Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, Ağustos 2024'te ihracat yüzde 2,3 artarak 22 milyar 48 milyon dolar, ithalat ise yüzde 10,7 azalarak 27 milyar 40 milyon dolar oldu. Ocak-Ağustos döneminde ihracat yüzde 3,9 artarken, ithalat yüzde 8,6 geriledi. Ağustos ayında dış ticaret açığı yüzde 42,7 azalarak 4 milyar 992 milyon dolara düştü. En fazla ihracat yapılan ülke Almanya olurken, ithalatta ilk sırayı Çin aldı.
27 Eylül 2024

Mali, Nijer ve Burkina Faso, Rusya ile telekomünikasyon ve gözetleme uyduları almak için bir anlaşma imzaladı. Bu üç Afrika ülkesi, askeri cunta tarafından yönetiliyor ve darbeden sonra Rusya merkezli bir dış politika izliyor. Anlaşma, sınır gözetimini ve ulusal güvenliği artırmayı, aynı zamanda güvenli iletişimi sağlamayı hedefliyor. Ayrıca, uyduların sel, kuraklık ve yangın gibi acil durumları izlemelerine ve müdahale etmelerine yardımcı olacağı belirtildi.
24 Eylül 2024

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Paris'te Katolik topluluğu Sant-Egidio'nun düzenlediği 'Barış için Buluşma' etkinliğinde yaptığı konuşmada, dünya düzeninin eksik ve adaletsiz olduğunu belirtti. Macron, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası Fransa'nın Rusya ile ilişkilerini gözden geçirmesi gerektiğini ve yeni bir Avrupa örgütlenmesinin düşünülmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, yüksek nüfuslu birçok ülkenin yeterince temsil edilmediğini belirterek, Birleşmiş Milletler, Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu gibi kurumların daha adil bir şekilde yapılandırılması gerektiğini savundu.
23 Eylül 2024
İşaretlediklerim