İstanbul başta olmak üzere altı ilde gerçekleştirilen rüşvet operasyonunda gözaltına alınan 46 polisten 25'i tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. 2022 ve 2023 yıllarında gerçekleşen 67 farklı olayda 62 sivilin rüşvet verdiği, 46 polisin ise rüşvet aldığı belirlendi. Operasyon kapsamında 46 adrese baskın yapılarak ilgili polis memurları yakalandı ve daha önce 59 sivil de adli makamlara sevk edilmişti.
24 Kasım 2023

Ankara'nın Sincan ilçesinde, gürültü sebebiyle çıkan tartışmada 72 yaşındaki T.Ü isimli şahıs, komşusu olan aynı aileden B.T. (71), H.T. (41), S.T. (40), M.T. (13) ve C.T'yi (11) tüfekle vurarak öldürdü. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, dört kişinin olay yerinde, bir kişinin ise hastanede hayatını kaybettiğini belirledi. Şüpheli T.Ü, olayda kullandığı tüfekle birlikte yakalandı.
23 Kasım 2023

ABD'nin eski Başkanı Barack Obama döneminde Dışişleri Bakanlığı görevlisi olan Stuart Seldowitz, New York'ta bir Mısırlı satıcıya 'terörist' diyerek hakaret ettiği ve nefret söyleminde bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Seldowitz'in bu söylemleri sosyal medyada yayıldıktan sonra New York Polis Departmanı tarafından 'nefret suçu' ve 'ağırlaştırılmış taciz ve takip ederek tacizde bulunma' suçlamalarıyla gözaltına alınmasına yol açtı. New York Belediye Başkanı Eric Adams, olaya ilişkin yaptığı açıklamada İslamofobiye karşı olduklarını ve bu tür saygısız söylemlerin şehirde yeri olmadığını belirtti.
23 Kasım 2023

İstanbul Valiliği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen rüşvetle mücadele operasyonu kapsamında, 2022 ve 2023 yıllarında gerçekleşen 67 farklı olayda rüşvet veren 62 sivil ile rüşvet alan 46 polis memurunun tespit edildiğini açıkladı. İstanbul başta olmak üzere Kocaeli, Bitlis, Muş, Gümüşhane ve Şırnak'ta toplam 46 adrese düzenlenen baskınlarda, 59 sivil şahıs ve 46 polis memuru gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların emniyetteki işlemleri sürüyor.
22 Kasım 2023

Brezilya Federal Polisi, eski devlet başkanı Jair Bolsonaro'nun bir kambur balinayı taciz ettiği şüphesiyle soruşturma başlattı. Bolsonaro'nun Haziran ayında Sao Sebastiao kasabası açıklarında jet ski ile balinanın 15 metre yakınında olduğu ve rahatsızlık belirtileri gösteren balinayı telefonuyla kaydettiği iddia ediliyor. Brezilya yasalarına göre deniz memelilerini taciz etmek yasaktır ve motorlu gemilerin bu hayvanlara 100 metre yaklaşması yasaklanmıştır. Bolsonaro daha önce de Amazon Ormanları'na zarar vermekle suçlanmış ve 'Kaptan Testere' lakabı almıştı.
20 Kasım 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Berlin'e yapacağı ziyaret öncesinde, yaklaşık bin 500 polis memurunun güvenlik için görevlendirileceği bildirildi. Diğer eyaletlerden de polis takviyesi alınacak. Ziyaretin birkaç saat sürmesi beklenirken, başbakanlık binası, Bellevue Sarayı ve Türkiye Büyükelçiliği çevresinde üst düzey güvenlik önlemleri uygulanacak. Erdoğan'ın Hamas hakkındaki açıklamaları ve İsrail'in diplomatlarını geri çekme kararı sonrası, Almanya'da yapılan bir ankette halkın yarısının ziyaretin iptal edilmesini istediği belirtiliyor.
16 Kasım 2023

Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul yönü, bölgede etkili olan yağışlar sonucu heyelan riski tespit edilmesi üzerine trafiğe kapatıldı. Karayolları ekipleri tarafından alınan kararla, tünel girişinde trafik Ankara yönüne yönlendirildi ve D-100 kara yoluna ışıklı tabelalarla bilgi verildi. Güvenlik önlemleri alınan bölgede araç geçişine izin verilmiyor ve Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü ekipleri incelemelerini sürdürüyor.
16 Kasım 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından satılan Etiler Polis Okulu arazisinde devam eden rezidans inşaatının Boğaziçi silüetini olumsuz etkileyeceği, bilirkişi raporu ile belirtildi. İstanbul 14'üncü İdare Mahkemesi'nin talebi üzerine hazırlanan 59 sayfalık raporda, imar planlarının Boğaziçi Kanunu'na ve mevcut plan kararlarına uygun olmadığı, eşdeğer eğitim alanı ayrılmadığı ve kentsel ulaşım sistemini etkileyeceği ifade edildi. Ayrıca, imar planlarının sosyal ve teknik altyapı dengesini bozduğu ve kamu yararına aykırı olduğu vurgulandı.
16 Kasım 2023

Fransa'da 27 Haziran'da Nanterre'de bir araca ateş açarak 17 yaşındaki Nael M'yi öldüren polis, 'kasten adam öldürme' suçlamasıyla yargılanıyordu. Polisin avukatlarının tahliye talebi üzerine mahkeme, polisi adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Nael'in ölümü ülke genelinde şiddetli protestolara ve çatışmalara yol açmış, birçok kentte talan, yağmalama ve sokağa çıkma yasağı yaşanmıştı. Olaylar sonucunda 667 kişi gözaltına alınmıştı.
15 Kasım 2023

İzmir'in Çeşme ilçesi Kleopatra Koyu'nda bir lastik botun batması sonucu beş göçmen yaşamını yitirdi. Sahil Güvenlik ekipleri, ihbar üzerine olay yerine giderek beş göçmenin cansız bedenine ulaştı ve denizde mahsur kalan bir kişiyi kurtardı. Olayla ilgili olarak göçmenlerin ifadeleri doğrultusunda bir ikamete yapılan operasyonda iki şüpheli göçmen kaçakçısı gözaltına alındı.
13 Kasım 2023

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, Emin Ülker isimli şahıs, eşi Özlem Ülker ve müzisyen arkadaşı Yusuf Cavlak'ı silahla vurarak öldürdü ve daha sonra aynı silahla intihar etti. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Cavlak'ın hayatını kaybettiğini, hastaneye kaldırılan Özlem Ülker'in ise kurtarılamadığını belirledi. Polis, saldırganın cesedini olay yerine yakın bir bahçede buldu. Emin Ülker'in olaydan önce sosyal medyada, ölümünden Yusuf Cavlak ve eşi Özlem Ülker'i sorumlu tutan bir paylaşım yaptığı ortaya çıktı.
13 Kasım 2023

İstanbul Beyoğlu'nda Özgür N. isimli şahıs, henüz belirlenemeyen bir nedenle eşi Sevilay N. ve üç çocuğunu silahla vurarak öldürdü. Olayın ardından intihar girişiminde bulunan Özgür N., ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve polis ekiplerinin olayla ilgili çalışmaları devam ediyor.
12 Kasım 2023

Cumartesi Anneleri, 25 Ağustos 2018'de yasaklanan 700'üncü buluşmalarından bu yana ilk kez Galatasaray Meydanı'nda toplanarak basın açıklaması okudu. 700. hafta buluşmalarında polis müdahalesi sonucu 23 kişi gözaltına alınmış ve 46 kişi hakkında dava açılmıştı. Geçen hafta gözaltına alınmayan Cumartesi Anneleri, bu hafta da meydanda toplanarak kayıpların bulunması ve faillerin yargılanması taleplerini yineledi.
11 Kasım 2023

