Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu diploma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Filistin, Gazze ve Kudüs ile olan tarihsel ve duygusal bağlarını vurguladı. Erdoğan, Türkiye'nin coğrafi ve kültürel önemine dikkat çekerek, ülkenin bağımsızlığını ve güvenliğini korumanın zorluklarına değindi. Ayrıca, Türkiye'nin sınırlarını aşan bir vizyona sahip olması gerektiğini belirtti ve Filistin'deki duruma dikkat çekti.
30 Ağustos 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla Adana’nın Sarıçam ilçesinde Ferdi Tayfur Müzesi ve Sanat Parkı yapılacak. Proje, müze, açık hava sineması, park, kütüphane, sanat atölyesi ve kafe alanlarını kapsıyor. Müzede Ferdi Tayfur’un şarkılarının isimleri ve heykeli sergilenecek. Projenin, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olan 5 Ocak’ta tamamlanması planlanıyor.
30 Ağustos 2024

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE), Dilruba Kayserilioglu'nun tahliyesi sırasında resmi prosedürlerin eksiksiz olarak uygulandığını belirtti. Kayserilioglu, Instagram'ın erişime engellenmesini eleştirdiği bir sokak söyleşisi nedeniyle tutuklanmıştı. Annesi, tahliye sırasında kendilerine haber verilmediği için tepki gösterdi. CTE, tahliye işlemlerinin yasalara uygun olarak yapıldığını ve Kayserilioglu'nun kişisel eşyalarının eksiksiz teslim edildiğini açıkladı.
30 Ağustos 2024

İsveçli pop grubu Abba, 'The Winner Takes it All' şarkısının ABD'de Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump'ın mitinglerinde izinsiz çalınmasından şikayetçi oldu. Abba'nın plak şirketi Universal Music, Trump'ın kampanyasına herhangi bir izin ya da lisans verilmediğini belirtti ve şarkıların kullanımının derhal durdurulmasını talep etti. Trump'ın kampanyasında izinsiz şarkı kullanımı daha önce de Foo Fighters, Celine Dion ve Isaac Hayes gibi sanatçılar tarafından eleştirilmişti.
30 Ağustos 2024

Dilruba Kayserilioğlu, İzmir'de bir sokak söyleşisinde Instagram'ın erişime engellenmesini eleştirdiği için tutuklanmıştı. Gece yarısı kimseye haber verilmeden tahliye edilmesi üzerine annesi, bu duruma tepki göstererek suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Dilruba'yı cezaevinde ziyaret etmiş ve CHP konserine davet etmişti. Dilruba'nın 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasından tutukluluğu kaldırılmış, ancak 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla tutukluluğu devam etmişti.
30 Ağustos 2024
İşaretlediklerim