Kütahya'da bir simit fırını, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nda finale yükselmesini kutlamak için simit dağıttı. Fırın işletmecisi Emrah Yeşil ve çalışanları, yarı finalde İtalya'yı 3-2 yenerek finalde Sırbistan'ın rakibi olan milli takımın başarısını bu şekilde kutladı. Fırında, oyunculardan Melissa Vargas'ın posteri asıldı ve yüzlerce kişiye simit ikramında bulunuldu.
2 Eylül 2023

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan'la karşılaşacak. Yarı finalde Hollanda'yı 3-1 yenen Sırbistan, Türkiye'nin finaldeki rakibi oldu. Final maçı 3 Eylül Pazar günü oynanacak.
2 Eylül 2023

Filenin Sultanları, Avrupa Voleybol Şampiyonası yarı final maçında İtalya'yı 3-2 yenerek finale yükseldi. Bu, milli takımın tarihindeki üçüncü finali olacak. Daha önce 2003 ve 2019'da finale çıkan milli takım, her iki maçı da kaybederek gümüş madalya elde etmişti. Filenin Sultanları, resmi maçlarda üst üste 14'üncü galibiyetini aldı. Finalde, Sırbistan-Hollanda maçının galibiyle karşılaşacaklar.
1 Eylül 2023

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Oliver Varhelyi, 26-27 Ekim'deki AB Liderler Zirvesi'nde genişleme planı konusunda teklifler sunacaklarını belirtti. Varhelyi, AB'nin 2030'a kadar genişleme için hazır olması gerektiğini ifade eden AB Komisyonu Başkanı Charles Michel'in sözlerini memnuniyetle karşıladığını söyledi. Varhelyi, genişleme konusunda gereksinimleri yerine getiren ülkelerin daha yakın olduğunu ve bu ülkelerin çalışmalarını hızlandırmaları gerektiğini belirtti.
31 Ağustos 2023

2023 Avrupa Kadın Voleybol Şampiyonası'na Sırbistan ekibiyle katılmak isteyen iki Türk yardımcı antrenör, vize alamadı. Sırbistan kadın voleybol takımının başantrenörü Giovanni Guidetti, bu durumun voleybolun marka değerine zarar verdiğini belirtti. Türkiye, Schengen vizesine başvuranlar arasında en fazla ret cevabı alan ülkelerden biri.
15 Ağustos 2023

Türkiye'de konut ve kira fiyatlarındaki rekor artış, geçim sıkıntısı ve konaklama sorununu beraberinde getiriyor. Yüksek enflasyona rağmen hükümetin kira artışlarını yüzde 25'le sınırlandırmasından sonra yeni tutulan evlerin kira bedelleri fırladı. Euronews Türkçe'nin haberine göre 15-29 yaş arasındaki gençlerin yarısı 'aşırı kalabalık evlerde' yaşıyor. Türkiye'de bu oran yüzde 51 iken Avrupa Birliği'nde (AB) yüzde 26. Toplam nüfusa bakıldığında Türkiye'de 10 kişiden dördü aşırı kalabalık evlerde ikamet ediyor.
26 Haziran 2023

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ve Başbakan Ana Brnabic, ülkede yaşanan silahlı saldırılar ve bunun ardından düzenlenen protestolar sonrasında erken genel seçim yapılmasının kararlaştırıldığını duyurdu. Seçim tarihi henüz belirlenmemiş olup, bu kararın alınmasında son dönemdeki şiddet olaylarının etkili olduğu belirtiliyor. Başbakan Brnabic, krizin çözümü için yıl sonuna kadar erken seçimlerin düzenlenmesi gerektiğini ve istifa etmeye hazır olduğunu ifade etti.
8 Haziran 2023

Milli Savunma Bakanlığı, Kosova'nın kuzeyindeki gerginliğe müdahale etmek üzere NATO Kosova Gücü'ne (KFOR) bağlı bir komando birliğini bölgeye gönderdiğini açıkladı. Kosova'da Arnavut belediye başkanlarının göreve başlaması Kosovalı Sırplar tarafından protesto edilmiş ve bölgede tansiyon yükselmişti. KFOR ve Kosova polisi belediye binalarını korumak için tedbirler almış, çıkan arbedede 30 KFOR askeri yaralanmıştı. Türkiye'nin gönderdiği birlik, 4-5 Haziran 2023 tarihlerinde Kosova'daki Sultan Murat Kışlasına intikal edecek.
4 Haziran 2023

