UEFA Şampiyonlar Ligi 2024-2025 sezonu, yeni formatıyla ilk hafta maçlarıyla başladı. Juventus, PSV Eindhoven'ı 3-1 yenerken, Kenan Yıldız maçın oyuncusu seçildi ve Şampiyonlar Ligi tarihinde gol atan en genç Juventus oyuncusu oldu. Diğer maçlarda Aston Villa, Young Boys'u 3-0 yendi; Bayern Münih, Dinamo Zagreb'i 9-2 mağlup etti; Real Madrid, Stuttgart'ı 3-1 yendi; Liverpool, Milan'ı 3-1 yendi.
18 Eylül 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 70. sezonu başlıyor ve bu yıl 36 takım mücadele edecek. Türkiye'den Galatasaray ve Fenerbahçe eleme turlarını geçemediği için lig aşamasında yer almıyor. Yeni formatta, sekiz maç sonunda ilk sekize giren takımlar son 16 turuna yükselecek. Dokuz ile 24. sırada yer alan takımlar ise çift maçlı elemelerde son 16 turuna çıkmaya çalışacak.
17 Eylül 2024

Real Madrid'in milli futbolcusu Arda Güler, EA SPORTS FC 25 oyunundaki şut gücü reytingine tepki gösterdi. Güler, reyting tahmini etkinliğinde şut gücünün 85 olmasını beklediğini belirtti ancak sunucu tarafından 73 olduğu açıklandı. Güler, bu duruma gülerek 'Bu adamların maç izlediğini düşünmüyorum' dedi. Takım arkadaşı Lucas Vazquez de Güler'e destek vererek 'Bu adamlar seni izlememiş' dedi.
12 Eylül 2024

Real Madrid forması giyen 19 yaşındaki milli futbolcu Arda Güler, France Football tarafından verilen Kopa Trophy ödülü için aday gösterildi. Bu ödül, yılın 21 yaş altı en iyi genç oyuncusuna veriliyor. Arda Güler, aday gösterilen 10 futbolcu arasında yer aldı. İspanyol basını, Real Madrid teknik direktörü Ancelotti'nin Arda Güler'in ilk 11'deki yerinin hala garanti olmadığını belirtti.
5 Eylül 2024

İspanyol spor basını, Arda Güler’in Real Madrid’in oynadığı dört lig maçında az forma şansı bulmasından ve takımdaki rekabetten dolayı iyi bir dönem geçirmediğini savundu. Gazeteler, Arda Güler’in Real Betis maçının bitiş düdüğüyle birlikte hemen soyunma odasına gitmesine dikkat çekti. Teknik direktör Carlo Ancelotti'nin, Arda Güler'i ilk 11'de tartışmasız bir oyuncu olarak görmediği ve diğer oyunculara daha fazla şans verdiği belirtildi. Ancelotti, Arda Güler'in performansını yeterli bulmadığını ifade etti.
2 Eylül 2024

Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti, Real Valladolid'e karşı 3-0 kazandıkları maçın ardından Arda Güler'in performansını övdü. Ancelotti, sakatlanan Jude Bellingham'ın yerine Güler'e şans verdiğini ve genç oyuncunun iyi bir maç çıkardığını belirtti. Güler, bu sezon ilk kez ilk 11'de yer aldı ve maç boyunca etkili bir performans sergiledi. Ancelotti, Güler'in gelişimini desteklemeyi hedeflediğini vurguladı.
26 Ağustos 2024

Real Madrid ve İngiltere milli takımının genç yıldızı Jude Bellingham, ünlü moda markası Louis Vuitton'un yeni marka elçisi oldu. Bellingham, daha önce Louis Vuitton kıyafetleriyle çeşitli etkinliklerde boy göstermişti. Louis Vuitton’un Kreatif Direktörü Pharrell, Bellingham’ın karizmatik kişiliği ve ilham verici yolculuğunun markaya çok şey katacağını belirtti. Bellingham, bu iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
17 Ağustos 2024

Real Madrid, UEFA Süper Kupa finalinde Atalanta’yı 2-0 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. Maç, Polonya’nın Varşova Ulusal Stadı’nda oynandı. Real Madrid’in gollerini Federico Valverde ve Kylian Mbappe kaydetti. Milli futbolcu Arda Güler, karşılaşmanın 88’inci dakikasında oyuna dahil oldu.
15 Ağustos 2024

Portekizli stoper Pepe, son olarak forma giydiği Porto'da futbol kariyerini sonlandırdı. 41 yaşındaki oyuncu, kariyerine Alagoano altyapısında başlayıp Maritimo, Porto, Real Madrid ve Beşiktaş gibi önemli kulüplerde devam etti. 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Portekiz formasıyla mücadele eden Pepe, turnuva tarihinde forma giyen en yaşlı oyuncu oldu. Beşiktaş, Pepe için İngilizce hesabından veda mesajı paylaştı.
9 Ağustos 2024

Real Madrid, 2023/2024 sezonu sonrası gelirlerini açıklayarak tarihi bir rekor kırdı. Kulüp, futbolcu satışlarından elde edilen gelirler hariç 1 milyar 73 milyon avro gelir elde ettiğini duyurdu. Bu, Real Madrid'i tarihte 1 milyar avronun üzerinde gelir elde eden ilk kulüp yapıyor. Bir önceki sezon olan 2022/2023'te kulüp 843 milyon avro gelir açıklamıştı.
23 Temmuz 2024

