2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda Türkiye, 15 dalda toplam 94 sporcuyla mücadele ediyor. 3 Eylül programında atletizm, yüzme, okçuluk, masa tenisi, tekerlekli sandalye tenis, goalball ve B1 futbol gibi çeşitli branşlarda Türk sporcular yer alacak. Öne çıkan etkinlikler arasında Mikail Al'ın T13 1500 metre finali, Sümeyye Boyacı ve Sevilay Öztürk'ün 50 metre sırtüstü elemesi ve Aysel Önder'in 400 metre finali bulunuyor. Ayrıca, milli para okçu Öznur Cüre Girdi altın madalya kazandı.
3 Eylül 2024

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda milli sporcu Aysel Önder, kadınlar 400 metre T20 sınıfında dünya ve paralimpik rekoru kırarak finale yükseldi. Stade de France'da yapılan yarışta Önder, 54.96'lık derecesiyle birinci oldu ve önceki dünya ve paralimpik rekorlarını geride bıraktı. Önceki dünya rekoru Hindistan'dan Deephti Jeevanji'ye, paralimpik rekoru ise ABD'li Breanna Clark'a aitti. Önder'in final yarışı bugün 20.08'te başlayacak.
3 Eylül 2024

Galatasaray, Napoli'nin Nijeryalı yıldız forveti Victor Osimhen'i 2025 yılına kadar kiralık olarak kadrosuna kattı. Transferin ünlü İtalyan gazeteci Fabrizio Romano tarafından duyurulmasının ardından, Osimhen'in maaşının 10 milyon avro olacağı ve serbest kalma bedelinin 75 milyon avroya indirildiği belirtildi. Osimhen'in uçağının gece 3.00 civarında İstanbul'a inmesi bekleniyor. Napoli ile yaşadığı kriz nedeniyle kadro dışı kalan Osimhen, yaz transfer döneminde PSG, Chelsea ve Al-Ahli'ye transfer olamamıştı.
3 Eylül 2024

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Eyfel Kulesi’ne 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları nedeniyle yerleştirilen Olimpiyat halkalarının kalıcı olacağını açıkladı. Hidalgo, bu kararın Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin onayıyla alındığını belirtti. Ancak Parisliler, tarihi anıtın bu şekilde değiştirilmesine tepkili. Sosyal medya ve yerel basında halkalarla ilgili eleştiriler dile getirildi.
2 Eylül 2024

2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda Türkiye, 15 dalda toplam 94 sporcuyla mücadele ediyor. 2 Eylül programında atıcılık, okçuluk, yüzme, tekerlekli sandalye tenis, triatlon, masa tenisi, B1 futbol ve atletizm gibi branşlarda Türk sporcular sahne alacak. Gün boyunca çeşitli saatlerde gerçekleşecek olan müsabakalarda Türkiye, farklı dallarda madalya için yarışacak.
2 Eylül 2024

2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda Türkiye, 15 farklı dalda toplam 94 sporcu ile yarışıyor. 1 Eylül programında, Türkiye'nin sporcuları badminton, okçuluk, atıcılık, yüzme, kürek, triatlon, B1 futbol, masa tenisi ve atletizm gibi çeşitli branşlarda mücadele edecek. Gün boyunca farklı saatlerde gerçekleşecek olan bu müsabakalarda, sporcularımız çeyrek finallerden finallere kadar çeşitli aşamalarda yarışacaklar.
1 Eylül 2024

Milli para okçu Öznur Cüre Girdi, 2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda kadınlar makaralı yay kategorisinde altın madalya kazandı. Finalde İranlı Fatemeh Hemmati'yi 144-141 yenerek şampiyon olan Girdi, Türkiye'nin oyunlardaki ikinci altın madalyasını getirdi. Türkiye, oyunların dördüncü gününde toplamda iki altın, dört gümüş ve iki bronz madalya kazanarak toplam madalya sayısını sekize çıkardı.
31 Ağustos 2024

2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda Türkiye, 15 farklı dalda toplam 94 sporcu ile yarışıyor. 30 Ağustos günü, Türk sporcular atıcılık, badminton, yüzme, okçuluk, kürek, taekwondo, masa tenisi, tekerlekli sandalye tenis ve goalball gibi çeşitli branşlarda mücadele edecek. Gün boyunca farklı saatlerde gerçekleşecek olan bu müsabakalarda, sporcularımızın performansları merakla bekleniyor.
30 Ağustos 2024

2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda Türkiye, 15 farklı dalda toplam 94 sporcu ile yarışıyor. 29 Ağustos programında okçuluk, yüzme, goalball, taekwondo, badminton ve masa tenisi gibi çeşitli branşlarda Türk sporcuların müsabakaları yer alıyor. Gün boyunca farklı saatlerde gerçekleşecek olan bu müsabakalarda, sporcuların eleme turlarından finallere kadar çeşitli aşamalarda mücadele etmeleri bekleniyor. Türkiye, bu oyunlara rekor sayıda sporcu ile katılarak önemli bir temsil sağlıyor.
29 Ağustos 2024

Telegram’ın CEO’su Pavel Durov, Fransa’da dört gün süren sorgulamanın ardından serbest bırakıldı. Durov, Le Bourget Havalimanı’nda özel jetinden inerken gözaltına alınmış ve 12 suç ihlalini içeren adli soruşturma kapsamında sorgulanmıştı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, gözaltının siyasi bir karar olmadığını belirtti. Durov’un serbest bırakılması Rusya’da tepki çekti ve Kremlin, Durov’a gerekli tüm yardım ve desteği sağlamaya hazır olduğunu açıkladı.
28 Ağustos 2024

