Aydın'daki KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda asansörün düşmesi sonucu bir öğrenci hayatını kaybetti. Aydın Valisi Yakup Canbolat, asansörün birinci kattayken kaymaya başladığını ve bir öğrencinin panikle dışarı çıkmak isterken sıkışarak öldüğünü belirtti. Ancak öğrenciler, asansörün bakımsız olduğunu ve yedi kat aşağı düştüğünü iddia ediyorlar. Olayın ardından öğrenciler yurdun dışında eylem yaptı ve polis ve jandarma müdahale etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı, yurt müdürünün açığa alındığını duyurdu.
26 Ekim 2023

ABD'nin Maine eyaletinde gerçekleşen silahlı saldırıda en az 22 kişi hayatını kaybetti, 60'a yakın kişi yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren kimliği belirsiz zanlı, üç ayrı bölgede insanların üzerine ateş açtı. Olay nedeniyle okullar tatil edildi ve yetkililer saldırının şüphelisini arıyor. Androscoggin İlçesi Şerif Ofisi, şüphelinin fotoğraflarını paylaşarak, kimliğinin tespit edilmesi ve yakalanması için halkın yardımını istedi.
26 Ekim 2023

İzmir'in Konak ilçesinde, denizde ayağına su dolu bidon bağlanmış bir erkek cesedi bulundu. Vatandaşların durumu yetkililere bildirmesi üzerine olay yerine gelen deniz polisi ve Sahil Güvenlik ekipleri, yaşamını yitirdiği belirlenen kişiyi kıyıya çıkardı. Üzerinden kimlik çıkmayan erkek cesedinin, sol ayak bileğine iple bağlanmış içi su dolu iki bidon tespit edildi. Polis ekipleri, cinayet şüphesi üzerinde durarak olayla ilgili soruşturma başlattı.
25 Ekim 2023

Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü, 'Maskeli Beşler' adını veren hırsızlık çetesine yönelik operasyonda dokuz zanlıyı yakaladı. Çubuk ilçesindeki bir adresten 26 bin dolar değerinde pırlanta, 52 çeyrek altın ve 35 bin lira çalınması olayıyla ilgili çalışma başlatıldı. Zanlıların, İstanbul ve Ankara grupları olarak birbirleriyle bağlantılı hareket ettikleri, farklı marka lüks araçlarla Ankara'da buluştukları belirlendi. Şüphelilerden dördü Ankara'da, beşini İstanbul'a kaçmaya çalışırken Kocaeli'de yakalandı.
24 Ekim 2023

Samsun'da Aysel Aktaş adlı bir kadın, yolda bulduğu 590 bin lirayı polis aracılığıyla sahibine ulaştırdı. Parayı düşüren kişi Adem Memiş, çantasını aracının bagajından düşürdüğünü belirtti ve karakola başvurdu. Polisin yönlendirmesi üzerine Aktaş, çantayı karakola getirip Memiş'e teslim etti.
24 Ekim 2023

Londra metrosunda anons sistemi üzerinden 'Özgür Filistin' sloganı atan makinist hakkında soruşturma başlatıldı ve görevden uzaklaştırıldı. Olay, 21 Ekim'de Londra'da düzenlenen Filistin'e destek gösterisine giden yolcuların bulunduğu bir trende gerçekleşti. Makinistin kimliği tespit edildi ve Londra Toplu Taşıma İdaresi (TfL) tarafından 'anons sistemini kötüye kullanmak' suçlamasıyla görevden alındı.
24 Ekim 2023

ABD'de, Alaska Havayolları'na ait bir uçağı düşürmeye çalıştığı iddia edilen pilot Joseph David Emerson tutuklandı. 22 Ekim'de Washington ve California arasında uçuş yapan uçakta, Emerson'un uçağın motorlarını bozmaya çalıştığı ancak başarısız olduğu belirtildi. Olayın ardından uçak, 80 yolcu ile birlikte Oregon eyaletinin Portland kentine indirildi. Emerson, olay sırasında görevde olmayan bir pilot olarak uçakta bulunuyordu ve 83 kez cinayet girişiminde bulunmakla suçlanacak.
24 Ekim 2023

Fransa'da Versay Sarayı için sahte bomba ihbarında bulunan ve sarayın tahliyesine sebep olan 37 yaşındaki bir kişi, sekiz ay hapis cezasına çarptırıldı. Versay Adli Mahkemesi, suçlu bulduğu kişiye ayrıca psikolojik tedavi görmesi yönünde karar verdi. Şahsın daha önce adli kaydı bulunmuyor ve şizofreni hastası olduğu belirtildi. Son zamanlarda Fransa'da sahte bomba ihbarları nedeniyle birçok kamusal alan tahliye edildi ve 64 ayrı soruşturma yürütülüyor.
24 Ekim 2023

İran'da Mehsa Emini'nin ölümünü haberleştiren iki kadın gazeteci, Elahe Muhammedi ve Nilüfer Hamidi, hapse mahkum edildi. Muhammedi, 'ABD ile işbirliği yapmak', 'ülke güvenliğine karşı suç işlemek amacıyla faaliyette bulunmak' ve 'rejim aleyhinde propaganda yapmak' suçlamalarıyla toplamda 12 yıl hapse mahkum edildi. Hamidi'ye ise benzer suçlamalarla toplamda 13 yıl hapis cezası verildi. İki gazetecinin 20 gün içinde kararı temyize götürme hakları bulunuyor.
22 Ekim 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle sürdürdüğü eylemini ve basın açıklamasını 969'uncu haftada Galatasaray Meydanı'nda yapmak istedi. Ancak polis, Cumartesi Anneleri'ne müdahale etti ve en az 26 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Hasan Karakoç, Leman Yurtsever, Oya Ersoy gibi isimler bulunuyor.
21 Ekim 2023