Real Madrid, 38 yaşındaki futbolcusu Luka Modric'in sözleşmesinin bir yıl uzatıldığını duyurdu. Yeni sözleşme 2024-2025 sezonunda geçerli olacak. Modric, Real Madrid ile 2016, 2017, 2018 ve 2022 yıllarında UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanmıştı. Bu gelişme, Modric'in kariyerine Real Madrid'de devam edeceğini gösteriyor.
17 Temmuz 2024

UEFA, 2024-25 sezonu öncesinde kulüpler sıralamasını güncelledi ve Türkiye'den ilk 50'ye giren tek takım Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe, 390 takım arasında 47. sırada yer alırken, Galatasaray 63. sırada yer aldı. UEFA, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'ne katılan takımların son beş sezondaki performanslarını değerlendirerek bu sıralamayı oluşturdu. İlk 10'da ise Manchester City, Real Madrid ve Bayern Munich gibi takımlar bulunuyor.
12 Temmuz 2024

UEFA, 2024-25 sezonu öncesinde kulüpler sıralamasını güncelledi. Manchester City zirvede yer alırken, Türkiye'den ilk 50'ye giren tek takım Fenerbahçe oldu ve 47. sırada yer aldı. Galatasaray 63. sırada, Başakşehir 78. sırada, Beşiktaş 135. sırada ve Trabzonspor 139. sırada yer aldı. Sıralamada ilk 10'da Manchester City, Real Madrid, Bayern Munich, Liverpool, Roma, Paris St. Germain, Villarreal, Borussia Dortmund, Chelsea ve Inter bulunuyor.
12 Temmuz 2024

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS), 2023-2024 sezonunun en başarılı kulüplerini açıkladı. Listenin zirvesinde Real Madrid yer alırken, Türkiye'den Galatasaray 29'uncu ve Fenerbahçe 30'uncu sırada yer aldı. Diğer Türk takımlarından Beşiktaş 82, Trabzonspor 157 ve Rams Başakşehir 248'inci sırada yer aldı. Avrupa kulüplerinin damga vurduğu listenin ilk 10 sıralamasında Real Madrid, Manchester City ve Bayer 04 Leverkusen ilk üçte yer aldı.
8 Temmuz 2024

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, 18 Haziran'da oynanacak Gürcistan maçı öncesi takımın durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Montella, Arda Güler'in son maçta iyi oynadığını ancak isteklerini tam olarak anlaması gerektiğini belirtti. Ayrıca, sakat oyuncular hakkında bilgi vererek İrfan Can'ın üçüncü maçta oynayabileceğini söyledi. Montella, genç futbolcuları aynı anda oynatmanın riskli olabileceğini ve küçük adımlarla büyük hayallere ulaşılması gerektiğini vurguladı.
16 Haziran 2024

Real Madrid, teknik direktör Carlo Ancelotti'nin FIFA Kulüpler Dünya Kupası'na katılmayacaklarına dair açıklamalarını yalanladı. Kulüp, 2024/2025 sezonunda düzenlenecek olan turnuvaya katılacaklarını ve bu resmi müsabakada yarışacaklarını duyurdu. Real Madrid, dünya çapındaki milyonlarca taraftarına yeni bir şampiyonluk hayali yaşatmak için büyük bir heyecanla turnuvaya katılacaklarını belirtti.
10 Haziran 2024

Real Madrid, 2025 Kulüpler Dünya Kupası'na katılmayacağını açıkladı. Kulüpten ismi verilmeyen bir kişi, FIFA'nın aşırı maç yükü nedeniyle futbolcuları zorladığını belirtti. Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, turnuvaya katılmama kararını doğruladı. Turnuva, Amerika Birleşik Devletleri'nde neredeyse bir ay sürecek.
10 Haziran 2024

İspanya 1’inci Futbol Ligi'nde (LaLiga) Valencia-Real Madrid maçında Real Madridli Vinicius Junior’a ırkçılık yapan üç Valencialı taraftara sekizer ay hapis cezası verildi. Ayrıca bu taraftarların iki yıl boyunca stadyuma girmeleri yasaklandı. Bu karar, LaLiga’nın şikayeti sonucunda İspanya’da ırkçılıkla ilgili verilen ilk hapis cezası olarak kayıtlara geçti. LaLiga başkanı Javier Tebas, bu kararın İspanya’da ırkçılıkla mücadele için önemli bir adım olduğunu belirtti.
10 Haziran 2024

Portekizli teknik direktör Jose Mourinho'nun Fenerbahçe ile anlaşması dünya genelinde gündem oldu. Diken, yapay zeka aracı GPT-4'e Mourinho'nun Fenerbahçe'de başarılı olup olmayacağını sordu. Yapay zeka, Mourinho'nun tecrübesi ve taktiksel bilgisi sayesinde başarılı olma ihtimalinin yüksek olduğunu, ancak adaptasyon süreci ve uzun vadeli istikrar konularının dikkate alınması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Mourinho'nun başarılı olabilmesi için doğru transfer stratejisi ve oyuncu seçiminin kritik öneme sahip olduğu vurgulandı.
4 Haziran 2024

Real Madrid, Paris Saint-Germain'den ayrılan yıldız oyuncu Kylian Mbappe'yi transfer ettiğini duyurdu. Mbappe, Real Madrid ile beş yıllık bir anlaşma imzaladı. PSG'de 256 golle kulüp tarihinin en skorer futbolcusu olan Mbappe, Fransa Milli Takımı ile 2018'de dünya şampiyonluğu ve 2022'de dünya ikinciliği yaşadı. Mbappe, Real Madrid'e katılmaktan duyduğu mutluluğu sosyal medya üzerinden paylaştı.
3 Haziran 2024
İşaretlediklerim