Birleşmiş Milletler'in yayımladığı rapora göre Türkiye, 137 ülke arasında mutluluk endeksinde 106. sırada bulunuyor. Mutluluk seviyesi, gayri safi yurt içi hasıla, sosyal destek, sağlıklı yaşam beklentisi gibi kriterlere göre değerlendiriliyor. Türkiye'nin önünde ve arkasında Afrika ve Orta Doğu ülkeleri yer alıyor. En mutlu ülkeler sıralamasında Finlandiya ilk sırada yer alırken, Türkiye'nin komşuları arasında Yunanistan 58, Bulgaristan 77 ve Ermenistan 79. sırada bulunuyor.
21 Mart 2023

Saros Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından yapılan bir ankete göre, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki oy oranı yüzde 8,5 olarak belirlendi. Ankette, seçmenlerin yüzde 6'sı Perinçek'e oy vereceğini, yüzde 2,5'i ise belki oy verebileceğini ifade etti. Kararsız seçmenlerin yüzde 20'sine yakını Perinçek'e yakın durduğu ve İYİ Parti seçmenlerinin yüzde 6,8'i Perinçek'e oy vereceği belirtildi. Araştırmayı düzenleyen şirketin sahibi Burhan Merham Eptemli'nin Vatan Partisi ile ilişkili olduğu ve Perinçek'i destekleyen ifadeler kullandığı sosyal medya paylaşımları bulunuyor.
14 Ocak 2023

Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin 27 ilde 2.400 kişiyle yaptığı ankete göre, katılımcıların %49'u siyasi partilerin kapatılmasına karşı çıkıyor. AKP seçmeninin %74,2'si, MHP seçmeninin %81,3'ü kapatmaya karşı değilken, CHP seçmeninin %76,3'ü ve HDP seçmeninin %95,9'u kapatmaya karşı. HDP'nin kapatılması istemiyle açılan dava ise devam ediyor ve HDP, altılı masanın müzakere çağrılarına yanıt vermemesi ve hakkındaki uygulamalara yeterli tepki verilmemesini eleştirerek, kendi adayını çıkaracağını duyurdu.
12 Ocak 2023
İşaretlediklerim