Marvel Stüdyoları tarafından yapılan Wonder Man dizisinin setinde bir kaza meydana geldi. CBS Redford Stüdyolarında gerçekleşen kazada, kirişlerden düşen set çalışanı Juan Carlos Osorio hayatını kaybetti. Marvel Stüdyoları sözcüsü olayı teyit ederek, soruşturmanın koşullarıyla ilgili desteklerini esirgemeyeceklerini belirtti. Kazanın olduğu gün çekimler yapılmıyordu ancak dizi için hazırlıklar devam ediyordu.
7 Şubat 2024

İstanbul'un Çağlayan semtinde bulunan adliyede silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı, adliye girişindeki polis kontrol noktasında meydana geldi ve iki saldırgan polis tarafından öldürüldü. Saldırı sonucunda üçü polis olmak üzere altı kişi yaralandı ve bir sivil hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırganların DHKP/C üyesi olduğunu belirtti ve saldırının ardından 25 adrese operasyon düzenlenerek 40 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
6 Şubat 2024

İstanbul'un Çağlayan semtinde bulunan Adalet Sarayı önünde, henüz belirlenemeyen bir nedenle silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda iki kişi hayatını kaybetti ve ikisi polis olmak üzere toplam beş kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırı girişiminde bulunan biri kadın biri erkek iki saldırganın ölü ele geçirildiğini ve yaralılara acil şifalar dilediğini belirtti.
6 Şubat 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay Havalimanı'ndan Gaziantep Havalimanı'na gitmek üzere havalanan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait bir helikopterin Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde düştüğünü ve kazada iki pilotun hayatını kaybettiğini, bir teknisyenin yaralandığını açıkladı. Olay yerine çok sayıda sağlık, arama kurtarma, UMKE, AFAD ve jandarma ekibi sevk edildi. Yaralı teknisyen kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.
4 Şubat 2024

ABD'nin Washington eyaletinde bir kişi, evinin garajında eski ve paslanmış bir nükleer füze buldu. Ohio'daki bir askeri müzeye bağışlamak isteyen kişi, polise haber verdi. Bellevue kenti polisi, bomba imha ekibiyle olay yerine giderek durumu inceledi. Polis, bulunan füzenin aktif olmadığını ve herhangi bir tehlike yaratmadığını açıkladı.
3 Şubat 2024

Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Lyon Garı'nda bir bıçaklı saldırı gerçekleşti. Saldırı sonucunda üç kişi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı, yaralılardan birinin durumu ağır. 32 yaşındaki saldırgan polis tarafından gözaltına alındı, ancak saldırının nedenine dair henüz bir açıklama yapılmadı.
3 Şubat 2024

Amasya'nın Suluova ilçesinde bir evde beslenen dokuz yaban hayvanından yedisi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Amasya Şube Müdürlüğü ve polis ekiplerinin operasyonu sonucu kurtarıldı. İki tavus kuşu, iki yeşilbaş ördeği, iki angut ve üç sülün ele geçirildi. Tedavi edilen iki yeşilbaş, iki angut ve üç sülün doğaya salınırken, Türkiye'de yaşam alanı olmayan iki tavus kuşu korunaklı bir hayvanat bahçesine gönderilmek üzere ayrıldı.
1 Şubat 2024

İstanbul'da çay ocağı işleten ve 'Diyarbakırlı Ramazan Hoca' olarak tanınan Ramazan Pişkin, iş yerinde bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Polis ekipleri, 24 yaşındaki inşaat işçisi E.B.'yi şüpheli olarak tespit edip gözaltına aldı. Şüphelinin daha önce de çeşitli suçlardan kaydı olduğu ve cinayette kullanılan bıçağın ele geçirildiği belirtildi. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, zanlının olay sonrası izlediği güzergahı belirleyerek operasyon düzenledi.
1 Şubat 2024

Pakistan'da eski Başbakan İmran Han ve eşi, başbakanlık döneminde aldıkları hediyeleri açıklamadıkları ve sattıkları gerekçesiyle yolsuzluk davasında suçlu bulunarak 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca Han, 10 yıl siyasetten men edildi. Han ve eski dışişleri bakanı Şah Mahmud Kureyşi, daha önce 'devlet sırlarını ifşa etmek' suçlamasıyla da 10'ar yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. İmran Han, 5 Ağustos 2023'te tutuklanmış ve bir süre sonra kefaletle serbest bırakılmıştı, ancak tutukluluk süresi daha sonra uzatılmıştı.
31 Ocak 2024

İspanya'da, hastanelerden sahte evraklar kullanarak kimsesizlerin cesetlerini çalan ve bunları tıp fakültelerine satan bir suç örgütü, polis operasyonuyla çökertildi. Yaşları 41 ile 74 arasında değişen dört İspanyol vatandaşı yakalandı. Örgüt, kimsesiz, yaşlı veya hayati riski bulunan kişileri hedef alıyor, ölümlerinin ardından sahte evraklarla cesetleri alıp tıp fakültelerine 1200 avro karşılığında satıyordu. Soruşturma, bir cenazeevinin Valensiya'daki bir hastaneden düzensiz şekilde ceset kaldırması ve belgelerde sahtecilik yapılmasının fark edilmesiyle başladı.
29 Ocak 2024

