Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ve kızları ile bir araya geldi. Ayşe Ateş, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, adaletin yerini bulacağını ve kimsenin yaptığının yanına kar kalmayacağını vurguladı. Görüşmeye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da katıldı. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'da motosikletli iki kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti.
11 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’i kabul etti. Görüşmeye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da eşlik etti. Ayşe Ateş, dün CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile de bir araya gelmişti. Sinan Ateş, 2022 yılında Ankara’da motosikletli iki kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti ve cinayet soruşturması MHP’ye uzanmasına rağmen iddianamede bu kısım yer almamıştı.
11 Haziran 2024

İsmail Saymaz'ın yazısında, Sinan Ateş suikastını gerçekleştiren tetikçi Eray Özyağcı'yı İstanbul'dan Ankara'ya götüren iki Özel Harekat polisinden biri olan Aşkın Mert Gelenbey'in, suikastın arkasındaki isimlerle olan bağlantıları inceleniyor. Gelenbey'in, Özyağcı'yı çocukluktan tanıdığı ve Turgut Boğaz ile olan ilişkisi detaylandırılıyor. Gelenbey'in, suikastten bir gün önce eşine gönderdiği mesajlar, suikaste para için karıştığına dair ipuçları sunuyor.
6 Haziran 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş cinayeti üzerinden ülkücü harekete yönelik eleştirilere sert tepki gösterdi ve 'hesaplaşacağız ama helalleşmeyeceğiz' dedi. Bahçeli, Hakkari Belediye Başkanı Sıddık Akış’ın tutuklanıp yerine kayyım atanmasından dolayı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı tebrik etti. Ayrıca, terörist belediye başkanları ve milletvekillerine karşı kararlı bir duruş sergileyeceklerini belirtti. Bahçeli, normalleşme tartışmalarına da 'bölünme ve ayrılmada mı yumuşak huylu olmamızı bekliyorsunuz' diyerek katıldı.
4 Haziran 2024

Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi olarak yargılanan Tolgahan Demirbaş ile tetikçilikle suçlanan Eray Özyağcı’nın cezaevindeki görüşmelerinin kayıt altına alındığı öğrenildi. Ankara 5’inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan dinleme kararıyla, sanıkların iletişimleri ve kamuya açık yerlerdeki faaliyetleri teknik araçlarla izlendi. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Ankara’da motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğramış ve hayatını kaybetmişti. Cinayet soruşturması MHP’ye uzansa da iddianamede bu kısım yer almamıştı.
31 Mayıs 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş cinayetiyle bağlantılı olduğu iddia edilen eski milletvekili Olcay Kılavuz'u Meclis'teki grup danışmanlığı görevinden aldı. Sinan Ateş, 2022 yılında Ankara'da motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğramış ve hayatını kaybetmişti. Cinayet soruşturmasında Kılavuz'un evinde azmettirici olarak suçlanan Tolga Demirbaş bulunmuştu. Kılavuz, basına konuştuğu için Bahçeli'nin tepkisini çekmişti.
28 Mayıs 2024

Sinan Ateş, öldürülmeden önce MHP lideri Devlet Bahçeli'ye ulaşmaya çalışmış ve yardım istemiş, ancak Bahçeli'nin özel kalem müdürü tarafından geri çevrilmiş. Ateş'in eşi Ayşe Ateş, cinayetin eski MHP milletvekili Olcay Kılavuz ve Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım tarafından planlandığını iddia ediyor. Ayşe Ateş, cinayetin MHP ve Ülkü Ocakları mensupları tarafından gerçekleştirildiğini ve soruşturmanın bu yönde ilerlemesi gerektiğini belirtiyor. Elif Çakır, MHP lideri Bahçeli'nin cinayetin aydınlatılması için adım atması gerektiğini vurguluyor.
28 Mayıs 2024

Sinan Ateş'in 30 Aralık 2022'de Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından, cinayetle ilgili yeni deliller ortaya çıktı. Ülkü Ocakları'ndan üst düzey iki yöneticinin kullandığı öne sürülen araçların Plaka Tanıma Sistemleri (PTS) kayıtları incelendi. Bu araçların cinayetten bir gün sonra Bolu istikametine gittikleri tespit edildi. Soruşturma kapsamında bu kişilerin isimleri iddianamede yer almadı.
27 Mayıs 2024

Hayko Bağdat, CHP lideri Özgür Özel'in Cumhur İttifakı'na karşı yumuşama teklifi sunduğunu ve bu teklifin Erdoğan ile iş birliği yapmayı içerdiğini belirtti. Özel'in, MHP'siz bir siyaset için Erdoğan'ı cesaretlendirmeye çalıştığını ve çeşitli konularda Erdoğan ile çalışmaya hazır olduğunu ifade etti. Bağdat, bu hamlenin siyasi hesapları altüst ettiğini ve CHP-AKP koalisyonunun kurulabileceğini öne sürdü.
22 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 80’inci Genel Kurulu kapsamında düzenlenen akşam yemeğinde konuştu. Özel, Sinan Ateş ve Ayhan Bora Kaplan soruşturmalarının Türkiye'nin en yüksek tansiyon kaynakları olduğunu belirtti. Hukuk devletine dönülmesi gerektiğini vurgulayan Özel, hukukçulara ve yüksek yargıya güvenin sağlanması gerektiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Ayhan Bora Kaplan sorusunu yanıtsız bıraktı.
15 Mayıs 2024

