Ercan Taner, Fenerbahçe'nin Pendikspor ile oynadığı maçta yaşanan kritik anları ve takımın performansını ele aldı. Welinton'un kırmızı kart görmesiyle Pendikspor'un savunmasının yoğunlaştığını, VAR kararıyla verilen penaltının maçın kaderini değiştirdiğini belirtti. Batshuayi'nin penaltıdan attığı gol ve Pendikspor'un 9 kişi kalmasıyla Fenerbahçe'nin rahatladığını, ancak takımın stres ve gerilimle başa çıkması gerektiğini vurguladı.
11 Mart 2024

Hilmi Türkay, Fenerbahçe'nin Pendikspor ile oynadığı maçta hakemin performansını sert bir dille eleştirdi. Maçta hakemin çoğu kararının tartışmalı olduğunu ve Pendiksporlu futbolcuların yerde yatma eylemlerini abarttığını belirtti. Buna rağmen Fenerbahçe'nin maçı kazanmasını önemli bulduğunu ve takımın sahadaki olumsuzluklara rağmen üç puan almasının değerli olduğunu ifade etti.
11 Mart 2024

Fenerbahçe, İsmail Kartal'ın yönetiminde ikinci yarıya iki değişiklikle başladı ve maç boyunca stresli anlar yaşadı. Mert Hakan'ın uzaktan attığı golle öne geçen sarı lacivertliler, Weilton'un kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Ancak Batshuayi'nin girmesi ve VAR'dan gelen penaltı kararı sonucu kazanılan golle maçı kazanmayı başardılar. Bu galibiyetle Fenerbahçe, şampiyonluk yarışını sürdürdü. Gökhan Aktürk, eğer tüm maçlar deplasmanda oynansaydı Fenerbahçe'nin lider olabileceğini belirtti.
11 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'de yer alan 10 farklı kulübe çeşitli nedenlerden dolayı para ve kısmi tribün kapatma cezaları uyguladı. En yüksek para cezası Pendikspor'a verilirken, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi büyük kulüpler de ceza alanlar arasında yer aldı. Cezaların miktarı ve nedenleri hakkında detaylı bilgi verilmedi.
22 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, daha önce duyurduğu üzere, Süper Lig'in 26'ncı haftasından itibaren VAR kayıtlarını kamuoyu ile paylaşmaya başladı. Bu kapsamda, hakemlerin VAR monitörüne giderek incelediği pozisyonların görüntüleri ve hakemler arasındaki konuşmalar, federasyonun YouTube kanalı ve Facebook hesapları üzerinden yayınlandı. İlk olarak altı maçın VAR kayıtları paylaşıldı ve bu uygulamanın şeffaflığı artırması bekleniyor.
21 Şubat 2024

Türkiye'de Süper Lig kulüpleri için önemli olan ara transfer dönemi, 11 Ocak'ta başladı ve 29 gün sürdü. Bu dönemde 20 Süper Lig kulübünden 19'u kadrosuna en az bir yeni oyuncu katarken, toplamda 87 futbolcuyla sözleşme imzalandı. Transfer edilen oyuncular arasında yerli ve yabancı birçok önemli isim bulunuyor. Bu hareketlilik, takımların ligdeki performanslarını artırmayı hedeflediklerini gösteriyor.
10 Şubat 2024

Fenerbahçe, 30 yaşındaki forvet oyuncusu Umut Nayir'i sezon sonuna kadar Pendikspor'a kiraladı. Fenerbahçe Kulübü tarafından yapılan açıklamada, Umut Nayir'e başarılar dilendi. Umut Nayir, bu sezon Fenerbahçe ile toplam 13 maça çıkıp 164 dakika süre aldı ancak gol veya asist katkısında bulunamadı.
15 Ocak 2024

Süper Lig'de MKE Ankaragücü'nün eski başkanının hakem Halil Umut Meler'e saldırması sebebiyle ertelenen 16'ncı hafta maçları, 9-11 Ocak tarihleri arasında oynanacak. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından açıklanan maç programına göre, 9 Ocak'ta dört, 10 Ocak'ta dört ve 11 Ocak'ta iki maç yapılacak. Ayrıca, 1'inci lig, 2'nci lig maçları ve Ziraat Türkiye Kupası 5'inci tur maçları da belirlenen tarihlerde oynanacak.
8 Ocak 2024

İstanbul Maltepe'de bir alışveriş merkezinde 'Açım, çocuklarım aç, borcum var' diyerek intihar girişiminde bulunan Yılmaz Çakır'ın eşi Leyla Gedik, devlet büyüklerinin fakirin durumunu anlamadığını söyledi. Çakır'ın ağır yaralı olarak hastanede tedavi gördüğü ve yürüme ihtimalinin düşük olduğu belirtildi. Gedik, ailesinin geçimini kağıt toplayarak sağladığını ve maddi sıkıntılar yaşadıklarını ifade etti. Ayrıca, devletin çocukları için aldıkları sosyal yardımdan kesinti yaptığını ve ev kirasının arttığını dile getirdi.
30 Aralık 2023

