CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kendisini ve partisini hedef alan eleştirilerine yanıt vermedi. Kılıçdaroğlu, Akşener'in eleştirilerine yanıt vermenin saygısızlık ve nezaketsizlik olacağını belirtti. Bununla birlikte, 2019 yerel seçimlerinde muhalefetin kazandığı iller ve İYİ Parti ile yapılan işbirliğinin önemine değindi. Kılıçdaroğlu, 2024 seçimlerine aynı yaklaşımla gireceklerini ve yeni illeri kazanacaklarını ifade etti.
28 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybeden ve Meclis'te çoğunluk sağlayamayan altılı masanın cumhurbaşkanı yardımcısı adaylarından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Karamollaoğlu, mitinglerde çok sayıda kişinin konuşmasının bir acemilik olduğunu belirtti. Ayrıca, İmamoğlu ve Yavaş'ın gelmesiyle son zamanlardaki karışıklığın seçim sonuçlarını etkilediğini ifade etti.
25 Ağustos 2023

Saadet Partisi Grup Başkan Vekili Bülent Kaya, Sabancı Üniversitesi öğretim üyesi Berk Esen'i eleştirdi. Esen'in seçim stratejileri hakkındaki görüşlerini ve eleştirilerini reddeden Kaya, Esen'e 'akademisyen sınırlarını bilmeli' dedi. Esen ise bu duruma 'AKP'li bir siyasetçiyle mi konuşuyorum, muhalif bir siyasetçiyle mi' şeklinde tepki gösterdi.
10 Ağustos 2023

TBMM Genel Kurulu, CHP'nin Muğla Akbelen'deki ağaçların kesilmesi gündemiyle olağanüstü toplandı. CHP'nin genel görüşme önergesi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Daha sonra CHP Grubu ve Saadet Partisi Grubu, TBMM'nin çalışmalarına devam etmesi için iki ayrı önerge verdi. Ancak bu önergeler de reddedildi ve TBMM Genel Kurulu, bir sonraki toplantı için tatile girdi.
8 Ağustos 2023

CHP, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti, Akbelen Ormanı'ndaki kömür madeni ve ağaç kesimine karşı TBMM'yi olağanüstü toplanmaya çağırdı. Köylüler, 2019'dan bu yana Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı mücadele ediyor. Muhalefet partileri, ormanlara zarar verecek hiçbir faaliyet ve eyleme izin verilmemesi gerektiğini belirtti. Meclis'in olağanüstü toplanabilmesi için 120 milletvekilinin imzası ve TBMM başkanının olumlu yanıtı gerekiyor.
2 Ağustos 2023

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, seçimlere CHP listelerinden girmenin en son tercihi olduğunu ifade etti. Davutoğlu, seçim dönemi millet ittifakı listeleri hazırlanırken İYİ Parti'ye teklif götürdüğünü ve 'sağ seçmenin CHP'ye oy vermemesi için birlikte olalım' dediğini belirtti. Üçlü DEVA-Gelecek-Saadet ittifakı olmayınca İYİ Parti'yle ve Saadet Partisi'yle tekrar görüştüğünü, ancak sonuç alamadığını söyledi.
1 Ağustos 2023

CHP'de seçim yenilgisinin ardından başlayan 'değişim' ve 'yenilenme' tartışmaları Bursa'da devam ediyor. Bursa'da 'değişim' tartışması genelden ziyade yerel özelinde tartışılıyor. Kentte özellikle ittifak adaylarıyla birlikte CHP adaylarının belirlenmesi sürecinde örgütün ve yerelin dengelerin gözetilmediği konuşuluyor. CHP'nin Bursa'daki örgütlerinin dağınıklığı ve iletişim eksikliği, değişim sürecini etkiliyor. Bursa'daki CHP'liler, genel merkezde değişiklik olmasını arzuluyor ve değişimin yalnızca lider düzeyinde değil, kadro, örgütsel sorunlar, tüzük ve CHP'nin ideolojik duruşunun netleşmesi üzerine kurulması gerektiğini düşünüyor.
27 Temmuz 2023

