AKP Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Ordu halkının AKP'nin aday listelerine ciddi itirazları olduğunu ve bu durumun seçim günü risk oluşturabileceğini ifade etti. Tomakin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, seslerinin ulaştırılmadığını ve istifa noktasında olduklarını belirtti. Ayrıca AKP Teşkilat Başkanı ve diğer ilgili kişileri de etiketleyerek durumun ciddiyetini vurguladı.
11 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden çiftçilere hitap eden bir kampanya videosu yayınladı. Videoda, kırsalda çalışan kadın ve gençlerin sigorta primlerinin devlet tarafından ödeneceği vaadinde bulundu. Ayrıca, 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağına dair söz verdi.
10 Nisan 2023

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, partisinin genel seçimlerden çekildiğini ve Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini duyurdu. BTP, seçimlerden çekilme kararını, Meclis çoğunluğunu AK Parti'ye kaptırmamak ve muhalefet bloğuna Meclis aritmetiğinde üstün bir vekil ortalaması yakalama şansı bırakmak için aldığını belirtti. Daha önce Millet İttifakı'na katılmak isteyen ancak reddedilen BTP'nin lideri, iktidarın seçimi kazanmaması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.
10 Nisan 2023

ABD Başkanı Joe Biden, bir muhabirin sorusu üzerine 2024 seçimlerinde aday olmayı planladığını fakat henüz resmi bir duyuru için hazırlık yapılmadığını belirtti. Biden, 2020 seçimlerinde ABD Başkanı olarak seçilmişti ve Kasım 2024'te 82 yaşında olacak. Bu durum onu ABD tarihinde görevde bulunan en yaşlı başkan yapmaktadır.
10 Nisan 2023

AKP, 14 Mayıs seçimleri öncesinde ittifakını genişletme çalışmaları yaparken, Yeniden Refah Partisi'nin (YRP) talepleri arasında yer alan ve HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu tarafından da desteklenen 6284 sayılı 'Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un değiştirilmesi konusu tartışma yaratmıştır. AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, kanunu savunarak 'kırmızı çizgimiz' demiş ve bu durum parti içinde farklı görüşlerin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Yapıcıoğlu, AKP listelerinden ve Zengin'in iki sıra arkasından aday gösterilmiştir.
10 Nisan 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, eski partileri İYİ Parti ve CHP'nin milletvekili aday listelerini eleştirdi. İnce, CHP'nin Ankara ve İzmir'deki adaylarını kendi partisinin adaylarıyla karşılaştırarak eleştirdi ve CHP'nin adaylarını geçmişteki Ergenekon ve Balyoz davalarıyla ilişkilendirdi. Özdağ ise İYİ Parti'nin aday listesinde eski eşi olduğunu iddia ettiği bir ismin yer almasını eleştirerek siyasi dostluklar hakkında sert yorumlarda bulundu. Her iki lider de Cumhur İttifakı'nın aday listeleri hakkında yorum yapmadı.
10 Nisan 2023

14 Mayıs milletvekili seçimleri için partilerin YSK'ya sunduğu aday listelerinde, Şırnaklı Tatar ailesi dört farklı partiden birinci sıra adayı olarak yer aldı. Tatar aşiretinin lideri Arslan Tatar AKP'den, kardeşi Halil Tatar MHP'den, Mahmut Tatar Zafer Partisi'nden ve Sabri Tatar ise Yeniden Refah Partisi'nden aday gösterildi. Bu durum sosyal medyada dikkat çekerek gündem oldu.
10 Nisan 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP'li Erdoğan Toprak'ın eski eşi Ece Güner'i İYİ Parti listelerinden aday gösterdiğini iddia etti. Güner ve Toprak, geçen yıl boşandıklarını ve Toprak'ın Güner'in adaylığı konusunda herhangi bir etkisi olmadığını belirterek iddiaları yalanladılar. Güner, siyasi bir lider olarak Meral Akşener ile bağlantısının olduğunu ve İYİ Parti'nin ilkelerine uygun olduğunu ifade ederek adaylığını onurla kabul ettiğini açıkladı.
10 Nisan 2023

AKP'nin Yüksek Seçim Kurulu'na sunduğu milletvekili aday listesinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yer almadı. Koca, daha önce siyasetten yorulduğu ve bu nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan affını istediği yönünde haberler çıkmıştı. Listelerin açıklanmasının ardından Koca, Twitter üzerinden diğer bakan arkadaşlarına seçim bölgelerinde başarılar diledi ve Cumhur İttifakı'nın başarısı için çalışacaklarını ifade etti.
10 Nisan 2023

Rahmi Doğan, Sivas'tan milletvekili aday adayı olabilmek için Hatay Valiliği görevinden istifa etmişti. Kendisi, görev süresince başarılı işler yaptığını ve mesleğini layıkıyla yürüttüğünü ifade etmişti. Ancak YSK'ya sunulan AKP aday listelerinde Doğan'ın ismi bulunmamaktadır. Hatay, yaşanan büyük depremde en çok zarar gören şehirlerden biri olup, ilk zamanlarda yetersiz yardım sebebiyle çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti.
9 Nisan 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, TİP Hatay Milletvekili Barış Atay'ın, Gezi tutuklusu Can Atalay'ın milletvekili adayı olabilmesi için Hatay'daki ilk sıra adaylığından feragat ettiğini duyurdu. Atay, bu kararıyla partililerden alkış aldı ve duygusal anlar yaşadı. TİP, 49 il ve 52 seçim bölgesindeki milletvekili adaylarını Yüksek Seçim Kurulu'na sundu. Atay, Hatay yerine Antalya'dan ikinci sıra adayı olarak gösterildi.
9 Nisan 2023

