Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanacak 2024 Turkcell Süper Kupa Finali'nin hakemleri belli oldu. Maçı Atilla Karaoğlan yönetecek, yardımcıları ise Abdullah Bora Özkara ve Volkan Ahmet Narinç olacak. Dördüncü hakem olarak Mehmet Türkmen görev alacak. Karşılaşma 3 Ağustos Cuma günü saat 20.45'te Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.
1 Ağustos 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından 2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları açılış resepsiyonuna davet edilmedi. Erdoğan, torununun LGBT gösterileri olacağı uyarısı üzerine gitmediğini iddia etmişti. Ancak France 24'ün haberine göre, Erdoğan'ın yanı sıra Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman da davet edilmedi.
31 Temmuz 2024

Galatasaray'ın genç stoperi Emin Bayram, Belçika ekibi Westerlo ile 4 milyon avro karşılığında anlaştı. Galatasaray, bu transferden sonraki satıştan yüzde 50 pay alacak. Bayram, geçtiğimiz sezon Westerlo'da 25 maça çıkmış ve bir gol, iki asist yapmıştı. Genç oyuncu sağlık kontrolü için Belçika'ya gitti.
30 Temmuz 2024

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), eski ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik suikast girişimi sırasında kulağına isabet eden cismin bir mermi olduğunu doğruladı. FBI Direktörü Christopher Wray, daha önce bu konuda belirsizlik olduğunu belirtmişti. Trump, sosyal medya hesabından FBI'ı eleştirmişti. Suikast girişimi 13 Temmuz’da Pennsilvanya’da bir seçim mitinginde gerçekleşmişti.
27 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray'da yaptığı görüşmede, Gazze'de ateşkes anlaşmasının en kısa sürede tamamlanması gerektiğini belirtti. Biden, esirlerin eve dönmesi ve Gazze'deki savaşın kalıcı olarak sona ermesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Filistinlilerin acil temel ihtiyaçlarının karşılanması konusunda tüm engellerin kaldırılması gerektiğini ifade etti. Biden, ABD'nin İsrail'in güvenliğine olan sarsılmaz taahhüdünü yineledi ve bölgesel tehditlere karşı işbirliği mesajı verdi.
26 Temmuz 2024

Akif Beki, AK Partili belediyelerin borçlarını eleştirerek, CHP'li başkanların borçları vals ve dansla milletin parasını çarçur ettikleri için ödeyemedikleri şeklinde yansıtılmasını eleştirdi. Bursa, Keçiören ve Manisa Yunusemre belediyelerinin AK Parti yönetiminden devralınan borçlarını örnek gösterdi. Beki, bu borçların har vurup harman savurmaktan kaynaklandığını ve CHP'li başkanların bu borçları devraldığını belirtti.
26 Temmuz 2024

Son yapılan ankete göre, Demokrat Partili Kamala Harris, Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump ile arasındaki oy farkını 1 puana indirdi. Anket, 22-24 Temmuz tarihleri arasında ulusal çapta bin 142 yetişkinle yapıldı ve Trump'a oy verebileceğini söyleyenlerin oranı yüzde 48, Harris'e oy verebileceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 47 olarak belirlendi. Siyasi gözlemciler, Harris'in kısa sürede Trump ile arasındaki farkı kapatmasını başarı olarak değerlendiriyor.
26 Temmuz 2024

Fenerbahçe, Sevilla'dan Faslı forvet Youssef En-Nesyri'yi 19,5 milyon avro karşılığında transfer ederek Süper Lig tarihinin en yüksek bonservis bedelini ödedi. Bu transferle birlikte, daha önce Galatasaray'ın 2000 yılında Porto'dan 17 milyon avroya transfer ettiği Mario Jardel'in rekoru kırıldı. En-Nesyri ile beş yıllık sözleşme imzalanırken, futbolcuya yıllık 4 milyon avro net maaş ödenecek. Bonservis bedeli dört yıl içinde sekiz taksitle ödenecek.
25 Temmuz 2024

Galatasaray, Mateus Cardoso Lemos Martins'in (Tete) Panathinaikos'a transfer olduğunu duyurdu. Transfer bedeli olarak Panathinaikos, Galatasaray'a net 4.750.000 euro ödeyecek. Galatasaray, Tete'ye kulübe yaptığı katkılar için teşekkür etti ve kariyerinde başarılar diledi. Bu transfer, Galatasaray'ın kadro yapısında önemli bir değişiklik olarak değerlendiriliyor.
25 Temmuz 2024

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Moskova'da bir araya geldi. Kremlin'de gerçekleşen görüşmede, iki lider Suriye'nin bulunduğu bölgedeki olumsuz gelişmeleri ve ticari-ekonomik ilişkileri ele aldı. Putin, Esad'la uzun süredir görüşmediklerini ve birçok konunun gündemlerinde olduğunu belirtti. Esad ise Rusya ile Suriye'nin zor süreçlerden geçtiğini ve bugünkü görüşmenin detaylı istişareler açısından önemli olduğunu vurguladı.
25 Temmuz 2024