CHP, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti'nin son zamlar ve yurttaşların ekonomik sorunlarını konuşmak üzere TBMM'nin açılması için yaptığı başvuru kabul edildi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM'yi 25 Temmuz Salı günü toplantıya çağırdı. Muhalefetin önergesinde, AKP iktidarının uyguladığı ekonomi politikalarının ve ekonomi yönetiminin hatalarının yarattığı sorunların büyüdüğü, Türk lirasının değer kaybettiği, enflasyonun yükseldiği, işsizlik sorununun devam ettiği ve yurttaşların yoksulluk ve güvencesizlikle karşı karşıya kaldığı belirtildi.
19 Temmuz 2023

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi'nin TBMM'de grup kurmasının ardından, AKP Meclis'teki bazı komisyonlar ve TBMM Başkanlık Divanı'ndaki üye sayılarını artırarak önerge getirdi. Bu değişiklikle Plan ve Bütçe Komisyonu üye sayısı 30'dan 31'e, Başkanlık Divanı katip üye sayısı 10'dan 11'e ve bakanlık komisyonlarının üye sayısı 26'dan 27'ye yükseltildi. AKP'nin bu adımı, yeni parti grubunun Meclis'te koltuk kazanmasının önüne geçmek için atıldı.
12 Temmuz 2023

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ortak bir grup toplantısı düzenledi. Bu toplantı, iki partinin Meclis'teki altıncı grubu oluşturma kararının ardından gerçekleşti. Grubun başkanı Gelecek Partisi Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ olarak belirlendi. Toplantıda her iki partinin genel başkanları Temel Karamollaoğlu ve Ahmet Davutoğlu da konuşma yaptı.
12 Temmuz 2023

14 Mayıs seçimlerinde CHP listelerinden meclise giren DEVA, Gelecek ve Saadet partilerinden sadece Saadet ve Gelecek partileri TBMM'de grup kurma konusunda anlaşmaya vardı. DEVA Partisi, önerilen birleşme modelinin çift başlılık ve mesaj karmaşasına yol açacağını belirterek bu ittifaktan uzak durdu. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, her partinin milletvekilinin kendi kimliğini koruyacağını, ancak Saadet Partisi grubu olarak faaliyet göstereceklerini açıkladı. İttifak, meclis çalışmaları ve 31 Mart 2024 yerel seçimlerde işbirliği yapmayı içeriyor. İttifakın gerekçeleri arasında siyasi yelpazedeki dağınıklığı giderme, muhalefetin denetim gücünü artırma ve iktidarın politikalarına karşı ortak bir ses olma gibi maddeler yer alıyor.
6 Temmuz 2023

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AKP'nin yerel seçimlerde başörtüsü oylaması yapmayı planladığını belirtti. Bu plan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsünü gündeme getirerek kadınların giyim kuşamının siyasetin tekelinden çıkarılacağını söylemesinin ardından ortaya çıktı. Ancak, 6 Şubat'taki depremler sonrası iktidarın bu planından vazgeçtiği belirtildi. Selvi, AKP'nin bu planı yerel seçimlerde uygulayabileceğini ve 'çifte sandık' olabileceğini aktardı.
27 Haziran 2023

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, altılı masada bulunan siyasi partilerin birbirleriyle temasını sürdüreceğini ve yerel seçimlerde anlaşmalar yapabileceğini belirtti. İttifak döneminin bittiğini, ancak partiler arası ilişkilerin medeni bir şekilde devam etmesi gerektiğini ifade etti. Karamollaoğlu, bu anlayışın ülkeye barış ve huzur getireceğini düşündüğünü söyledi.
27 Haziran 2023

