Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde yaşanan olayların incelendiğini ve gereken işlemlerin yapılacağını açıkladı. Törende, 960 mezun teğmenden 300-400'ü, dönem birincisi eşliğinde 'Mustafa Kemal’in askerleriyiz!' sloganı atarak tekrar ant içmişti. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, olayın her yönüyle incelendiğini ve sorumluluğu olan personel hakkında disiplin işlemlerinin yapılacağını belirtti. Bu olay, AKP içinde de tartışmalara yol açtı.
5 Eylül 2024

Borsa İstanbul, Gündoğdu Gıda Süt Ürünleri Sanayi ve Dış Ticaret, İntema İnşaat ve Tesisat Malzemeleri Yatırım ve Pazarlama, ve Papilon Savunma Güvenlik Sistemleri şirketlerinin hisse senetlerine kredili işlem yasağı getirdi. Bu karar, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi çerçevesinde alındı ve 3 Eylül 2024 ile 2 Ekim 2024 tarihleri arasında geçerli olacak. PAPIL hisseleri yüzde 9,96 düşüşle günü tamamlarken, GUNDG ve INTEM hisseleri yüzde 10'a yaklaşan yükselişlerle günü kapattı.
2 Eylül 2024

Britanya Dışişleri Bakanı David Lammy, İsrail'e bazı silahların satışını askıya alacaklarını açıkladı. Karar, hava araçlarının kullandığı mühimmatlar dahil 30 silahı kapsıyor ve uluslararası insancıl hukukun ihlal edilme riski nedeniyle alındı. Bu kısıtlama, mevcut 350 lisanslı silahtan yaklaşık 30'unu etkiliyor. Britanya'daki insan hakları örgütleri, İsrail'e silah satışını durdurmadığı gerekçesiyle Britanya'yı eleştiriyor.
2 Eylül 2024

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, ABD'nin en büyük taarruz gemisi USS Wasp'ta görevli bir Amerikan askerinin başına çuval geçirdi. Milli Savunma Bakanlığı, USS Wasp'ın 1-5 Eylül tarihleri arasında İzmir Limanı'nı ziyaret edeceğini duyurmuştu. Eylem sonrası aralarında TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin'in de bulunduğu 13 TGB üyesi gözaltına alındı.
2 Eylül 2024

Rusya'da eski savunma bakan yardımcısı Pavel Popov, Patriot Park'ın geliştirilmesi ve işletilmesi sırasında devleti dolandırdığı şüphesiyle gözaltına alındı. Popov'un yanı sıra, daha önce de çeşitli savunma bakanlığı yetkilileri dolandırıcılık ve rüşvet iddialarıyla tutuklanmıştı. Patriot Park, Rusya'nın Kubinka kentinde bulunan ve askeri teçhizatların sergilendiği bir askeri temalı parktır. Park, Rus gençlerine askerlik sevgisi ve vatanseverlik duygularını aşılamayı amaçlamaktadır.
29 Ağustos 2024

ABD Kara Kuvvetleri Komutanlığı, AeroVironment Inc. ile yaklaşık 1 milyar dolarlık bir sözleşme imzalayarak Switchblade serisi kamikaze dronların tedarikini sağlayacak. Bu dronlar, düşman tankları, hafif zırhlı araçlar ve sığınaklardaki hedefleri imha etme kabiliyeti sunuyor. Sözleşme, Switchblade 300 ve 600 türü dronları kapsıyor ve 2029'da tamamlanması planlanıyor.
29 Ağustos 2024
İşaretlediklerim