İstanbul'da bir camide imamın Mustafa Kemal Atatürk'e dua etmesine 'Kafir' diyerek tepki gösteren ve bu anı sosyal medyada paylaşan şahıs tutuklandı. Anadolu Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda şüpheli Ahmet B., 'Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun'a muhalefet' ve 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama' suçlarından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklandı.
11 Kasım 2023

İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan Birlik Sanayi Meslek Lisesi'nde bir edebiyat öğretmeni, sınıfta gürültü yaptığı iddiasıyla bir öğrenciyi kitapla dövdü. Olay, cep telefonu kamerasıyla kaydedilerek sosyal medyada paylaşıldı. Görüntülerin yayılmasının ardından öğrencinin yakınları okula gelerek öğretmene saldırdı ve öğretmen hastaneye kaldırıldı. Büyükçekmece başsavcılığı, öğretmen hakkında soruşturma başlattı.
8 Kasım 2023

Airbnb, İtalya'da 2017 ile 2021 yılları arasında elde ettiği 3,7 milyar avro tutarındaki gelirin vergisini ödemediği gerekçesiyle suçlanıyor. Milano savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında şirketin 779 milyon avrosuna el konuldu. Aynı zamanda, vergi ödenmeyen dönemde şirket yöneticisi olan üç kişi hakkında da soruşturma başlatıldı.
7 Kasım 2023

İstanbul Bayrampaşa'da bir sokak kedisini poşete koyup götürdükten sonra tekmeleyerek öldüren Y.C. isimli şahıs, sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından polis tarafından Mersin'de yakalandı. Polis incelemesi sonucunda, Y.C.'nin iş yerinde kediye şiddet uygulayarak ölümüne neden olduğu belirlendi. Şüpheli, 'hayvan hırsızlığı', 'hayvana kötü muamele' ve 'hayvana işkence yaparak öldürme' suçlarından mahkemeye sevk edilerek tutuklandı.
7 Kasım 2023

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujnıy'ın asistanı Gennadiy Çastyakov, doğum gününde ailesiyle birlikteyken, hediyelerden birinin içindeki patlayıcının infilak etmesi sonucu öldü. Olay, Kiev bölgesindeki Çayki köyünde meydana geldi. Ukrayna Ulusal Polis Teşkilatı, patlama ihbarı üzerine olay yerine ulaştı ve ilk bulgulara göre Çastyakov'un el bombası patlaması sonucu öldüğü, 13 yaşındaki oğlunun ise ağır yaralandığı belirtildi. Soruşturma devam etmektedir.
7 Kasım 2023

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli kadın doktor G.Y., çocuk acil servisinde bir bebeği muayene ederken bebeğin annesi tarafından saldırıya uğradı. Doktora yapılan tedavi sonrası 10 gün iş göremez raporu verildi. Saldırgan hasta yakını güvenlik görevlileri tarafından servisten çıkarıldı ve polis merkezine götürüldü. Olay, bazı sivil toplum kuruluşları tarafından kınandı.
6 Kasım 2023

Güney Kore'nin Jinju kentinde, bir erkek market çalışanı kadına 'feminist olduğunu' düşünerek saldırdı. Saldırgan, kadının kısa saçlı olmasından yola çıkarak bu sonuca vardığını ve kendisinin bir erkek şovenisti olduğunu belirtti. Saldırıya müdahale etmeye çalışan başka bir müşteriye de zarar verildi. Saldırgan sarhoştu ve daha önce şizofreni teşhisi almıştı. Kadın çalışan ciddi yaralanmalar yaşarken, müdahale eden müşteri de yüz ve omuzlarında kırıklarla karşı karşıya kaldı. Güney Kore'de cinsiyet eşitliği konusunda yaşanan sorunlar ve feminizm karşıtlığı bağlamında bu olay, daha geniş bir toplumsal sorunun göstergesi olarak değerlendiriliyor.
6 Kasım 2023
İşaretlediklerim