UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ikinci hafta dokuz maçla devam etti. Nuri Şahin'in teknik direktörlüğünü yaptığı Borussia Dortmund, Celtic'i 7-1 yenerek dikkat çekti. Inter, Kızılyıldız'ı 4-0 mağlup ederken, Arsenal ise PSG'yi 2-0 yendi. Celtic taraftarları, tribünde Filistin ve Lübnan bayrakları açarak İsrail'in saldırılarını protesto etti.
2 Ekim 2024

UEFA Avrupa Ligi sezonunun ilk haftasında Galatasaray, PAOK ile karşılaşacak. Bu sezon formatı değişen organizasyonda 36 takım mücadele edecek ve sekiz maç sonunda ilk sekize giren ekipler, son 16 turuna yükselecek. Türkiye'yi bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray temsil edecek. İlk hafta maçları 19.45 ve 22.00'de oynanacak.
25 Eylül 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin yeni sezonunun ilk haftası, 19 Eylül'de oynanacak altı karşılaşmayla tamamlanacak. Organizasyonun formatı değişerek, takımların sayısı 32'den 36'ya yükseldi ve maç takvimine perşembe günleri de eklendi. Bu sezondan itibaren, sıralamada ilk 24'üncü sırada yer alan takımlar farklı elemelerle son 16 turuna çıkmaya çalışacak. İlk sekiz sıradaki takımlar ise direkt olarak son 16 turuna kalacak.
19 Eylül 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin yeni formatında 36 takım mücadele edecek ve sekiz maç sonunda ilk sekize giren ekipler, son 16 turuna yükselecek. Dokuz ile 24’üncü sırada yer alan 16 takım, çift maçlı elemelerde son 16 turuna çıkmaya çalışacak. Sıralamada ilk 24’ün dışında kalan takımlar ise organizasyona veda edecek. Sezonun ilk haftası, 19.45 ve 22.00’deki altı karşılaşmayla tamamlanacak.
18 Eylül 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi 2024-2025 sezonu, yeni formatıyla ilk hafta maçlarıyla başladı. Juventus, PSV Eindhoven'ı 3-1 yenerken, Kenan Yıldız maçın oyuncusu seçildi ve Şampiyonlar Ligi tarihinde gol atan en genç Juventus oyuncusu oldu. Diğer maçlarda Aston Villa, Young Boys'u 3-0 yendi; Bayern Münih, Dinamo Zagreb'i 9-2 mağlup etti; Real Madrid, Stuttgart'ı 3-1 yendi; Liverpool, Milan'ı 3-1 yendi.
18 Eylül 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 70. sezonu başlıyor ve bu yıl 36 takım mücadele edecek. Türkiye'den Galatasaray ve Fenerbahçe eleme turlarını geçemediği için lig aşamasında yer almıyor. Yeni formatta, sekiz maç sonunda ilk sekize giren takımlar son 16 turuna yükselecek. Dokuz ile 24. sırada yer alan takımlar ise çift maçlı elemelerde son 16 turuna çıkmaya çalışacak.
17 Eylül 2024

Avrupa Konferans Ligi play-off turunda Trabzonspor, İsviçre ekibi St. Gallen ile, Başakşehir ise İrlanda ekibi St. Patrick’s ile golsüz berabere kaldı. Her iki Türk temsilcisi de ilk maçlarını deplasmanda oynadı. Rövanş maçları 29 Ağustos’ta Türkiye’de oynanacak. Turu geçen takımlar turnuvanın yeni formatı olan lig aşamasında yarışacak.
22 Ağustos 2024

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında İsviçre’nin Young Boys takımına 3-2 mağlup oldu. İlk yarıyı 2-0 geride kapatan Galatasaray, Michy Batshuayi’nin golleriyle skoru 2-2’ye getirdi. Ancak, 87. dakikada Ugrinic’in penaltı golüyle Young Boys maçı 3-2 kazandı. Galatasaray’da Abdulkerim Bardakçı, penaltıya sebep olduktan sonra ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Rövanş maçı 27 Ağustos’ta Türk Telekom Arena’da oynanacak.
22 Ağustos 2024

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu rövanş maçında Lille ile karşılaştı ve uzatmalarda elendi. İlk maçta deplasmanda 2-1 kaybeden Fenerbahçe, rövanş maçında 90+1. dakikada 1-0 öne geçti ancak uzatmalarda Lille'den Jonathan David'in penaltı golüyle 3-2'lik toplam skorla elendi. Fenerbahçe, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.
13 Ağustos 2024

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3’üncü eleme turu rövanşında Fransız Lille takımıyla karşılaşacak. Ancak, Ferdi Kadıoğlu'nun arka adale gerilmesi nedeniyle maç kadrosundan çıkarıldığı açıklandı. Kadıoğlu, Adana Demirspor maçında sakatlanmış ve yapılan antrenmanda ağrının devam etmesi üzerine kadrodan çıkarılması uygun görülmüştür. Fenerbahçe, ilk maçta Lille'e 2-1 yenilmişti.
13 Ağustos 2024

