Almanya, İsrail'in savaşta kullandığı bazı silahların ihracatını askıya aldı. Alman Ekonomi Bakanlığı'ndan bir kaynak, bu kararın Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'e karşı açılan dava nedeniyle alındığını belirtti. Almanya, geçen yıl İsrail'e 326,5 milyon avro değerinde askeri ekipman ihraç etmişti, ancak bu yıl ihracat miktarında düşüş yaşandı. Benzer şekilde, Britanya ve ABD de İsrail'e yönelik silah ihracatını kısmen durdurmuştu.
19 Eylül 2024

İngiliz kumar ve oyun yazılımları geliştiren şirket Playtech, İtalyan birimi Snaitech'i 2,3 milyar avro karşılığında Flutter Entertainment'a satma konusunda anlaştı. Anlaşmanın 2025'in ikinci çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. Flutter, bu anlaşmanın hisse başına kazançlarına hemen katkıda bulunacağını belirtti. Playtech ise işletmeden işletmeye yazılım sağlayıcısı olarak faaliyetlerine devam edecek.
17 Eylül 2024

Reuters anketine göre Merkez Bankası (MB) faizi kasıma kadar yüzde 50’de sabit tutacak. Ankete katılan 16 kişinin tamamı, MB'nin eylülde faizi sabit tutmasını bekliyor. Ekonomistler, MB'nin faiz indirimine ekimden itibaren ya da gelecek yıl sonuna kadar başlamasını öngörüyor. Türkiye ekonomisinde döviz ihtiyacı sürerken, Mehmet Şimşek ve Gaye Erkan gibi isimler ekonomiyi toparlamak için göreve getirilmişti.
13 Eylül 2024
İşaretlediklerim