Fransa'da iki aydan fazla süredir hükümet kurulamıyor. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sol ittifakın başbakan adayı Lucie Castets'i atamayı reddediyor ve bu durum sol ittifak tarafından 'demokratik darbe' olarak nitelendiriliyor. Macron, hükümet kurma sürecini 2024 Paris Olimpiyat Oyunları nedeniyle askıya almıştı ve şimdi müzakerelerin ikinci raundunu başlatacağını duyurdu. Sol ittifak, Macron'un seçim sonuçlarını yok saydığını ve demokratik değerlere aykırı davrandığını iddia ediyor.
27 Ağustos 2024

2024 Paris Paralimpik Oyunları 28 Ağustos ile 8 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Türkiye, bu oyunlara 15 farklı branşta 94 sporcu ile katılarak rekor kıracak. 48 kadın ve 46 erkek sporcudan oluşan Türk kafilesi, golbol, görme engelli futbol, atıcılık, eskrim, halter, kürek, masa tenisi, atletizm, tenis, triatlon, judo, okçuluk, tekvando, yüzme ve badminton gibi branşlarda mücadele edecek.
26 Ağustos 2024

Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, Fransa’nın başkenti Paris’te özel jetinden inerken gözaltına alındı. Fransız makamları, Telegram’ın uyuşturucu kaçakçılığı, çocuklara karşı suçlar ve dolandırıcılık için kullanıldığını ve Durov’un bu suçların ortağı haline geldiğini düşünüyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Batılı sivil toplum örgütlerinin bu duruma nasıl tepki vereceğini sorguladı. Telegram, kullanıcılar arasındaki şifreli konuşma hizmetiyle gizlilik sağladığını ve hükümetlerle mesaj paylaşımı yapmadığını savunuyor.
25 Ağustos 2024

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Yusuf Dikeç'in ekipman kullanmadan atış yaptığı anı gösteren görselin ticari amaçla kullanımı yasal sorunlara yol açabilir. Patent Marka Vekilleri Derneği Başkanı Uğur Yalçıner, bu tür görsellerin izinsiz kullanımının Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, Sınai Mülkiyet Kanunu ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında hukuki ve cezai yaptırımlara tabi olduğunu belirtti. Yalçıner, izinsiz kullanımın hem yurt içinde hem de yurt dışında hukuki işlemle sonuçlanabileceğini vurguladı.
20 Ağustos 2024

Fransız aktör Alain Delon, 88 yaşında Fransa'nın Aisne kentindeki Douchy'deki evinde hayatını kaybetti. Ölüm haberini üç çocuğu Alain Fabien, Anouchka ve Anthony duyurdu ve aile, yas döneminde mahremiyetlerine saygı gösterilmesini istedi. Delon, kariyeri boyunca 88 film ve yedi televizyon filminde rol aldı, iki film yönetti ve 32 filmin yapımcılığını üstlendi.
18 Ağustos 2024

Cezayirli boksör Imane Khelif, 2024 Paris Olimpiyatları sırasında kendisine siber zorbalık yapanlar arasında Elon Musk ve J.K. Rowling'in de bulunduğu kişilere dava açıyor. Khelif, cinsiyet belirleme testlerinde başarısız olduğu gerekçesiyle 2023'te Dünya Şampiyonası'ndan diskalifiye edilmişti, ancak Olimpiyat Komitesi tarafından yarışmasına izin verilmişti. Paris savcılığı, Khelif'in şikayeti üzerine siber zorbalık soruşturması başlattı. Ancak, Fransız ceza yasalarının yabancı uyruklulara karşı Fransa dışında işlenen eylemlere uygulanmadığı için Musk ve Rowling'in kovuşturulma ihtimalinin düşük olduğu belirtiliyor.
14 Ağustos 2024

Beşiktaş, Paris Saint-Germain'in genç orta saha oyuncusu Cher Ndour'u İstanbul'a getiriyor. 20 yaşındaki İtalyan futbolcu, geçen sezonun ilk yarısını PSG'de, ikinci yarısını ise kiralık olarak Braga'da geçirmişti. Ndour'u taşıyan uçak bu akşam 20.55'te Sabiha Gökçen Havalimanı'na inecek. Beşiktaş, Ndour ile transfer görüşmelerine başlayacak.
12 Ağustos 2024

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye'nin 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanamadan 64'üncü sırada tamamlaması üzerine federasyonların hesap vereceğini belirtti. Bakan, devletin spor federasyonlarına en üst düzey imkanlar sunduğunu ve bu imkanların doğru ve verimli kullanılmadığını vurguladı. Ayrıca, üç ay içinde federasyon seçimlerinin yapılacağını ve herkesin bu süreçten ders çıkarması gerektiğini ifade etti.
12 Ağustos 2024

2024 Paris Olimpiyat Oyunları sırasında Eyfel Kulesi'ne tırmanmaya çalışan 33 yaşındaki bir İngiliz vatandaşı polis tarafından gözaltına alındı. Olay sırasında Eyfel Kulesi kısa süreliğine tahliye edildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, kişinin kuleye tırmanırken üstsüz olduğu ve olimpiyat halkalarının üstünde yer aldığı görüldü. Fransa, 100 yıl aradan sonra ev sahipliği yaptığı olimpiyat oyunlarını bugün sonlandırıyor.
11 Ağustos 2024

Alman yüzücü Leonie Beck, Paris Olimpiyatları'nda Seine Nehri'nde katıldığı 10 kilometre açık su yüzme yarışının ardından dokuz kez kustuğunu ve ishal olduğunu açıkladı. Beck, nehrin su kalitesinin kötü olduğunu ima ederek duruma tepki gösterdi. Seine Nehri, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları boyunca sporcuların kirlilikten şikayet ettiği bir konu olarak gündemde kalmaya devam ediyor.
11 Ağustos 2024
İşaretlediklerim