Anketler, Avusturya Özgürlük Partisi'nin (FPÖ) yarınki parlamento seçimlerinde yüzde 28'in üzerinde oy alarak birinci parti olacağını gösteriyor. FPÖ, göç karşıtlığı ve 'siyasal İslam' uygulamalarının yasaklanması gibi vaatlerle dikkat çekiyor. Mevcut Şansölye Karl Nehammer'in partisi Avusturya Halk Partisi ise yüzde 24 oyla ikinci sırada yer alıyor. FPÖ'nün zafer kazanması durumunda koalisyon ortağı bulması zor görünüyor.
28 Eylül 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında siyasi yasak istenen 'ahmak davası' ile ilgili yargının bir silah gibi kullanıldığını belirtti. İmamoğlu, davanın toplumu rahatsız ettiğini ve sürdürülemez olduğunu ifade etti. Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 2019'da yaptığı açıklamalar üzerine başlayan dava, İmamoğlu'na iki yıl yedi ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası verilmesiyle sonuçlanmıştı. Dava şu anda istinaf aşamasında ve karar onanırsa İmamoğlu'na siyasi yasak gelecek.
26 Eylül 2024

Donald Trump, 5 Kasım'daki başkanlık seçimlerini kaybetmesi halinde bir daha başkanlık yarışına girmeyi düşünmediğini açıkladı. Trump, gazeteci Sharyl Attkisson’ın programında seçim gündemini değerlendirirken, 2028 başkanlık seçimlerine katılmayı düşünmediğini belirtti. 78 yaşındaki Trump, seçimleri kaybetmesi ve sonraki başkanlık seçimlerine girmesi halinde 2028'de 82 yaşında olacak.
23 Eylül 2024

Sri Lanka'da devlet başkanlığı seçimini Marksist eğilimli Anura Kumara Dissanayake kazandı. İlk turda hiçbir adayın oyların mutlak çoğunluğunu alamaması üzerine seçim ikinci tura kaldı ve Dissanayake, muhalefet lideri Sajith Premadasa'yı geride bırakarak Sri Lanka'nın 10'uncu devlet başkanı oldu. 2022'deki ekonomik kriz sonrası düzenlenen bu seçim, ülkenin ekonomik ve siyasi istikrarı açısından büyük önem taşıyor.
22 Eylül 2024

Sri Lanka'da yapılan devlet başkanlığı seçiminde, Marksist eğilimli milletvekili Anura Kumara Dissanayake, resmi olmayan sonuçlara göre oyların yaklaşık yüzde 50'sini alarak önde gidiyor. Muhalefet lideri Sajith Premadasa yüzde 30 oyla ikinci, mevcut Devlet Başkanı Ranil Wickremesinghe ise yüzde 15 oyla üçüncü sırada yer alıyor. Ülkede 2022'de yaşanan ağır ekonomik kriz ve ardından gelen protestoların ardından yapılan bu seçim, halkın yeni bir lider arayışını yansıtıyor. Seçim sonuçlarının netleşmesiyle birlikte Dışişleri Bakanı Ali Sabry, Dissanayake'yi tebrik etti.
22 Eylül 2024
İşaretlediklerim