Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, başkent Tiran'da 'Bektaşi Tarikatı Egemen Devleti' adında bir oluşum kuracaklarını açıkladı. Bu yeni devletin, dini hoşgörüyü teşvik etmek amacıyla Vatikan tarzı bir anklav olarak planlandığı belirtildi. Rama, bu yapının kurulmasının zaman alacağını ve sadece birkaç yakın yardımcısının planı bildiğini söyledi. Yeni devletin ordusu, sınır muhafızları ve mahkemesi olmayacak.
22 Eylül 2024

Fransa'da erken seçimlerden iki ay sonra Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, merkez sağdan eski Dışişleri Bakanı Michel Barnier'i başbakan olarak atadı ve yeni kabineyi açıkladı. Yeni Halk Cephesi (NFP) ittifakı, Macron'u ülkeyi çıkmaza sürüklemekle suçlamıştı. Yeni kabine, 20 kadın ve 19 erkekten oluşuyor ve ilk bakanlar kurulu toplantısı Elysee Sarayı'nda yapılacak. Sol ve sağ partilerden gelen tepkiler, yeni hükümetin sağcı bir eğilim taşıdığı yönünde.
22 Eylül 2024

Edirne'de düzenlenen bir gümrük kaçakçılığı operasyonunda, CHP milletvekili Ediz Ün'e ait araçta yüzlerce kaçak elektronik sigara aparatı ele geçirildi. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, TEM Otoyolu Gişeleri'nde durdurdukları cipte 530 boş elektronik sigara kutusu, 2 bin 242 elektronik sigara kiti, 2 bin 790 elektronik sigara başlığı, 1275 elektronik sigara ateşleyicisi, 130 likit haznesi ve 18 sigara likidi buldu. Araçtaki F.A. ve Ç.R.Ç. gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.
21 Eylül 2024

Özbekistan Senatosu, ülke hakkında uygunsuz konuşan yabancıların ülkeye girişini ve ülkede bulunmalarını yasaklayan yasa değişikliğini onayladı. Bu değişiklik, Özbekistan'ın ve halkının şerefine, haysiyetine veya geçmişine hakaret eden yabancıların istenmeyen kişi ilan edilerek sınır dışı edilmesini öngörüyor. Ayrıca, bu kişilerin beş yıl boyunca ülkeye girmelerine veya ülkede bulunmalarına izin verilmeyecek ve bazı ekonomik kısıtlamalar getirilecek. Yasa değişikliği, Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in imzasının ardından yürürlüğe girecek.
21 Eylül 2024
İşaretlediklerim