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, tehdit edildiğini belirtti. Ayşe Ateş, eşinin ölümüyle ilgili olarak Ülkü Ocakları ve MHP'ye mensup kişiler tarafından sistematik bir itibarsızlaştırma ve tehdit kampanyası yürütüldüğünü ifade etti. Ayrıca, bu kişilerin kurumsal kimliklerini kullanarak suç işlediklerini ve Sinan Ateş'in öldürülmesinden sonra kendisine ve arkadaşlarına tehditler savurduklarını söyledi.
12 Mayıs 2024

Murat Sabuncu, Türkiye'de devletin bireylerle olan ilişkisini, geçmişten günümüze devlet yapılarının nasıl değiştiğini ve siyasi iktidarların bu yapılar üzerindeki etkilerini tartışıyor. Devletin şeffaflaşması, denge ve denetleme mekanizmalarının yeniden kurulması gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, CHP'nin yeni siyasi stratejileri ve demokratik zeminin güçlendirilmesi çabaları üzerinde duruyor. Yazı, devlet ve birey arasındaki ilişkinin yeniden tanımlanması gerekliliğine odaklanıyor.
10 Mayıs 2024

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in ifadesinde MHP ve Ülkü Ocakları ile ilgili kısımlar iddianamede yer almadı. Ayşe Ateş, eşinin Ülkü Ocakları genel başkanlığı sonrası FETÖ suçlamasıyla hedef alındığını ve tehdit edildiğini belirtti. Ayrıca, Mersin'de Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı tarafından tehdit edilen Çağrı Ünel'e yapılan saldırı ve bu saldırının Ülkü Ocakları Genel Başkanı'nın talimatıyla gerçekleştiği iddiası da ifadede yer aldı.
8 Mayıs 2024

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'da bir arkadaşıyla birlikteyken motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğrayarak hayatını kaybetti. Cinayet soruşturması kapsamında MHP'li isimlere uzanan iddianame, Ankara 32'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede 22 sanık, çeşitli suçlamalarla yargılanacak. Ayrıca, yurt dışına çıkış yasağı getirilen 17 kişi hakkındaki soruşturma ayrı bir dosya üzerinden devam edecek.
7 Mayıs 2024

Sinan Ateş cinayeti soruşturmasını yürüten Cinayet Büro Amiri'nin cinayet organizasyonunda yer aldığı belirlendi. Soruşturma sürecinde, MİT eski çalışanı Çağlar Zorlu'nun Sinan Ateş'in konum bilgilerini Tolgahan Demirbaş'a ilettiği, Demirbaş'ın ise bu bilgileri cinayet planlamasında kullandığı ortaya çıktı. Ayrıca, Esenboğa Havalimanı'nda çalışan Gürsel Horat'ın da Sinan Ateş'in uçuş bilgilerini Demirbaş'a sağladığı ve bu bilgilerin cinayet organizasyonunda kullanıldığı iddia edildi.
7 Mayıs 2024

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve 145 sayfa uzunluğundaki Sinan Ateş suikastı iddianamesi, suikastten 17 ay sonra ve seçimlerin ardından tamamlanmış. İddianamede, Ateş'in öldürülme sebebi açıkça belirtilmemiş ve eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı olduğu bilgisi gizlenmiş. Tetikçi Eray Özyağcı'nın ifadesine göre, kişisel husumet nedeniyle Ateş'i yaralamayı planlamış ancak savcılık bu açıklamayı cinayet gerekçesi olarak kabul etmemiş. İddianamede, Ateş'in öldürülme nedeni ve olası bir örgüt bağlantısı hakkında net bilgiler verilmemiş.
6 Mayıs 2024

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'da bir suikast sonucu öldürüldü. Cinayet soruşturması sırasında MHP'li isimlere ulaşıldı, ancak iddianamede azmettiriciler ve cinayetin gerekçeleri gibi önemli detaylar yer almadı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, iddianamenin kamuoyunun bildiği birçok gerçeği gizlemeye çalıştığını belirterek, olayın tamamen aydınlatılana kadar takipçisi olacaklarını ifade etti.
4 Mayıs 2024

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında 21 kişi tutuklandı, ancak iddianamede azmettiricilerin cinayeti neden azmettirdiklerine dair gerekçeler ve önemli deliller göz ardı edildi. Ayrıca, iddianamede yer alan bilgilerin büyük bir kısmı şüphelilerin beyanlarına dayanıyor ve azmettiriciler hakkında yeterli değerlendirme yapılmadığı eleştiriliyor. Sinan Ateş'in ailesi ve kamuoyu, iddianamedeki bu eksikliklere tepki gösteriyor.
4 Mayıs 2024

Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili olarak 22 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı ve Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İddianamede, aralarında eski Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu Amiri M.E.A. ve eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın da bulunduğu şüpheliler, çeşitli suçlamalarla yargılanacak. M.E.A., Demirbaş ile olan ilişkileri ve cinayet soruşturmasındaki rolü nedeniyle tutuklandı. İddianamenin hazırlanması, genel ve yerel seçimlerin ardından gerçekleşti, bu durum siyasi hassasiyetler nedeniyle gecikmiş olabilir.
2 Mayıs 2024

CHP'nin önceki başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Uğur Dündar'ı, partinin ve altılı masanın oluşturduğu toplumsal ittifakı bozmaya çalışmakla suçladı. Kılıçdaroğlu, Dündar'ın CHP'yi eski çizgisine çekme çabalarına karşı çıkacağını belirtti. Dündar, daha önce Kılıçdaroğlu ve altılı masayı Mayıs 2023'te kaybedilen genel seçimde başarısız olmakla suçlamıştı. Kılıçdaroğlu, yazılı bir açıklama yaparak Dündar'ın eleştirilerine sert bir dille yanıt verdi ve toplumsal ittifakın korunması konusunda kararlı olduğunu ifade etti.
9 Nisan 2024
İşaretlediklerim