Portekizli stoper Pepe, son olarak forma giydiği Porto'da futbol kariyerini sonlandırdı. 41 yaşındaki oyuncu, kariyerine Alagoano altyapısında başlayıp Maritimo, Porto, Real Madrid ve Beşiktaş gibi önemli kulüplerde devam etti. 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Portekiz formasıyla mücadele eden Pepe, turnuva tarihinde forma giyen en yaşlı oyuncu oldu. Beşiktaş, Pepe için İngilizce hesabından veda mesajı paylaştı.
9 Ağustos 2024

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi elemeleri play-off turunda Partizan (Sırbistan) – Lugano (İsviçre) eşleşmesinin kazananıyla karşılaşacak. Lugano, UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci eleme turunda Fenerbahçe'ye elenerek UEFA Avrupa Ligi elemelerine düştü. Partizan ise Dinamo Kiev'e mağlup olarak play-off turuna geldi. Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri bu iki takım olacak.
5 Ağustos 2024

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi Play Off turunda İsviçre'nin Young Boys takımıyla karşılaşacak. Bu eşleşme, Galatasaray'ın Avrupa'daki performansı açısından büyük önem taşıyor. Maçın sonucu, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalıp kalamayacağını belirleyecek.
5 Ağustos 2024

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci eleme turu rövanş maçında İsviçre temsilcisi Lugano'yu 2-1 mağlup ederek bir üst tura yükseldi. Maçta Fenerbahçe'nin golleri etkili bir performans sergileyen oyuncularından geldi. Bu galibiyetle birlikte Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam ediyor. Maç, taraftarlar ve spor camiası tarafından büyük ilgi gördü.
30 Temmuz 2024

Fenerbahçe, Faslı forvet Youssef En-Nesyri'nin transferi için Sevilla FC ile görüşmelere başladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. En-Nesyri, sağlık kontrolünden geçmek ve transfer görüşmelerini ilerletmek üzere İstanbul'a gelecek. Geçtiğimiz sezon LaLiga'da 33 maçta 16 gol ve iki asistle oynayan En-Nesyri, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de altı maçta iki gol ve bir asist kaydetti.
24 Temmuz 2024

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda İsviçre'nin Lugano takımıyla karşılaşacak. İlk maç yarın Thun Stadı'nda oynanacak ve Portekizli hakem Tiago Martins tarafından yönetilecek. Fenerbahçe, Lugano'yu elemesi durumunda 3. eleme turunda Fransa'nın Lille takımıyla karşılaşacak. Rövanş maçı 30 Temmuz'da Kadıköy'de oynanacak.
22 Temmuz 2024

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci eleme turunda İsviçre'nin Lugano takımıyla karşılaşacak. Teknik direktör Jose Mourinho'nun belirlediği 23 kişilik kadroda Cengiz Ünder yer almadı. Kadroda ayrıca Samet Akaydın, Levent Mercan, Luan Peres, Miguel Crespo, Miha Zajc, Emre Mor, Burak Kapacak ve Umut Nayir de bulunmuyor. Fenerbahçe'nin maç öncesi iki oyuncu değiştirme hakkı bulunuyor.
22 Temmuz 2024

Fenerbahçe, Sevilla'nın golcüsü Youssef En-Nesyri'nin transferi için hem oyuncu hem de kulüple anlaşmaya vardı. İspanyol ekibi, Fenerbahçe'nin 27 yaşındaki Faslı futbolcu için bonuslarla birlikte 20 milyon avroluk teklifini kabul etti. Anlaşma dört yıllık olup, En-Nesyri yıllık 4 milyon avro net ücret ve başarı bonusu kazanacak. Geçtiğimiz sezon LaLiga'da 33 maçta 16 gol atan En-Nesyri, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de altı maçta iki gol ve bir asist kaydetti.
19 Temmuz 2024

Real Madrid, 38 yaşındaki futbolcusu Luka Modric'in sözleşmesinin bir yıl uzatıldığını duyurdu. Yeni sözleşme 2024-2025 sezonunda geçerli olacak. Modric, Real Madrid ile 2016, 2017, 2018 ve 2022 yıllarında UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanmıştı. Bu gelişme, Modric'in kariyerine Real Madrid'de devam edeceğini gösteriyor.
17 Temmuz 2024

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da tutuklandığı soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, 31 şirketin ve bu şirketlerin tüm mal varlığının kamulaştırılması talep edildi. İstanbul Anadolu başsavcılığınca hazırlanan iddianameye göre, tüm şüpheliler için üç ayrı suçtan 27 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Soruşturmada, Polat çiftinin şirketleri arasında sahte fatura kesilerek 200 milyon lira para transfer edildiği ve bu paranın gayrimenkul ve araç alımında kullanıldığı tespit edildi. 16 şüpheli tutuklanırken, 27 şirkete kayyum atanmasına karar verildi.
4 Temmuz 2024
İşaretlediklerim