Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Donetsk bölgesindeki Soledar ve Bahmut şehirlerinde Rus ordusuna karşı mücadelelerinin devam ettiğini belirtti. Zelenski, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ve diğer güvenlik güçlerinin ülkeyi koruduğunu ifade etti. Rusya Savunma Bakanlığı'nın Soledar şehrini kontrol altına aldıkları yönündeki iddiası, Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı Doğu Grubu Sözcüsü Sergey Çerevatiy tarafından yalanlandı ve şehirde çatışmaların sürdüğü bildirildi.
14 Ocak 2023

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'daki askeri operasyonun komuta kademesinde değişiklikler yapıldığını duyurdu. Valeriy Gerasimov, Müşterek Askeri Kuvvetlerin yeni komutanı olarak atandı. Önceki komutan Sergey Surovikin, Gerasimov'un yardımcısı olurken, Kara Kuvvetleri Komutanı Oleg Salyukov ve Genelkurmay Başkan Yardımcısı Aleksey Kim de yardımcıları olarak atandılar. Bu değişikliklerin, birimler arası etkileşimi artırmak ve birliklerin yönetim etkinliğini yükseltmek amacıyla yapıldığı belirtildi.
12 Ocak 2023

Rusya Savunma Bakanlığı, Donetsk bölgesindeki Kramatorsk'a düzenledikleri füze saldırılarında 600'den fazla Ukrayna askerinin öldüğünü iddia etti. Buna karşılık, Ukrayna'nın Donetsk bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Pavlo Kirilenko, Kramatorsk'a yedi füze saldırısı düzenlendiğini ancak can kaybının olmadığını belirtti. Kirilenko ayrıca, Konstantinovka şehrine yapılan iki roket saldırısında da can kaybı olmadığını, ancak bazı sanayi tesislerinin hasar gördüğünü ve Horlivka şehrine yapılan saldırıda bir sivilin hayatını kaybettiğini ifade etti.
8 Ocak 2023

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin 1 Ocak'ta Donetsk bölgesindeki Makeyevka yerleşim birimi yakınlarında Rus askeri noktasına düzenlediği saldırıda ölen Rus askerlerinin sayısının 89'a çıktığını duyurdu. ABD yapımı HIMARS sisteminden atılan altı füzeden ikisi Rus hava savunma sistemleri tarafından vurulurken, dört füze hedefi vurdu. Olayın cep telefonu kullanımı nedeniyle meydana geldiği ve soruşturma sonucunda suçlu yetkililerin adalet önüne çıkarılacağı belirtildi. Ukrayna tarafı ise saldırıda yaklaşık 400 Rus askerin öldüğünü iddia etti.
4 Ocak 2023

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Donetsk bölgesinde bir füze saldırısı düzenleyerek 63 Rus askerinin ölümüne neden olduğunu duyurdu. Savaşın başladığı 24 Şubat'tan bu yana devam eden çatışmalarda, Rusya'nın füze saldırılarını artırdığı belirtiliyor. AFP ve Anadolu Ajansı da saldırının ayrıntılarına yer vererek askerlerin Makeyevka yakınlarında hayatını kaybettiğini bildirdi.
2 Ocak 2023
İşaretlediklerim