Avustralya'da bir polis teşkilatı, 'Barbie' filminin yıldızı Margot Robbie'nin 96. Oscar Ödülleri'nde en iyi kadın oyuncu dalında aday gösterilmemesi üzerine esprili bir 'soruşturma' başlattığını duyurdu. Robbie ve filmin yönetmeni Greta Gerwig'in aday gösterilmemesi eleştirilere yol açmış, Ryan Gosling ve Hillary Clinton gibi ünlüler akademiye tepki göstermişti. Victoria polisi, Robbie'nin 'çalınan' adaylığı ile ilgili Facebook üzerinden esprili bir paylaşımda bulundu.
26 Ocak 2024

Antalya'nın Serik ilçesinde sahile vurmuş iki yeni ceset daha bulunarak, bir hafta içinde kıyıya vuran ceset sayısı sekize çıktı. Cesetlerin cinsiyetleri ve kimlikleri belirsiz olup, iskelet haline gelmiş durumda. Otopsi ve kimlik tespiti için cesetler Antalya Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Antalya Valiliği, bulunan cesetlerin Suriye'den yola çıkan ve bağlantısı kesilen bir tekne kazasından kaynaklanmış olabileceğini değerlendiriyor.
22 Ocak 2024

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde polis memuru İlker Tarık Ü., eşi Nesrin Ü. ve kızı Ayşegül O.'yu silahla vurarak öldürdü ve annesini yaraladıktan sonra intihar etti. Olay yerine sevk edilen polis ve sağlık ekipleri, İlker Tarık Ü. ve kızının öldüğünü, eşinin ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini belirledi. Yaralı anne yoğun bakımda tedavi altına alındı. Olay yerinde savcının incelemesi devam ediyor.
19 Ocak 2024

İstanbul Esenyurt'ta bir operasyonda ele geçirilen uyuşturucu maddenin 600 bin lira karşılığında baharatla değiştirildiği iddiasıyla bir polis memuru ve iki avukat tutuklandı. Gizli tanık 'Rüzgar'ın ifadesi ve kamera kayıtları sonucunda, avukat H.Ö.'nün polis merkezine girip çıktığı ve uyuşturucu maddeyi değiştirdiği tespit edildi. Polis memuru S.Y. ve avukatlar H.Ö. ve H.İ.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.
17 Ocak 2024

Ekvador'da 7 hapishanede çıkan isyanlar sonucu rehin alınan 178 gardiyan, Devlet Başkanı Daniel Noboa'nın açıklamasına göre kurtarıldı. Çetelerin elinde rehin tutulan gardiyanlar ve emniyet mensupları için yoğun çaba sarf edildi. 'Fito' lakaplı çete elebaşı Adolfo Macias Salazar'ın kaçışı ve polis araçlarına yapılan bombalı saldırılar sonrasında ülkede 60 gün sürecek OHAL ilan edilmiş ve sokağa çıkma yasağı getirilmişti. Bu süreçte çete üyeleri tarafından polisler kaçırılmış ve araçlar ateşe verilmiş, 329 çete üyesi gözaltına alınmıştır.
14 Ocak 2024

Mersin'in Akdeniz ilçesinde, B.S. yönetimindeki bir otomobil, D-400 kara yolunda karşıdan karşıya geçmeye çalışan Abdulhaluk Ölmez (20) ve Şükran Tonk (20) isimli iki gence çarptı. Kazada her iki genç de olay yerinde hayatını kaybetti. Olayın ardından bölgeye sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Gençlerin cenazeleri otopsi için hastane morguna kaldırıldı.
14 Ocak 2024

Mersin'in Akdeniz ilçesinde balıkçı barınağı sahilinde denize giren iki çocuk boğuldu. Çocuklar, çevredeki insanlar tarafından sudan çıkarıldıktan sonra olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde hayatlarını kaybettikleri tespit edildi. Çocukların isimleri öğrenilemedi.
12 Ocak 2024

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde, Y.A. isimli şahıs, eşi Petek A. ile yaşadıkları tartışma sonucu eşini bıçaklayarak öldürdü. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, Petek A.'nın hayatını kaybettiğini tespit etti. Şüpheli koca Y.A., polis tarafından gözaltına alındı ve Petek A.'nın cesedi Yenişehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
11 Ocak 2024

IMDb, tüm zamanların en iyi Türk dizilerini listeledi. Haluk Bilginer'in başrolünde olduğu 'Şahsiyet' dizisi listenin ilk sırasında yer aldı. Listede farklı türlerden ve dönemlerden toplam 10 dizi bulunuyor. 'Yedi Güzel Adam', 'Behzat Ç.: Bir Ankara Polisiyesi', 'Çalıkuşu', 'Muhteşem Yüzyıl', 'Masum', 'Tatlı Hayat', 'Ezel', 'İkinci Bahar' ve 'Leyla ile Mecnun' diğer sıralamada yer alan diziler arasında.
9 Ocak 2024

Lüks bir otomobil markasının internet sitesinin tasarımını kopyalayarak oluşturdukları sahte site aracılığıyla dolandırıcılık yapan dokuz şüpheli, iki kişiyi 3 milyon 226 bin lira dolandırdıktan sonra yakalandı. Mağdurların şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonucunda İstanbul'da ikamet eden şüpheliler sabah saatlerinde düzenlenen eş zamanlı baskınlarla gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çeşitli suç unsurları ele geçirildi ve sahte sitenin arama motorlarında üst sıralarda çıktığı tespit edildi.
9 Ocak 2024
İşaretlediklerim