Oxford Üniversitesi Reuters Enstitüsü'nün 2024 Dijital Haber Raporu'na göre, Türkiye'de televizyon ve gazeteler arasında en güvenilir haber kaynağı yüzde 60 oranıyla Now TV (eski Fox) oldu. Araştırmada, halkın diğer haber kaynaklarına olan güven ve güvensizlik oranları da açıklandı. Örneğin, CNN Türk'e güven yüzde 50, güvensizlik yüzde 29 olarak belirlenirken, Cumhuriyet'e güven yüzde 54, güvensizlik yüzde 25 olarak kaydedildi. Araştırma, Türkiye'deki medya güvenilirliği hakkında önemli veriler sunuyor.
17 Haziran 2024

Bill Gates, şirketi TerraPower aracılığıyla nükleer enerjiye milyarlarca dolar daha yatırım yapmayı planlıyor. Şirket, ABD'nin Wyoming eyaletinde yeni bir nükleer tesisin temelini attı. Gates, nükleer enerjiyi doğal gaz gibi enerji kaynaklarıyla rekabet edebilir hale getirmeyi hedefliyor ve maliyetlerin düşeceğini öngörüyor. Gates, CNN'de yaptığı açıklamada şirketin maliyet hedefini tutturabileceğini ve karlı olacağından emin olduğunu belirtti.
17 Haziran 2024

Oxford Üniversitesi Reuters Enstitüsü'nün 2024 Dijital Haber Raporu'na göre, TikTok ilk defa X'i (eski adıyla Twitter) haber kaynağı olarak geçti. Raporda, geleneksel medya takip oranlarının düştüğü ve haberlerden uzak duranların sayısının arttığı belirtildi. Türkiye'de ise haberler daha çok online platformlardan takip ediliyor ve sosyal medya kullanım oranları yüksek.
17 Haziran 2024

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun altı üyeli savaş kabinesini feshettiği iddia edildi. Bu iddia, İsrail Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz'ın olağanüstü hal hükümetinden istifa ettiğini duyurmasının ardından geldi. Gantz, Netanyahu'yu İsrail'in gerçek zafere ulaşmasını engellemekle suçlamıştı. Netanyahu ise Gantz'ı istifa kararını doğru zamanda almamakla eleştirdi.
17 Haziran 2024

Adidas, isimsiz bir mektupla gelen 'üst düzey çalışanların zimmetine para geçirdiği' şikayetinden sonra Çin'deki işletmesinde rüşvet soruşturması başlattı. İhbarı yapan kişi, üst düzey bir yönetici de dahil olmak üzere çok sayıda Çinli çalışanın adını verdi. Adidas, 7 Haziran'da Çin'de kendisine gelen ihbarı doğruladı ve konuyu yoğun bir şekilde araştırdığını belirtti.
17 Haziran 2024

İstanbul'da bir trafik kazasında bir kişinin ölümüne neden olan Cihantimur Tok, annesi Eylem Tok ile birlikte önce Mısır'a, ardından ABD'ye kaçmıştı. Türkiye'nin iade talebi üzerine ABD'de yakalanan Tok ve oğlu, Boston'da mahkemeye çıkarılarak tutuklandı. Türk yetkililer, Tok'un sahte pasaportla Küba'ya kaçmaya çalıştığını belirtti. Tok'un avukatı, suçun Türk yasalarına göre ceza gerektirmediğini ve iadenin mümkün olmadığını savundu.
15 Haziran 2024
İşaretlediklerim