8 yaşındaki Narin'in katledilmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada, savcılık ve jandarma tarafından yapılan HTS kayıtları analizi sonucunda, olay yerinde bulunan ve kimlikleri daha önce bilinmeyen iki yeni kişiye ulaşıldı. Bu iki kişinin, Narin'in öldürülmesinde görgü tanığı olabileceği değerlendiriliyor. Ayrıca, tutuklu şüpheli Enes Güran'ın köye neden geldiği konusunda adli makamları ikna edemediği ve DNA testlerinin sonuçlarının henüz kamuoyuyla paylaşılmadığı belirtiliyor.
1 Ekim 2024

Eski CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin rüşveti aklayacak veya rüşvet verenleri devlet olarak isimlendirecek bir parti olmadığını vurguladı. Bu açıklama, New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın Türkevi binasının açılması için baskı yaptığı ve Türkiye'den yasadışı bağış aldığı iddiaları üzerine geldi. FBI, Adams hakkında soruşturma başlatmış olup, iddianamede Türk işinsanları ve yetkililerle bağlantılı suçlamalar yer alıyor. Kılıçdaroğlu, CHP'nin bu tür yolsuzluklara göz yummayacağını belirtti.
28 Eylül 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, New York'taki Türkevi'ni ziyaret ederek binanın herkes için gurur kaynağı olduğunu belirtti. Türkevi, New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın baskısıyla gerekli güvenlik önlemleri tamamlanmadan açıldığı iddialarıyla gündemdeydi. FBI, Adams hakkında Türkiye'den yasa dışı bağış aldığı iddiasıyla soruşturma başlattı. Özel, Türkiye'nin ABD'de rüşvet vermeye ihtiyaç duymadığını ve böyle bir acziyet içinde olmadığını vurguladı.
27 Eylül 2024

Adli Tıp Kurumu, sekiz yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin raporunu tamamladı ve mevcut verilerle cinsel saldırıya maruz kalıp kalmadığına dair değerlendirme yapılamadığını bildirdi. Narin Güran, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolmuş ve cansız bedeni 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde bulunmuştu. Soruşturma kapsamında birçok kişi gözaltına alınmış ve tutuklanmış durumda. Narin'in kesin ölüm nedeni, ağız burun kapanması ve boyuna bası sonucu oksijensiz bırakılma olarak belirlendi.
19 Eylül 2024

Diyanet İşleri Başkanlığı, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi’nde sekiz yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili olarak mahallede imamlık yapan R.K. hakkında soruşturma başlattı. Narin Güran, 21 Ağustos’ta kaybolmuş ve 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedeni bulunmuştu. Adli Tıp Kurumu raporuna göre Narin Güran boğularak öldürülmüştü. Cinayetle ilgili olarak Narin’in amcasının eşi Hediye Güran’ın tutuklanmasıyla dosyada tutuklu sayısı 12’ye yükseldi.
17 Eylül 2024

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Narin Güran'ın ölümüyle ilgili soruşturmada cesedin sıcaklık, bataklık ve su nedeniyle tamamen deforme olduğunu ve diş kalıp örneğinin alınamadığını belirtti. Eren, soruşturmada birçok yanlış bilgi olduğunu ve bunları düzeltmek gerektiğini vurguladı. Ayrıca, DNA örneklerinin Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda incelendiğini ve üçüncü şahıslara ait DNA örneklerinin bulunamadığını açıkladı. Soruşturma kapsamında birçok kişi gözaltına alınmış ve tutuklanmış durumda.
17 Eylül 2024

Diyarbakır'da sekiz yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, 'kasten öldürme' şüphesiyle tutuklanan amca Salim Güran'ın yeniden ifadesi alındı. Salim Güran, suçlamaları reddederek olay günü yaptıklarına ilişkin daha önce verdiği ifadeleri tekrarladı. Soruşturma kapsamında tutuklanan diğer şüpheliler arasında Narin'in annesi, ağabeyi ve diğer aile üyeleri de bulunuyor. Narin'in cesedi, kaybolduktan 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde bir çuval içinde bulunmuştu.
14 Eylül 2024

ABD, yurt dışına kaçırılan ve ABD'de bulunan 18 tarihi eseri Türkiye'ye iade etti. Bu eserler arasında Burdur'un Gölhisar ilçesindeki Boubon Antik Kenti'nden bronz heykeller ve Bizans dönemine ait sikkeler de bulunuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Manhattan Bölge Savcılığı ve ABD İç Güvenlik Soruşturma Birimi'nin işbirliği ile gerçekleştirilen iade, tarihi eserlerin ait oldukları yerlere dönmesi gerektiği vurgusuyla yapıldı.
13 Eylül 2024

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturmada gözaltına alınan 23 şüpheli arasındaki köy imamı serbest bırakıldı. Narin'in cansız bedeni, kaybolduktan 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde bir çuval içinde bulunmuştu. Soruşturma kapsamında Narin'in amcası muhtar Salim Güran tutuklanmış, Nevzat Bahtiyar ise cesedi gömdüğünü itiraf etmişti. Soruşturma devam ederken, Narin'in ailesi ve diğer şüpheliler halen gözaltında bulunuyor.
11 Eylül 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran'dan alınan örneklerin Diyarbakır ve İstanbul Adli Tıp Başkanlığı'nca inceleneceğini duyurdu. Narin Güran'ın ölümüyle ilgili olarak 24 kişi gözaltına alındı ve amcası S.G. 'kasten öldürme' şüphesiyle tutuklandı. Otopsi işlemleri tamamlanmış olup, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için kimyasal, biyolojik ve patolojik incelemeler yapılacak.
9 Eylül 2024
İşaretlediklerim