Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu (Rosatom) Genel Müdürü Aleksey Lihaçev, Türkiye'de ikinci bir nükleer güç santrali inşa edeceklerini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu yeni santral inşasını Rusya'ya emanet etme kararı aldığını belirtti. Yeni santralin muhtemelen Sinop'ta inşa edileceği ifade edildi. Bu gelişme, 2010 yılında Mersin'in Akkuyu ilçesinde inşa edilmeye başlanan ilk nükleer güç santrali projesinin ardından geliyor.
28 Şubat 2024

Zülal Kalkandelen, Türkiye'de laiklik ilkesini savunan gruplara anında müdahale edilirken, şeriatçı grupların rahatça toplanıp açıklama yapabilmesine dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şeriatın İslam olduğunu söylemesi ve şeriat taleplerinin artışı, AKP yönetimine bağlanıyor. Ayrıca, cumhuriyet savcılarının bu konularda sessiz kalması ve görevlerini yerine getirmemeleri, Türkiye'de hukuk devletinin sona erdiğine dair kanıtlar olarak sunuluyor.
28 Şubat 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hafize Gaye Erkan'ın Merkez Bankası Başkanlığı'ndan istifasının kişisel bir karar olduğunu ve yeni başkanın kendi önerisi doğrultusunda atanacağını ifade etti. Erkan, istifa kararını kendisine yönelik itibar suikasti kampanyası ve ailesinin bu süreçten etkilenmesini önlemek amacıyla aldığını açıkladı. Şimşek, ekonomi programının kesintisiz ve kararlılıkla devam ettiğini ve yeni atanan başkan ve ekibe başarılar dilediğini belirtti.
2 Şubat 2024

KKTC'de işlenen kumarhane patronu Halil Falyalı ve şoförünün cinayetiyle ilgili yargılanan yedi sanıktan biri olan Mustafa Söylemez, iki defa müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanıklar Abdurrahim Çelik, Cengiz Şener ve Ender Yıldız 'tasarlayarak öldürmeye yardım' suçundan 25'er yıl hapis cezasına mahkum edilirken, 'suç örgütü üyeliği' suçundan beraat ettiler. Mehmet Faysal Söylemez ve Metin Süs ise tüm suçlardan beraat etti ve Mehmet Faysal Söylemez tahliye edildi. Mahkeme, sanık avukatları hakkında hakaret nedeniyle savcılığa ve HSK'ye suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.
19 Ocak 2024

Dünya çapında nesli tükendiği sanılan ve kırmızı listeye alınan leopar sazanı, Türkiye'nin Dicle Nehri'nde bulundu. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Cüneyt Kaya ve Dr. Öğr. Üyesi Münevver Oral'ın başlattığı çalışmalar sonucunda, balıkçı Mehmet Ülkü'nün yardımıyla 2 kilogram ağırlığında bir leopar sazanı yakalandı. Hollywood yıldızı Leonardo DiCaprio, bu keşfi Instagram hesabından paylaşarak 'yeniden umut verdiğini' ifade etti.
17 Ocak 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi kararlarına uymamasını 'sivil darbe girişimi' olarak nitelendirdi ve halkı bu duruma karşı düzenlenecek mitinge katılmaya çağırdı. CHP, TBMM'yi 9 Ocak'ta olağanüstü toplantıya çağırma ve 14 Ocak'ta Ankara Tandoğan Meydanı'nda 'Sahip çıkıyoruz' sloganıyla miting düzenleme kararı aldı. Özel, bu durumun Türkiye'nin anayasal düzenine yönelik bir tehdit olduğunu ve herkesi anayasaya sahip çıkmaya davet etti.
4 Ocak 2024

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, düzenlediği basın toplantısında, asgari ücretin 23 bin lira seviyesine çıkarılması gerektiğini ifade etti. Erbakan, mevcut asgari ücretin bir ailenin gıda ihtiyacını bile karşılayamadığını ve yoksulluk sınırının altında kalmamaları için asgari ücretin bu seviyeye yükseltilmesi gerektiğini savundu. Ayrıca, en düşük emekli aylığının da asgari ücret düzeyine çıkarılması gerektiğini vurguladı.
11 Aralık 2023

Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi'nin amaç dışı faaliyet gösterdiği gerekçesiyle görevden alınmasına ve yeni seçim yapılmasına karar verdi. Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, bu kararı ve önceki saldırıları, TTB'nin güçlü bir örgüt olduğunun ve iktidar tarafından kaygılandırıldığının bir işareti olarak gördüğünü belirtti. Fincancı, yargının araçsallaştırıldığını ve bu durumun toplumun adalet duygusunu yerle bir ettiğini ifade etti. Ayrıca, TTB'nin sağlık ve insan hakları konularında önemli bir denetim işlevi yürüttüğünü ve bu nedenle iktidarın rahatsız olduğunu dile getirdi.
2 Aralık 2023

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), internet siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden şirketin hisselerinin satışa çıkarıldığına dair gerçeği yansıtmayan dolandırıcılık girişimleri konusunda uyarıda bulundu. BOTAŞ, bu tür sahte içeriklerin yapay zeka kullanılarak oluşturulduğunu ve şirketin yüzde yüz kamu sermayeli olduğunu, herhangi bir hisse satışı veya vatandaşların katılabileceği bir yatırım planının olmadığını belirtti. Ayrıca, bu sahte hesap ve sitelere karşı yasal işlemlerin başlatıldığını ve vatandaşların bu tür dolandırıcılık girişimlerine itibar etmemesi gerektiğini duyurdu.
17 Kasım 2023

Ankara başsavcı vekili Halil Maçkaya, Cumartesi Anneleri'nin 700'üncü hafta buluşmasını engelleme talimatı veren dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki şikayeti işleme koymadı. Maçkaya, Soylu'nun bakanlık görevi kapsamında hareket ettiğini ve soruşturulabilmesi için TBMM'nin kararı gerektiğini belirtti. Aydoğan'ın şikayeti, Soylu'nun görevi kapsamında olduğu gerekçesiyle işleme alınmadı ve itiraz yolu öngörülmedi. Cumartesi Anneleri'nin eylemleri, polis müdahalesi ve AYM'nin kötü muamele yasağını ihlal kararlarına rağmen engellenmeye devam ediyor.
9 Kasım 2023

Gazeteci Tolga Şardan, tutuklanmadan önceki savcılık ifadesinde yargıdaki rüşvet iddialarıyla ilgili yeni bilgiler verdi. İstanbul Anadolu Başsavcısı İsmail Uçar’ın dilekçesinden sonra Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) Anadolu’nun değişik köşelerinde görev yapan yargı mensupları tarafından ihbarlar yapıldığını söyledi. Şardan, evine yapılan baskın ve aramadan sonra gözaltına alındı ve Ankara adliyesine götürüldü. İstanbul başsavcılığından yapılan açıklamada Şardan hakkında 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlamasıyla soruşturma yürütüldüğü duyuruldu.
1 Kasım 2023

AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, bir basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 'ikinci Atatürk' olarak nitelendirdi. Yayman, Atatürk'ün bugün yaşasaydı Erdoğan'ın politikalarını benimseyeceğini ve onun yanında yer alacağını iddia etti. Ayrıca, Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu belirtti ve muhalefeti, geçmişte verdiği yeni anayasa yapma sözlerinin arkasında durmaya çağırdı.
27 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail'in 'devlet aklıyla hareket etmek' yerine, 'örgüt gibi davrandığını' belirtti. Gazze'ye saldırıların genişlemesinin daha fazla acı, ölüm ve gözyaşından başka bir şey getirmeyeceğini vurgulayan Erdoğan, İsrail yönetimini hatadan geri dönmeye ve devlet aklıyla hareket etmeye çağırdı. Ayrıca, Gazze'de insani ateşkesin tesisine yönelik girişimlere tüm devletleri ve uluslararası kuruluşları destek olmaya davet etti.
20 Ekim 2023

