Anayasa Mahkemesi'nin kötü muamele yasağını ihlal ettiklerine hükmettiği altı polisle ilgili yeniden açılan soruşturma kapsamında Adli Tıp Kurumu, Aydın Aydoğan'ın kötü muameleye maruz kaldığı iddialarını araştıracak. Aydoğan, 2013'teki Gezi Parkı eylemlerinde polisin attığı gaz kapsülüyle yaralanmış ve 2017'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Aydoğan'ın suç duyurusundan iki hafta sonra sivil polisler tarafından durdurulduğu ve kötü muamele gördüğü iddia ediliyor. Aydoğan'ın kötü muamele iddiaları üzerine Anayasa Mahkemesi, polisler hakkında soruşturma açılmasına karar vermişti.
16 Eylül 2023

Konya'nın Karatay ilçesinde cezaevinden izinli çıkan N.S, dini nikahla birlikte yaşadığı Damla D'yi telefonundaki mesajlardan dolayı aldattığını düşünerek bıçakla ağır yaraladı ve olay yerinden kaçtı. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, Damla D'yi hastaneye kaldırdı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis, sekiz yıldır cezaevinde olan ve izinli olarak evine gelen şüpheli N.S'yi yakalamak için çalışma başlattı.
15 Eylül 2023

Mersin'in Mut ilçesinde bir baba, yedi yaşındaki oğlunu bıçakla öldürdü ve ardından intihar girişiminde bulundu. Olayı fark eden komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri çocuğun hayatını kaybettiğini belirledi. İntihar girişiminde bulunan baba ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.
7 Eylül 2023

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, psikolojik rahatsızlığı olduğu belirtilen F.N. isimli kişi, henüz bilinmeyen bir nedenle annesi Ü.N.'yi balkondan atmaya çalıştı. Olay yerine gelen polis, itfaiye ve sağlık ekipleri, F.N.'yi ikna ederek gözaltına aldı ve annesi Ü.N.'yi hastaneye kaldırdı.
7 Eylül 2023

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bir düğün salonunda damat Ahmet E, gelin ile salona girdiği sırada silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda damat ve seken kurşunların isabet ettiği E.K. isimli çocuk yaralandı. Ağır yaralanan damat, yakınları tarafından özel bir hastaneye, çocuk ise Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis, kaçan şüpheli S.A'yı gözaltına aldı.
5 Eylül 2023

Karabük'te H.K. isimli bir kişi, boşanma aşamasında olduğu eşi Özlem K. ve kayınvalidesi Nazife Çetinkök'ü tüfekle öldürdü. Olay yerinden kaçan H.K.'nın yakalanması için çalışma başlatıldı. H.K.'nın daha önce de 2008 yılında eski eşi Nimet K.'yı silahla öldürdüğü ve kısa süre önce cezaevinden çıktığı belirtildi.
4 Eylül 2023

İstanbul Beylikdüzü'nde bir markette kasiyere saldıran ve arkadaşını korumaya çalışan bir diğer çalışanı bıçaklayarak öldüren Y.C.T. isimli şüpheli tutuklandı. Alkollü olduğu belirtilen şüpheli, önce markette bir çalışanla tartıştı, sonra elinde bıçakla geri döndü ve A.K. isimli çalışanı bıçakladı. Ağır yaralanan A.K. hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı.
2 Eylül 2023

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, bir tartışma sonucu eşi tarafından bıçaklanan Leyla K. hayatını kaybetti. Olayı gören diğer sürücüler, saldırganı etkisiz hale getirip polise teslim etti. Leyla K., hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Saldırgan H.K. polis tarafından gözaltına alındı.
31 Ağustos 2023

İstanbul Güngören'de bir kahvehaneye silahla ateş açılması sonucu çıkan çatışmada iki kişi hayatını kaybetti, dört kişi yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikelerinin olmadığı belirtildi. Polis, olayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.
30 Ağustos 2023

Adana'nın Yüreğir ilçesinde dün gerçekleşen aile içi silahlı saldırıda yaralanan altı yaşındaki kız çocuğu hastanede yaşamını yitirdi. Böylece olayda hayatını kaybedenlerin sayısı ikiye çıktı. Saldırıyı gerçekleştiren B.Y'nin (29) aynı silahla intihar girişiminde bulunduğu ve durumunun ciddi olduğu, diğer yaralıların durumlarının ise iyi olduğu belirtildi.
30 Ağustos 2023

