Türk Tabipler Birliği'nin 28-30 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen 76’ncı Büyük Kongresi'nde seçilen Merkez Konseyi, görev dağılımını tamamladı. Dr. Alpay Azap başkan olarak seçilirken, diğer üyeler de çeşitli pozisyonlara getirildi. Toplantı sonrası önceki dönem ve yeni seçilen Merkez Konseyi üyeleri bir araya gelerek dayanışma mesajları verdi. Kongrede 'Etkin Demokratik TTB- Tabip Odaları İnisiyatifi İttifakı' kazanan taraf oldu.
7 Temmuz 2024

Osman Kavala, 7 Temmuz 2024 itibariyle 2 bin 441 gündür hapiste bulunuyor. Kavala, Gezi eylemleri ve 15 Temmuz darbe girişimi bağlamında 'hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs' ve 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlamalarıyla tutuklandı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Kavala'nın serbest bırakılması yönünde karar verse de, Türkiye bu kararı uygulamadı. Yargıtay, Kavala'nın ağırlaştırılmış müebbet cezasını onadı ve yeniden yargılanma talebi reddedildi.
7 Temmuz 2024

Sivil toplum ve insan hakları aktivisti Osman Kavala, 3 Temmuz 2024 itibariyle 2 bin 437 gündür hapiste. Kavala, Gezi eylemleri ve 15 Temmuz darbe girişimi bağlamında 'hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs' ve 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlamalarıyla tutuklandı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Kavala'nın serbest bırakılması yönünde karar verse de, Türkiye bu kararı uygulamadı. Yargıtay, Kavala'nın ağırlaştırılmış müebbet cezasını onadı ve yeniden yargılanma talebi reddedildi.
3 Temmuz 2024
İşaretlediklerim