Türkiye'nin 11 yıldır katılmadığı Eurovision Şarkı Yarışması'nın finali, bu gece Britanya'nın Liverpool şehrinde yapılacak. Yarışmada 26 ülke yarışacak ve iki büyük favori olarak İsveç ve Finlandiya gösteriliyor. Britanya, İtalya, Fransa, İspanya, Almanya ve geçen yılın kazananı Ukrayna, finallere otomatik olarak katılıyor. Yarışma, İngiltere saatiyle 20.00'de (TSİ 22.00) başlayacak ve katılım sırası belirlenmiş durumda.
13 Mayıs 2023

Sırbistan'ın Mladenovac kentinde bir saldırgan, hareket halindeki araçtan etrafa ateş açarak sekiz kişinin ölümüne, 13 kişinin yaralanmasına neden oldu. Saldırganın 21 yaşında olduğu ve 'Kasırga' isimli operasyonla etrafının sarıldığı, ancak teslim olmayı reddettiği ve ateş açmaya devam ettiği bildirildi. İçişleri Bakanı Bratislav Gasic olayı 'terör eylemi' olarak tanımladı. Bu olaydan birkaç gün önce, bir okulda gerçekleşen başka bir silahlı saldırıda dokuz kişi hayatını kaybetmişti.
5 Mayıs 2023

Yüksek Seçim Kurulu, 14 Mayıs'taki genel seçimlerde yurt dışı seçmenlerin 27 Nisan - 9 Mayıs tarihleri arasında 74 ülkedeki 177 temsilcilikte oy kullanabileceklerini duyurdu. Almanya, ABD, Fransa gibi ülkelerdeki temsilciliklerde oy verme işlemleri farklı tarihlerde başlayacak. Oy verme işlemleri hafta içi ve hafta sonu belirli saatler arasında gerçekleştirilecek ve randevu alınmasına gerek olmayacak. Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tura kalması durumunda ise 20-24 Mayıs tarihlerinde oy kullanılabilecek.
12 Nisan 2023

Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nin ilk haftası yarın başlayacak ve toplamda 23 karşılaşma oynanacak. Almanya'nın ev sahipliği yapacağı turnuvanın finallerine katılacak takımlar bu eleme turu sonucunda belirlenecek. Türkiye, D Grubu'nda ilk maçını 25 Mart Cumartesi günü Ermenistan'a karşı oynayacak. İlk hafta maçları arasında İtalya ile İngiltere arasındaki mücadele de yer alıyor.
22 Mart 2023

İsviçre merkezli finans şirketi Credit Suisse, likiditesini güçlendirmek amacıyla İsviçre Merkez Bankası'ndan (SNB) 50 milyar İsviçre frangı borç alacağını açıkladı. Bu adım, bankanın ana faaliyetlerini ve müşterilerini desteklemek için atıldı. Ayrıca, banka bazı borçlanma senetlerini de nakit karşılığında geri almayı planlıyor. Credit Suisse'in bu kararı, Suudi Ulusal Bankası'nın sermaye artırmayacağını açıklaması ve hisse senetlerindeki sert düşüşün ardından Avrupa'da yaşanan panik ortamında geldi.
16 Mart 2023

Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nün yolsuzluk endeksinde Türkiye, 36 puanla 101'inci sırada yer aldı. 180 ülkenin değerlendirildiği endekste, Türkiye'nin bu yılki konumu, 1995'ten beri en kötü performans olarak kaydedildi. Türkiye, Arnavutluk, Ekvador, Kazakistan gibi ülkelerle aynı sırada bulunurken, Belarus 91., Macaristan 77., Çin 65. ve Suudi Arabistan 54. sırada yer alıyor. Türkiye'nin yıllara göre sıralaması giderek düşmekte olup, 1995 yılında 29'uncu sırada iken, 2022'de 101'inci sıraya kadar gerilemiştir.
31 Ocak 2023
İşaretlediklerim