,5 milyar lira kredi bakiyesi bulunuyor.
1 Ağustos 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası büyük yıkıma uğrayan Malatya'da, Türk Psikologlar Derneği tarafından oluşturulan Nefes Psikososyal Destek ve Yaşam Merkezi hizmete açıldı. Merkez, Battalgazi ilçesindeki Teknopark konteyner kentinde kuruldu ve içerisinde 16 konteyner bulunuyor. Üç psikolog tarafından afetzedelere psikososyal destek veriliyor. Merkezin amacı, depremzedelerin yaşadığı travmaların en aza indirilmesi.
29 Temmuz 2023

Ankara'da 200 gram ekmeğin fiyatı yüzde 40 zamla 5 liradan 7 liraya çıkarıldı. Van ve Osmaniye'de ise ekmek fiyatlarına yüzde 50 zam yapıldı. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatlarına her ilde zam geleceğini ancak bunun yüzde 35'i geçmeyeceğini belirtmişti. Ancak bu oranın Ankara, Van ve Osmaniye'de aşıldığı görüldü.
20 Temmuz 2023

Sosyal Haklar Derneği (SHD), 6 Şubat depreminin beşinci ayında Hatay İskenderun'daki konteyner kentlerde incelemeler yaparak bir rapor hazırladı. Rapor, konteyner kentlerde yaşanan altyapı sorunları, eşitsiz hizmet dağılımı, hijyen eksiklikleri ve yetkililerin yetersiz müdahalesini içeriyor. Konteynerlerin yağmurda su sızdırdığı, lavaboların akıttığı, internet erişiminin kısıtlı olduğu, bürokratların ziyaret ettiği yerlerde sorunların daha hızlı çözüldüğü, bazı konteyner kentlerde çocuklara bisiklet dağıtılırken diğerlerinde dağıtılmadığı, Kızılay'ın kurban etinin eşit dağıtılmadığı ve yemeklerin kalitesiz olduğu belirtiliyor. Ayrıca, yetkililerin depremzedelere karşı duyarsız ve kaba tavırlar sergilediği ifade ediliyor.
11 Temmuz 2023

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremlerden etkilenen 850 bin bağımsız birimin yeniden yapılması gerektiğini ve maddi hasarın 100 milyar dolar olduğunu belirtti. Bakan, fay hattı olan yerlerde yapı yasağı getirileceğini ve bu durumun isteğe bağlı olmadığını ifade etti. Ayrıca, 170 bin bağımsız birimin ihalesinin yapıldığını ve bu sayının 300 bine çıkacağını, bir sene içerisinde teslim edileceğini söyledi.
27 Haziran 2023
İşaretlediklerim