Türk Escobar olarak bilinen suç örgütü lideri Urfi Çetinkaya, İzmir Menemen R Tipi Cezaevi'nde 66 yaşında hayatını kaybetti. Çetinkaya, uyuşturucu madde imal etmek ve nakletmek suçlarından 24 yıl hapis cezasına çarptırılmış ve Nisan 2023'te tutuklanmıştı. Suç kariyeri boyunca birçok kez tutuklanan ve tahliye edilen Çetinkaya, son olarak 20 Şubat'ta düzenlenen geniş çaplı bir operasyonla suç örgütüne yönelik yapılan baskınlarda yakalanmıştı.
20 Eylül 2024

Portekiz, 14 Eylül'den beri devam eden ve yedi kişinin hayatını kaybettiği orman yangınları nedeniyle ulusal yas ilan etti. Yangınlar, ülkenin kuzey bölgesinde 120 bin hektardan fazla ormanlık alanı kül etti ve yaklaşık 160 kişi yaralandı. Yangınlarla ilgili soruşturmada beş kişi gözaltına alındı. Portekiz Ulusal Acil Durum ve Sivil Koruma Kurumu, yangınların hala 30'a yakın noktada devam ettiğini ancak kontrol altında olduğunu belirtti.
20 Eylül 2024

Galatasaray’ın milli futbolcusu Kerem Aktürkoğlu, Portekiz’in Benfica kulübüne 12 milyon avroya transfer olduktan sonra ilk golünü attı. Portekiz Ligi’nin 5’inci haftasında Santa Clara’ya karşı oynanan maçta, Aktürkoğlu Orkun Kökçü’nün asistiyle gol atarak skoru eşitledi. Benfica, sosyal medya hesabından bu golü paylaştı.
14 Eylül 2024

Beşiktaş, Portekiz'in Benfica kulübüyle Joao Mario'nun satın alma opsiyonuyla kiralık transferi konusunda anlaşmaya vardı. 31 yaşındaki Portekizli orta saha oyuncusu, 2024-25 sezonu sonuna kadar Beşiktaş forması giyecek. Geçen sezon Benfica formasıyla 51 maçta 9 gol ve 4 asist kaydeden Mario, Portekiz Milli Takımı'nda da 56 kez forma giydi.
5 Eylül 2024
İşaretlediklerim