Rahmi Turan, 9’uncu Yargı Paketi'nde yer alan ve kadınlar için büyük bir tehdit oluşturan değişiklikleri ele alıyor. Özellikle 6284 sayılı şiddetle mücadele kanununun en önemli caydırıcı unsuru olan 'Zorlama Hapsi'nin kaldırılmak istenmesi, kadın hakları savunucuları tarafından büyük tepkiyle karşılanıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, bu değişikliğin kadın cinayetlerini artıracağını ve iktidarın bu cinayetlerden sorumlu olacağını belirtiyor.
4 Haziran 2024

Heybeliada Ruhban Okulu'nun açılması, AK Parti'nin ilk dönemlerinde sıkça gündeme gelmiş ancak 2010'dan sonra bu konu unutulmuştu. Son dönemde, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Ankara ziyareti sırasında bu konu yeniden gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanı Tekin'in okulu ziyaret etmesi ve tadilat gerekçesiyle yapılan hazırlıklar, okulun açılmasına yönelik adımların atıldığını gösteriyor. Bakan Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da talimatıyla okulun açılmasını arzu ettiğini belirtti.
4 Haziran 2024

Yusuf Karadaş, Kürt sorunuyla ilgili konuşmalar veya açıklamalar nedeniyle hakkında terör soruşturması açılmayan Kürt siyasetçi kalmadığını ifade etti. Karadaş, bu durumun demokratik Kürt siyasetine ve ülkedeki demokrasi güçlerine yönelik bir saldırı olduğunu belirtti. Ayrıca, Hakkâri Belediyesine kayyum atanmasının Rojava'daki yerel seçimlere karşı bir operasyon tehdidinden sonra gerçekleştiğini vurguladı. İktidarın, Kürt sorununu milliyetçi-şoven hassasiyetleri kışkırtmak ve muhalefeti etkisizleştirmek için kullandığını öne sürdü.
4 Haziran 2024

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış, terör örgütü üyeliği iddiasıyla gözaltına alındı ve yerine Hakkari Valisi Ali Çelik kayyum olarak atandı. Akış'ın 2014'ten beri silahlı örgüt yöneticiliği, üyelik ve propaganda suçlarından yargılandığı belirtiliyor. Soruşturma, 31 Mart seçimlerinden önce Hakkari'de yapılan 'Öcalan’a özgürlük' yürüyüşüne dayanıyor. İddianame, çeşitli ses kayıtlarına ve gizli tanık ifadelerine dayanıyor.
4 Haziran 2024

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turundan önce Kılıçdaroğlu ile 7 maddelik bir protokol imzaladığını ve içişleri bakanlığını istediğini iddia etmişti. Seçimden sonra, Özdağ bu kez Kılıçdaroğlu ile gizli bir anlaşma yaptığını ve Zafer Partisi'ne üç bakanlık ve MİT Başkanlığı verileceğini açıkladı. Bu açıklamalar Kılıçdaroğlu'nu zor durumda bıraktı ve Özdağ'ın sürekli aynı konuyu gündeme getirmesi eleştirildi.
4 Haziran 2024

Fenerbahçe başkan adaylarından Aziz Yıldırım, Ali Koç’un yönetim kurulu listesinde yer alan Acun Ilıcalı’yı 'FETÖ' ve Adnan Oktar ile ilişkilendirdi. Yıldırım, Ilıcalı'nın Dominik'te 'FETÖ'cülere pasaport verdiğini ve Adnan Oktar ile bağlantılı olduğunu iddia etti. Acun Ilıcalı ise bu suçlamaları 'çirkin ve art niyetli' olarak nitelendirerek, Yıldırım'ın Fenerbahçe başkanlığı için kendisini karalamaya çalıştığını belirtti. Ayrıca, Yıldırım ve Ilıcalı arasında Jose Mourinho ile ilgili anlaşma tartışması da yaşandı.
4 Haziran 2024

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Sıddık Akış'ın gözaltına alınmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından Hakkari Valisi Ali Çelik'in belediyeye kayyım olarak atanması, 28 baro tarafından ortak bir açıklamayla eleştirildi. Barolar, kayyım atama kararının demokrasinin temeli olan seçme ve seçilme hakkına müdahale olduğunu belirtti. Açıklamada, demokratik bir yönetim anlayışının tesis edilmesi gerektiği vurgulandı ve siyasi iktidar kayyım atamalarından vazgeçmeye davet edildi.
3 Haziran 2024

ABD Başkanı Joe Biden, ABD-Meksika sınırını geçici olarak göçmen girişlerine kapatma kararı aldı. Bu karar, günlük yasa dışı göçmen girişi sayısının 2 bin 500'ü geçmesi nedeniyle alındı ve sayı 1500'ün altına inene kadar sınır kapalı kalacak. Bu adım, Biden yönetiminin bugüne kadarki en sert sınır tedbiri olarak kabul ediliyor ve 5 Kasım'daki başkanlık seçimleri öncesinde Cumhuriyetçi muhalefete karşı bir hamle olarak değerlendiriliyor.
3 Haziran 2024

Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına gerekçe gösterilen iddianameyi hazırlayan savcı D.Y.'nin, İçişleri Bakanlığı'nın terörden arananlar listesinde FETÖ firarisi olduğu ortaya çıktı. Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Sıddık Akış, Hakkari başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınmış ve yerine Hakkari Valisi Ali Çelik kayyım olarak atanmıştı. Bu durum, muhalefet partileri ve bazı sivil toplum kuruluşları tarafından eleştirildi.
3 Haziran 2024

Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına HÜDA-PAR'dan tepki geldi. Hakkari Belediye Başkanı Sıddık Akış'ın gözaltına alınmasının ardından İçişleri Bakanlığı, Hakkari Valisi Ali Çelik'i belediyeye kayyım olarak atadı. HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Serkan Ramanlı, halkın iradesinin yok sayılmaması gerektiğini belirterek, belediye başkanının suç işlemesi durumunda meclisin kendi içinden yeni bir başkan seçmesi gerektiğini savundu.
3 Haziran 2024
İşaretlediklerim