Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD'de yaptığı açıklamada, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atan teğmenleri hedef aldı ve hak ettikleri cezayı alacaklarını belirtti. Erdoğan, bu olayın birkaç kendini bilmez tarafından çıkarıldığını ve Milli Savunma Bakanlığı ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın gerekli incelemeleri yaptığını söyledi. Ayrıca, ABD ile F-35 programı ve BRICS üyeliği gibi konulara da değindi.
26 Eylül 2024

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği hava saldırısında Hizbullah'ın SİHA biriminden sorumlu komutanı Muhammed Hüseyin Surur'un öldüğünü açıkladı. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırıda iki kişinin öldüğünü ve 15 kişinin yaralandığını bildirdi. İsrail ve Hizbullah arasındaki çatışmalar, 8 Ekim'den beri devam ediyor ve Lübnan'da yüzlerce kişinin ölümüne ve binlerce kişinin yerinden olmasına neden oldu. ABD ve Fransa, Lübnan'da acil ateşkes çağrısında bulundu.
26 Eylül 2024

Britanya Başbakanı Keir Starmer, Lübnan’daki vatandaşlarının tahliyesi için Kıbrıs’a 700 asker göndereceğini açıkladı. Lübnan'da Hizbullah'ın kullandığı çağrı cihazlarının patlaması ve İsrail'in hava saldırıları sonrası bölgede artan gerilim nedeniyle bu karar alındı. Britanya, Lübnan'da yaklaşık 10 bin vatandaşının bulunduğunu ve acil durum planlarını hızlandırdığını belirtti. Britanya Savunma Bakanlığı, tahliye operasyonu için Kıbrıs’a gönderilecek askerlerin yazın bölgeye gönderilen 500 askeri personele katılacağını duyurdu.
25 Eylül 2024

ABD'de Yunanistan lehine lobi faaliyeti yürüten Helen Amerikan Liderlik Konseyi (HALC), Türkiye'ye F-35 savaş uçağı satışını engellemek amacıyla Amerikan Kongresi'ne bir mektup gönderdi. Mektupta, Türkiye'nin Amerikan yapımı silahları ABD'nin müttefiklerine karşı kullandığı iddia edilerek, Türkiye'nin F-35 programına geri alınmaması gerektiği belirtildi. Ayrıca, Türkiye'nin Rusya ile işbirliği yapması ve NATO'ya şantaj yapması gibi suçlamalar da yer aldı. Türkiye ise F-35 programına geri dönmek için CAATSA yaptırımlarının kaldırılmasını sağlayacak formüller üzerinde çalıştığını açıkladı.
23 Eylül 2024
İşaretlediklerim