Adana'nın Yüreğir ilçesinde, B.Y. isimli bir kişi, henüz belirlenemeyen bir sebeple ailesinden dört kişiyi silahla yaraladı ve ağabeyini öldürdü. Saldırgan daha sonra aynı silahla intihar girişiminde bulundu. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve saldırganın ağabeyi müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Saldırgan ve diğer dört kişinin hayati tehlikesi olduğu belirtildi.
29 Ağustos 2023

Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde yaşayan inşaat işçisi Ali İ. ve eşi U.İ. arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın ardından Ali İ., eşini av tüfeğiyle öldürdü ve aynı silahla intihar etti. Olayın ardından çiftin cenazesi hastane morguna kaldırıldı.
29 Ağustos 2023

İstanbul Beyoğlu'nda 19 yaşındaki A.Ş. ile yaşı 18'den küçük üç kişi arasında çıkan kavgada A.Ş. dövüldü. Kaçmaya çalışan A.Ş., bir binanın bahçesine girerek yere yığıldı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polis, güvenlik kameralarını inceleyerek kavgaya karışan E.D, E.A. ve M.E.D'yi gözaltına aldı. İHA'nın haberine göre, atılan tokat A.Ş.'nin beyninin hayati sinir noktasına denk geldiği için yaşamını yitirdi.
26 Ağustos 2023

Emekli öğretmen ve iki hekim annesi Necla Eryazğan, sağlıkta yaşanan şiddet olaylarına karşı isyan etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya seslenen Eryazğan, tedbir alınması gerektiğini belirtti. Eryazğan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da bu konuda bir şeyler söylemesini beklediğini ifade etti. Son yedi yılda 23 bine yakın sağlık çalışanının şiddete uğradığı belirtildi. Sağlık Bakanı Koca, 'hastanelerde güvenli çalışma ortamları oluşturma konusunda kararlı olduklarını' ifade etmişti.
24 Ağustos 2023

Antalya'nın Kepez ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Sümeyye Y.'nin katil zanlısı eşi M.Y, polis tarafından yakalandı ve tutuklandı. Sümeyye Y.'nin daha önce eşi tarafından hakarete uğradığı ve tehdit edildiği, ancak bu şikayetlerinden vazgeçtiği ve koruma talebinde bulunmadığı belirtildi.
22 Ağustos 2023

Hatay'ın Altınözü ilçesinde Hüseyin B, kendisinden ayrılmak isteyen eşi Rakkuş B. ile konuşmak için kayınpederinin evine gitti. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Hüseyin B, yanında getirdiği pompalı tüfekle kayınpederi İyed B'ye ve eşi Rakkuş B'ye ateş açtı. İyed B olay yerinde hayatını kaybederken, Rakkuş B ağır yaralandı. Hüseyin B olayın ardından kaçtı ve yakalanması için çalışma başlatıldı.
22 Ağustos 2023

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde, kız arkadaşı S.A.'yı boğarak öldürdüğü iddia edilen Ü.A. tutuklandı. Olayın ardından polis merkezine giderek teslim olan Ü.A., ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. S.A.'nın cesedi Tekirdağ Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
16 Ağustos 2023

Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde H.T. isimli bir kişi, aralarında husumet bulunan dört kişiyle çıkan tartışma sonucu av tüfeğiyle ateş açtı. Olayda dört erkek hayatını kaybetti. Saldırgan H.T, olayın ardından Gelendost İlçe Jandarma Komutanlığına teslim oldu. Jandarma ekipleri olay yerinde incelemelerini sürdürüyor.
10 Ağustos 2023

İstanbul Beyoğlu'nda motosikletli kişi ya da kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Olayın nedeni henüz bilinmiyor. Yaralılar hastaneye kaldırıldı, ancak biri tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay yerinde inceleme yapan ekipler, bir otomobile üç kurşun isabet ettiğini belirledi. Şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.
7 Ağustos 2023

Çorum'un Gülabibey Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan kavgada dört kişi silahla yaralandı. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Kavganın ardından kaçan şüphelilerden biri polis tarafından gözaltına alındı, diğerinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
6 Ağustos 2023
İşaretlediklerim