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'de yer alan altı kulübe taraftarların neden olduğu saha olayları ve çirkin tezahüratlar, ayrıca hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamalar sebebiyle para cezaları ve elektronik kart bloke cezaları verdi. Fenerbahçe'ye toplam 312 bin lira, Galatasaray'a 340 bin lira ve Beşiktaş'a 112 bin lira para cezası uygulandı. Gaziantep FK, Pendikspor ve Ankaragücü de çeşitli para cezalarına çarptırıldı. Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'e ise ceza verilmedi.
28 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ı çeşitli nedenlerle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti. Fenerbahçe ve Galatasaray, çirkin ve kötü tezahüratlar, saha olayları, talimatlara aykırı hareketler ve hakemler hakkında yapılan açıklamalar nedeniyle disipline gönderildi. Beşiktaş ise saha olayları sebebiyle PFDK'ya sevk edildi. Ayrıca, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin bazı yöneticileri de hakemler hakkında yaptıkları açıklamalar nedeniyle tedbirsiz olarak kurula gönderildi.
26 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Ziraat Türkiye Kupası'nın 5'inci tur maçlarının programını duyurdu. Tek maç eleme usulüyle oynanacak olan karşılaşmalar, 16, 17 ve 18 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek. Programda, Türkiye'nin önde gelen futbol takımlarının maçları yer almakta ve her gün birden fazla maç oynanacak.
26 Aralık 2023

Pendik Belediyesi, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu'nun 'dostu' olarak tanımladığı İsak Baydaroğlu'nun şirketi RNA İletişim'e 'Şahitlik Filmleri Yapımı' adlı 1 milyon 375 bin liralık ihaleyi pazarlık usulüyle verdi. RNA İletişim, 2011'den bu yana 65 ihale almış ve bunların 58'i pazarlık usulüyle gerçekleşmiş. İhalelerin büyük bir kısmı İstanbul ve Kocaeli'deki AKP'li belediyelerden alınmış ve toplam değeri 23 milyon 613 bin lira olarak belirtilmiş.
13 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde Ziraat Türkiye Kupası'nın 5'inci eleme turu kura çekimini düzenledi. Kura çekimine, 4'üncü turu geçen 28 takım ve geçen sezon Avrupa kupalarına katılma hakkı kazanan 4 Süper Lig takımı olmak üzere toplam 32 ekip katıldı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Kupası'nın formatıyla ilgili değişiklikler üzerinde çalıştıklarını ve yeni formatı yakında kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti. Beşinci tur maçları 9, 10 ve 11 Ocak 2024 tarihlerinde oynanacak.
8 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal hakkında disiplin ihlali iddiasıyla başlatılan süreci sonlandırdı. Kartal, Pendikspor maçının ardından hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle tedbirsiz olarak disipline gönderilmişti. Ancak PFDK, Kartal'a ceza verilmesine gerek olmadığına karar verdi ve disiplin ihlalinin unsurlarının oluşmadığını belirtti.
2 Kasım 2023

İstanbul'da yağışlı hava, trafik yoğunluğunu artırdı ve toplu taşıma araçları ile duraklarda kalabalıklar oluştu. Anadolu ve Avrupa Yakası'nda birçok noktada trafik yoğunluğu gözlemlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafik yoğunluğu haritasına göre, trafik yoğunluğu yüzde 90 oranında. Yağış nedeniyle yollarda biriken sular, trafikte güçlük çekilmesine neden oldu. Kentte toplu taşıma araçlarında da yoğunluk yaşandı.
2 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti. Kartal'ın Pendikspor'la oynanan maçın ardından hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamaları nedeniyle disipline gönderildiği belirtildi. Ayrıca, Beşiktaş Kulübü yöneticisi Emre Kocadağ da Gaziantep FK maçı sonrası yaptığı açıklamalar nedeniyle PFDK'ye sevk edildi.
31 Ekim 2023

Fenerbahçe'nin forvet hattını oluşturan Edin Dzeko, Sebastian Szymanski ve İrfan Can Kahveci'nin bu sezon attığı toplam gol sayısı ligdeki 18 takımın attığı golden daha fazla. Fenerbahçe, ligde 10 maçta 29 gole ulaşarak en çok gol atan takım konumunda. Ligde üçüncü sırada yer alan Adana Demirspor bu sezon 22 gol kaydetti. Ligdeki diğer 18 takımın attığı gol sayısıysa Fenerbahçeli üç ismin attığından daha az.
30 Ekim 2023

Aydın'daki bir KYK yurdunda asansörün arızalanması sonucu hayatını kaybeden Zeren Ertaş'ın ismi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yurduna verilecek. Öğrenciler, asansörün arızalı olduğunu ve bunu uzun süredir yurt yetkililerine bildirdiklerini, ancak asansörün tamir edilmediğini belirtmişti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy'deki İBB yurdunun açılışında Zeren Ertaş'ın isminin öğrenci yurduna verileceğini açıkladı.
30 Ekim 2023

Fenerbahçe, Süper Lig'in 10'uncu haftasında Pendikspor'a konuk oldu ve karşılaşmayı 5-0 gibi üstün bir skorla kazandı. Fenerbahçe'nin ilk golü 30'uncu dakikada Erdem Canpolat'ın kendi kalesine atmasıyla buldu. Diğer gollerse 42'nci dakikada İrfan Can Kahveci, 65, 77 ve 87'nci dakikalarda Edin Dzeko'dan geldi. Bu galibiyetle Fenerbahçe, ligde ve Avrupa'da çıktığı 19 maçın tamamını kazanarak başarısını devam ettirdi.
29 Ekim 2023
İşaretlediklerim