Türk sanat müziği sanatçısı Muazzez Ersoy, bir röportajında muhalif sanatçılara seslenerek 'En büyük muhalif Recep Tayyip Erdoğan' dedi. Ersoy, Erdoğan ile uzun yıllara dayanan bir dostluğu olduğunu ve ona 'Reis' diye hitap edildiğini belirtti. Ayrıca, sosyal medyada 'isteyenin isteyene istediğini söyleyememesi' için platformlara T.C. kimlik numarasıyla girilmesi önerisinde bulundu.
25 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, dünya güvenliğinin teminatı olmaktan çıkan BM Güvenlik Konseyi'ni eleştirdi. Erdoğan, küresel ölçekte karmaşık ve tehlikeli sınamalarla karşı karşıya olduklarını, terörizmin uluslararası güvenlik iklimine zarar verdiğini ve küresel adaletsizliklerin üzerine gitmenin önemini vurguladı. Ayrıca, BM Genel Sekreteri Guterres'in 'İkinci Dünya Savaşı sonrası kurulan kurumların bugünün dünyasını yansıtmadığı' tespitine katıldığını belirtti.
19 Eylül 2023

Gezi Parkı eylemleriyle ilgili davada tutuklanan altı kişi, 500 gündür cezaevinde bulunuyor. 2019'da başlayan dava sürecinde, iş insanı Osman Kavala'ya 'hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet, diğer sanıklara ise 18'er yıl hapis cezası verildi. Dava sürecinde, delil olarak gösterilen telefon tapelerinin usulsüz kaydedildiği ortaya çıktı. Davanın Türkiye'deki tüm sanıklarının beraat ettiği kararı, İstanbul Bölge Adliyesi Mahkemesi tarafından bozuldu ve dava yeniden açıldı.
7 Eylül 2023

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısında konuştu. Öztrak, yerel seçimlerde tüm büyükşehirleri almayı hedeflediklerini belirtti ve 'Kadim şehrimiz Konya'yı da alacağız' dedi. Ayrıca, kur korumalı mevduat (KKM) nedeniyle Hazine'nin ve Merkez Bankası'nın zararına dikkat çekti. Öztrak, enflasyonun sorumlusunun Recep Tayyip Erdoğan olduğunu iddia etti ve parti yöneticilerinin duygusal kopuşlara kapılma lüksü olmadığını belirtti.
21 Ağustos 2023

İlaç fiyatlandırmasında kullanılan avro kurunun yıl içinde iki kez artırılmasına rağmen, ilaç sıkıntısı devam ediyor. Özellikle Parkinson, diyabet, kalp damar hastalıkları, astım gibi hastaların sürekli kullanmak zorunda olduğu ilaçlara ulaşmak zorlaştı. Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Nurten Saydan, ilaç fiyatlarındaki düzenlemenin gerekenin altında kaldığını ve ilaç tedarik sorununun daha da artacağını belirtti. Saydan, ilaçta dışa bağımlılığın azalması için yerli ilaç sanayinin güçlendirilmesi ve desteklenmesi gerektiğini vurguladı.
18 Ağustos 2023

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) temel ilaçlar listesindeki, gebelik sonlandırılmasında kullanılan ve ağızdan alınan güvenilir ilaçlar Türkiye'de eczanelerden temin edilemiyor. Türkiye'de gebeliğin 10'uncu haftası doluncaya kadar istek üzerine kürtaj yaptırmak hukuken mümkün. Ancak 2012'de dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Her kürtaj bir Uludere'dir' demesiyle fiilen engellenmeye başlandı. İlaçla kürtaj (düşük) daha az maliyetli ve kullanımı kolay bir yöntem. DSÖ'nün temel ilaçlar listesinde, ilaçla kürtaj için kullanılan mifebriston (RU-486 adıyla da biliniyor) ve misoprostol yer alıyor. Ancak mifepristone Türkiye'ye hiç girmedi. Misoprostol ise mide koruyucu ilaç olarak reçete ediliyor ve eczanelerde satılıyordu.
4 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi sırasında düzenlediği basın toplantısında, ABD'den F-16 savaş uçakları temini konusunda iyimser olduğunu ifade etti. ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı ikili görüşmede, Biden'ın Kongre'nin kararının bağlayıcı olduğunu ve sürecin takipçisi olacağını söylediğini aktardı. Erdoğan, İsveç'in NATO üyeliği süreci hakkında da bilgi vererek, İsveç makamlarının yol haritasını sunacaklarını ve sürecin Meclis onayından sonra kendisine geleceğini belirtti.
12 Temmuz 2023
İşaretlediklerim