Polonya'nın başkenti Varşova'da bir kişi, vitrin mankeni gibi davranarak dükkanın kapanış saatinden sonra mücevherat çalmakla suçlandı. 22 yaşındaki zanlı, güvenlik kameralarında elinde bir çanta tutarken vitrinde hareketsiz dururken görüntülendi. Polis, zanlının mağazanın birkaç bölümünde dolaştığını, ardından da mücevherat kısmında durakladığını açıkladı. Zanlı, başka bir mağazadan da ürün çalmakla suçlandı ve 10 yıla kadar hapis cezası alabilir.
20 Ekim 2023

Avrupa Parlamentosu, her yıl insan hakları ve düşünce özgürlüğü alanında verdiği Sakharov Ödülü'nü bu yıl Mehsa Emini ve 'Kadın, Yaşam, Özgürlük Hareketi'ne verme kararı aldı. İran'da 'ahlak polisi' tarafından gözaltına alındıktan sonra komaya giren ve hastanede ölen Emini'nin ölümü, ülkede ve dünyada büyük tepki çekmişti. Ödül töreni, 13 Aralık'ta Strazburg'da Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu sırasında düzenlenecek.
19 Ekim 2023

İran polisi, ünlü yönetmen Daryuş Mehrcuyi ve oyuncu eşi Vahide Muhammedifer'in evlerinde bıçaklanarak öldürülmesi olayının failinin tutuklandığını duyurdu. Polis Teşkilatı Sözcüsü Said Muntazer el-Mehdi, cinayetin suç ortaklarını ve gizli yönlerini tespit etmeye yönelik soruşturmaların devam ettiğini belirtti. Ancak el-Mehdi, failin motivasyonu ve Mehrcuyi ile Muhammedifer'le bağlantısına dair bir bilgi vermedi.
19 Ekim 2023

Özel güvenlik amiri Birol Yıldırım'ın karakolda ölümüyle ilgili dava sonuçlandı. Mahkeme, Yıldırım'ın yaralanmalarının hafif nitelikte olduğunu ve işkence suçunun oluşmadığını belirtti. 12 polis hakkında 'bilinçli taksirle ölümüne neden olma' suçundan indirimli üç yıl dokuz ay hapis cezası verildi. Ayrıca, Yıldırım'ın iş arkadaşı ve oğlunu döven polislere 'kasten yaralama' suçundan indirimli 3 ila 6 bin TL adli para cezası verildi. Beş polis ise tüm suçlardan beraat etti.
19 Ekim 2023

Kars'ın Selim ilçesinde, bir lise öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen polis memuru gözaltına alındı ve tutuklandı. İddia, ilçede görevli bir öğretmen tarafından jandarmaya bildirildi. Kız öğrencinin de şikayeti üzerine adli ve idari soruşturma başlatıldı. Açığa alınan polis memuru, gözaltına alındı ve daha sonra tutuklandı.
18 Ekim 2023

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde bir çöp bidonunda bebek cesedi bulundu. Olay, sabah saatlerinde kağıt toplayan bir kadın tarafından fark edildi ve durum polise bildirildi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, bebeğin hayatını kaybettiğini belirledi. Bebeğin cesedi, ölüm nedeninin belirlenmesi için adli tıp morguna kaldırıldı.
17 Ekim 2023

Kocaeli'nin Kartepe mevkisindeki Anadolu Otoyolu'nda 26 araçlık bir trafik kazası meydana geldi. Kazada 13 kişi yaralandı, yaralıların ikisinin durumu ağır. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle otoyol bir süreliğine trafiğe kapatıldı, ancak araçların kaldırılmasının ardından yol kontrollü olarak ulaşıma açıldı.
17 Ekim 2023

İzmir'in Urla ilçesinde bir alışveriş merkezinde 'omuz atma' meselesi sebebiyle çıkan tartışma, bıçaklama olayıyla sonuçlandı. Tartışmanın büyümesi üzerine S.B. isimli kişi, Semih Köse'yi bıçakladı. Köse, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis, olayla ilgili S.B. ve kardeşleri S.B. ve T.B.'yi gözaltına aldı ve üç zanlı daha sonra tutuklandı.
16 Ekim 2023

Güney Amerika ülkesi Ekvador'da devlet başkanlığı seçimini eski milletvekili 35 yaşındaki Daniel Noboa kazandı. Oyların yüzde 91,46'sının sayıldığı seçimlerde, Ulusal Demokrasi Hareketi adayı Noboa oyların yüzde 52,28'ini, solcu Halk Devrimi adayı Luisa Gonzalez ise yüzde 47,72'sini aldı. Gonzalez, sonuçların kesinleşmesinin ardından yenilgiyi kabul etti. Seçimlerde, güvenlik krizi nedeniyle yaklaşık 100 bin asker ve polis görevlendirildi.
16 Ekim 2023

İstanbul Fatih'teki tarihi Topkapı surlarının bitişiğindeki boş alanda kimliği belirsiz bir erkek cesedi bulundu. Durumu fark eden vatandaşlar durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Polis, kimliği belirsiz kişinin kim olduğunu tespit etmek için çevrede araştırma başlattı. Olay yerine getirilen bazı evsizler, ölen kişiyi tanıyıp tanımadıkları konusunda sorgulandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
15 Ekim 2023
İşaretlediklerim