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 15 milletvekilini 'helalinden' kazandığını ifade etti. Babacan, seçim kampanyasının 'tertemiz' olduğunu ve hiç kimseyi aldatmadıklarını belirtti. Ayrıca, seçimi kazanamadıkları için gereken özeleştiriyi ve muhasebeyi yapacaklarını söyledi.
26 Haziran 2023

DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi ile TBMM'de kurulacak ortak grupta yer almayacağını duyurdu. Bu karar, Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu'nun DEVA Partisi ile birleşme modeli önerisine verilen olumsuz yanıt sonrasında geldi. DEVA Partisi, önerilen birleşme modelinin parti yönetiminde çift başlılık ve mesaj karmaşasına yol açacağı ve sürdürülebilir olmayacağı gerekçesiyle uygun bulunmadığını belirtti. Ancak DEVA Partisi'nin farklı seçenekleri görüşmeye açık olduğu da bildirildi.
25 Haziran 2023

DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi'nin Meclis'te ortak grup kurma iddiaları üzerine DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu bir açıklama yaptı. Yeneroğlu, Halk TV yayınında yaptığı açıklamada, ortak grup kurmanın üç partiye zarar vereceğini düşündüklerini ve bu nedenle böyle bir girişimde bulunmayacaklarını belirtti. Bu açıklama, daha önce üç partinin grup kurma kararı aldığı yönündeki iddiaları yalanlamış oldu.
23 Haziran 2023

14 Mayıs seçimlerinde CHP listelerinden milletvekili çıkaran DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi, Meclis'te grup kurma kararı aldı. Bu partiler sırasıyla 15, 10 ve 10 milletvekili kazanmıştı. Demokrat Parti ile birlikte CHP listelerinden seçime giren dört siyasi parti toplamda 38 milletvekiline ulaşarak grup kurma yeterliliğini kazandı. Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, bu üç partinin grup kurma kararını duyurdu.
15 Haziran 2023

İYİ Parti, Mayıs seçimlerinde beklenen sonuçları alamamasının ardından millet ittifakının geleceğini değerlendiriyor. Parti içinde ittifakın sonlandırılması ve bağımsız olarak devam etme eğilimi bulunuyor. Özellikle ülkücü kanadın desteklediği bu görüş, partinin kimliğinin ittifakla aşındığı endişesine dayanıyor. Diğer taraftan, ittifakın CHP ile şartlı olarak sürdürülmesi ve yerel seçimlerde güçlü pazarlık yapılması gerektiğini savunan bir görüş de mevcut. Bu görüşe göre, Antalya gibi bazı büyükşehir belediyelerinin İYİ Parti'ye bırakılması talep ediliyor. Parti yönetiminin bu konudaki son kararı, 24-25 Haziran'da yapılacak kurultay sonrasında yeni yönetim tarafından verilecek.
8 Haziran 2023

CHP listelerinden seçilen DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi milletvekilleri, Meclis başkanı seçimlerinde kendi adaylarını çıkardılar ve CHP'nin adayına oy vermediler. Bu durum, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol tarafından 'siyasi nezaketsizlik' olarak değerlendirildi. Erol, partisinin bu 'devşirme siyasetini' bırakması gerektiğini belirtti. Seçimlerde AKP ve MHP'nin adayı Numan Kurtulmuş başkan seçilirken, CHP'nin adayı Tekin Bingöl ise sadece Demokrat Parti'nin desteğiyle 131 oy aldı.
8 Haziran 2023

TBMM başkanlık seçimi için Cumhur İttifakı ortak aday olarak Numan Kurtulmuş'u gösterirken, Millet İttifakı ve diğer partiler kendi adaylarını belirledi. Gizli oylama ile yapılacak seçimde ilk iki turda 400, üçüncü turda ise 301 oy gerekiyor. Üçüncü turda salt çoğunluk sağlanamazsa, en çok oy alan iki aday arasında dördüncü tur yapılacak. Seçilen Meclis başkanının ardından bir hafta sonra TBMM Başkanlık Divanı üyeleri seçilecek.
7 Haziran 2023
İşaretlediklerim