Galatasaray, Kopenhag’ın sağ beki Elias Jelert’i transfer etti. Transfer haberini önce Kopenhag duyurdu ve Galatasaray’ın yeni teklifinin kabul edildiğini belirtti. 21 yaşındaki oyuncu, Kopenhag altyapısından yetişmiş ve 2022-2023 sezonu başında A takıma yükselmişti.
24 Temmuz 2024

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, seçim kampanyasının ilk konuşmasında rakibi Donald Trump'ı eleştirerek, başkanlık seçimlerinin eski bir savcıyla hüküm giymiş bir suçlu arasındaki bir tercih olacağını belirtti. Wisconsin'de konuşan Harris, Trump'ı soruşturduğu sahtekarlara benzetti ve California Başsavcılığı yaptığı günlerden örnekler verdi. Ayrıca silah denetimi, kürtaja erişim, çocuk yoksulluğu, sendika hakları ve sağlık hizmetleri gibi konulara da değindi. Demokrat Parti'nin başkan adayı, Ağustos ayında Chicago'daki parti kongresinde resmi olarak belirlenecek.
24 Temmuz 2024

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil eden 102 sporcudan 27'si Fenerbahçe Spor Kulübü'nden. İstanbul Büyükşehir Belediye SK 11 sporcu ile ikinci sırada yer alırken, Enka Spor Kulübü ve Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi SK 10'ar sporcu ile üçüncü sırada bulunuyor. Diğer kulüplerin temsilci sayıları ise daha düşük. Bu durum, Fenerbahçe'nin Türk sporundaki önemli rolünü bir kez daha gözler önüne seriyor.
23 Temmuz 2024

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Demokrat Parti'nin başkan adaylığını garantiledi. Başkan Joe Biden, 21 Temmuz'da adaylıktan çekilerek Harris'i önerdi. Harris, 2 bin 538 delegenin desteğini alarak gerekli olan 1976 delege oyunu geçti. Harris'in ekibi, son 24 saatte 81 milyon dolar bağış toplandığını açıkladı.
23 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık yarışından çekilerek yerine başkan yardımcısı Kamala Harris'i aday gösterdi. Harris, aday gösterilmesinin ardından 24 saat içinde 81 milyon dolar bağış topladı. Bu miktar, 24 saat içinde toplanan en yüksek bağış olarak kayda geçti. Harris'in adaylığı, Demokrat Parti içinde geniş destek bulurken, eski başkan Barack Obama da sürecin çekişmeli geçeceğini belirtti.
22 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık yarışından çekilerek yerine başkan yardımcısı Kamala Harris'i önerdi. Harris, adaylığının ilk dokuz saatinde 60 milyon dolar bağış topladı. Demokrat Parti'den birçok siyasetçi Harris'e destek verirken, eski başkan Barack Obama da Biden'ın çekilme kararını tebrik etti. Harris'in adaylığı 19-22 Ağustos'taki Demokrat Parti Kurultayı'nda resmileşecek.
22 Temmuz 2024

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, Joe Biden’ın yerine aday olacağı konuşulan Kamala Harris hakkında açıklamalarda bulundu. Trump, Harris’i yenmenin Biden’ı yenmekten daha kolay olacağını belirtti. Joe Biden, X hesabından yaptığı açıklamada başkan adaylığından çekildiğini duyurmuş ve yardımcısı Kamala Harris’i başkan adayı olarak önermişti. Biden, özellikle Trump’la ilk münazaraya çıktığı günden beri yoğun bir çekil baskısı altındaydı.
21 Temmuz 2024

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Hatipoğlu, 21 yaşındaki sağ bek Guela Doue'nin transferinden vazgeçtiklerini açıkladı. Hatipoğlu, Rennes Kulübü ile anlaşmaya vardıklarını ancak oyuncunun yakın çevresinin farklı taleplerle süreci zorlaştırdığını belirtti. Ayrıca, Zenit'te forma giyen 26 yaşındaki orta saha oyuncusu Wendel ile ilgilenmeye devam ettiklerini ve bu transferi gerçekleştirmek için ısrarcı olduklarını ifade etti.
21 Temmuz 2024

Galatasaray Kulübü, İbrahim Hacıosmanoğlu'na blok halinde oy vererek Mehmet Büyükekşi'nin seçim kaybetmesine katkıda bulundu. Büyükekşi'nin yönetiminde en çok eleştirilen isim olan Yusuf Günay'ın listeden çıkarılması, Galatasaray'ın kararını etkiledi. Bu tercih, kongrede farklı yorumlara neden oldu ve Fenerbahçe-Galatasaray rekabeti bağlamında değerlendirildi.
21 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden, 5 Kasım'daki başkanlık seçimleri öncesinde partisinden gelen çekilme çağrılarıyla karşı karşıya. Dün gece 12 Demokrat Partili daha Biden'ın seçimleri kaybedeceğine dair endişelerini dile getirdi. Biden'ın kampanyasına finansman sağlayan bağışçılar da bu çağrılara katılıyor. Son anketlere göre Trump, Biden'ın üç puan önünde yer alıyor.
20 Temmuz 2024
İşaretlediklerim