AKP Grup Başkanvekili Mehmet Emin Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'in Türkiye'ye yönelik tehdit oluşturabileceği yönündeki açıklamalarını savundu. Akbaşoğlu, Erdoğan'ın herkesin bildiği gerçekleri dile getirdiğini ve Türkiye'nin birlik içinde tehditlere karşı uyanık olması gerektiğini belirtti. CHP ve diğer muhalefet partileri ise bu açıklamaların Meclis'te kapalı oturumda tartışılması gerektiğini savunuyor.
3 Ekim 2024

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 75 kez randevu talep ettiğini ancak bu taleplerin reddedildiğini belirtti. Özcan, Erdoğan'ın çeşitli dünya liderleriyle görüştüğünü hatırlatarak, Bolu'nun sorunlarını konuşmak için görüşme talebinde bulunduğunu ifade etti. Özcan, kredi veya büyük projeler istemediğini, sadece Bolu'nun sorunlarını dile getirmek istediğini vurguladı.
30 Eylül 2024

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmak üzere bulunduğu New York'ta BRICS'in genişlemesine şimdilik sıcak bakmadıklarını açıkladı. Lavrov, BRICS'in mevcut üyeleri arasında ortak bir anlayış olduğunu ve yeni bir genişleme kararı almanın şu aşamada uygun bulunmadığını belirtti. Türkiye'nin BRICS'e olan ilgisi ve üyelik başvurusu da gündeme gelirken, bu yıl Kazan'da düzenlenecek BRICS zirvesinde yeni bir 'ortaklık' statüsünün açıklanması bekleniyor.
30 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail'in Beyrut'ta Hizbullah'ın ana karargahına düzenlediği saldırının ardından Lübnan halkına ve hükümetine başsağlığı diledi. Erdoğan, İsrail'in saldırılarını kınayarak, Türkiye'nin Lübnan'ın yanında olmayı sürdüreceğini belirtti. İsrail ordusu, saldırıda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı öldürdüğünü duyurmuştu. Erdoğan, mesajında Nasrallah'ı anmadan, İsrail'in saldırılarını insanlık dışı olarak nitelendirdi ve uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.
28 Eylül 2024
İşaretlediklerim