Türk oyuncu Haluk Bilginer, Elisabeth Moss'un hem yapımcılığını yaptığı hem de başrolde oynadığı 'The Veil' adlı dizide yer alacak. Dizi, Steven Knight tarafından yazılan ve bir ajan ile bir terörist arasındaki gerilimi konu alıyor. Hikaye, İstanbul, Paris ve Londra arasında geçiyor ve dizinin bazı bölümleri Türkiye'de çekildi. Moss, çekimler için iki ay Türkiye'de bulundu ve Aksaray-İstanbul arasında mekân araştırması yaptı.
18 Mart 2023

Geçen yılki Oscar Ödülleri Töreni'nde Will Smith'in Chris Rock'a attığı tokat sonrası yaşanan tartışmaların ardından, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi bu yılki törende benzer durumlarla başa çıkmak için bir 'kriz ekibi' oluşturduğunu duyurdu. Akademi CEO'su Bill Kramer, çok sayıda senaryo üzerinden plan yaptıklarını ve her türlü duruma hazırlıklı olduklarını belirtti. Akademi başkanı Janet Yang ise geçen yılki skandala yeterince hızlı yanıt veremedikleri için özeleştiri yaptı ve gelecekte daha etkin bir kriz yönetimi sözü verdi.
23 Şubat 2023

1964 yılında televizyonda yayımlanan ilk 'Addams Family' dizisinde Wednesday karakterine hayat veren Amerikalı oyuncu Lisa Loring 64 yaşında vefat etti. Loring, felç geçirdikten sonra üç gün yaşam destek ünitesinde kaldı ve son nefesini kızları Vanessa Foumberg ve kız kardeşi yanında verdi. Loring, Addams ailesinin çizgi romanından uyarlanan sitcom'da altı yaşındayken rol almış ve karakteri iki yıl boyunca canlandırmıştı.
30 Ocak 2023

ABD'li pop ikonu Madonna, müzik kariyerinin 40. yılını Kuzey Amerika ve Avrupa'da gerçekleştireceği bir turne ile kutlayacak. 'Madonna: The Celebration Tour' adlı turne, 15 Temmuz'da Kanada'nın Vancouver kentinde başlayıp, 1 Aralık'ta Amsterdam'da sona erecek. Turne sırasında Madonna, kariyeri boyunca Billboard Hot 100 listesinde yer alan 38 şarkısını seslendirecek ve 35 şehri ziyaret edecek. Turne biletleri 20 Ocak'ta madonna.com/tour adresinde satışa çıkacak.
19 Ocak 2023

Trans oyuncu Meli Bendeli, Netflix'in 'Şahmaran' dizisinde 'Lokman Hekim' rolü için seçildikten sonra etek giydiği görüldüğü için rolünün iptal edildiğini öne sürdü. Bendeli, Adana'da çekimlerin yapıldığı sırada etek giydiği için dizi ekibinden birilerinin tepkisi üzerine ertesi gün sözleşmesinin iptal edildiğini ve seçmelere çağrıldığını, ancak kabul edilmediğini belirtti. Netflix ve TIMS Productions konu hakkında bir yanıt vermedi.
17 Ocak 2023

Türk rock müzik grubu Kurban'ın vokalisti Deniz Yılmaz, maddi zorluklar sebebiyle müzik kariyerine son verdiğini açıkladı. 1995 yılında 'Outside' adıyla kurulan ve daha sonra 'Kurban' adını alan grup, Türkiye'de önemli bir rock müzik grubu olarak biliniyor. Grup, 2005'te dağıldıktan sonra 2006'da tekrar birleşmiş ve 2017'de Yılmaz'ın müziği bırakma isteği üzerine ikinci kez dağılmıştı. Yılmaz, sağlık harcamaları ve taşınma zorunluluğu gibi sebeplerle maddi gücünün müzik yapmaya elverişli olmadığını ve Instagram profilini süresiz donduracağını belirtti.
13 Ocak 2023
İşaretlediklerim