Ünlü Türk sanatçısı Sezen Aksu, Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) seçim şarkısını seslendirdi. TİP, seçim şarkısını sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak, Sezen Aksu'nun katkısını duyurdu. Şarkının sözleri 'Atın ölümü arpadan, hadi gelin arkadan Yarı yolda bırakan taş olsun!' şeklinde. Parti, seçim şarkısını ve Sezen Aksu'nun fotoğrafını içeren bir görseli de paylaştı.
9 Nisan 2023

HDP ile ittifak halinde olan Yeşil Sol Parti, birçok HDP'li vekilin yeniden aday olmadığı bir liste ile Yüksek Seçim Kurulu'na milletvekili adaylarını sundu. Listede, HDP'nin eski milletvekilleri Sırrı Sakık ve Sırrı Süreyya Önder gibi isimler de yer alıyor. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın sırasıyla İstanbul ve İzmir'den aday gösterilecek.
9 Nisan 2023

Ünlü şef Ali Ronay, Türkiye İşçi Partisi (TİP) tarafından İstanbul 1'inci bölge üçüncü sıradan milletvekili adayı olarak gösterildi. Dünya çapında ve Türkiye'de çeşitli şehirlerde çalışmış olan Ronay, aynı zamanda The Taste Türkiye ve Şef Akademi gibi televizyon programlarında da yer almış bir isimdir. Şu anda kendi şirketi Ronay's International Hospitality & Restaurant Services'de şirket sahibi ve Ronay's Deli'de şef ortağı olarak görev yapmaktadır.
9 Nisan 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nin milletvekili adaylarını duyurdu ve listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti. Eski AKP'li adalet bakanı Sadullah Ergin, DEVA Partisi kontenjanından CHP Ankara 1'inci bölge dördüncü sıradan aday gösterildi. Gelecek Partisi adayları arasında ise Taha Ün'ün eşi Sema Silkin Ün bulunuyor.
9 Nisan 2023

CHP, 14 Mayıs seçimleri için YSK'ya milletvekili aday listesini sundu. Listede Gelecek Partisi'ne ayrılan 12 kişilik kontenjandan biri olarak Sema Silkin Ün, Denizli'den üçüncü sıradan aday gösterildi. Sema Silkin Ün, eski 'Ak Trol' Taha Ün'ün eşi ve bir dönem Emine Erdoğan'ın özel kalem müdürü olarak görev yapmıştı. Taha Ün, geçmişte sosyal medyada yürüttüğü nefret söylemi ve hedef gösterme eylemleriyle tanınıyor. Sema Silkin Ün'ün adaylığı sosyal medyada eleştirilere neden oldu.
9 Nisan 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek ve Özgürlük İttifakı çerçevesinde 49 il ve 52 seçim bölgesinde yarışacak milletvekili adaylarını duyurdu. Mevcut milletvekilleri Barış Atay Antalya'dan, Sera Kadıgil İstanbul 1. bölgeden, Erkan Baş İstanbul 3. bölgeden ve Ahmet Şık İstanbul 2. bölgeden aday gösterildi. Ayrıca, Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş Ankara 2. bölgeden, Gezi tutuklusu avukat Can Atalay Hatay 1. bölgeden, vergi uzmanı Ozan Bingöl Ankara 3. bölgeden ve Çorlu tren faciasında oğlunu kaybeden Mısra Öz İstanbul 2. bölgeden aday oldular. LGBTİ+ hakları aktivisti Esmeray Özadikti ve gazeteci İrfan Değirmenci de İstanbul ve İzmir'den adaylar arasında yer alıyor.
9 Nisan 2023

Hür Deva Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, AKP'den İstanbul milletvekili adayı olarak gösterildi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, partisinin milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kurulu'na sunduğunu ve listelerde HÜDA-PAR'dan dört, DSP'den ise üç ismin yer aldığını açıkladı.
9 Nisan 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti. Listede, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi'nden adaylar da yer alıyor. Erzincan birinci sıra adayı olarak Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül belirlendi. Aday listesi, Türkiye'nin dört bir yanından çok sayıda adayı kapsıyor.
9 Nisan 2023

İYİ Parti, milletvekili aday listesini açıkladı. Listede, MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş Adana'dan, eski İstanbul il başkanı Buğra Kavuncu İstanbul'dan ve eski futbolcu Gökhan Zan Hatay'dan aday gösterildi. Parti, Uğur Poyraz, Ümit Özlale, Turhan Çömez gibi öne çıkan isimleri de aday listesinde üst sıralara yerleştirdi. İYİ Parti, dokuz ilde ise aday göstermeyerek bu illerde CHP adaylarını destekleme kararı aldı.
9 Nisan 2023
İşaretlediklerim