Emekli ABD'li General McKenzie, Kürtlerin Suriye'de özyönetim hakkına sahip olduğunu belirtti. McKenzie, ABD'nin Suriye'den çekilmesi durumunda IŞİD'in yeniden güçlenebileceği uyarısında bulundu. ABD'nin Suriye'deki askeri varlığının Irak'taki varlığına bağlı olduğunu ve Kürt güçlerinin desteklenmesinde önemli bir rol oynadığını vurguladı. McKenzie'nin açıklamaları, ABD'nin Suriye politikası ve Kürt güçleriyle işbirliği konusundaki tartışmaları yeniden gündeme getirdi.
21 Haziran 2024

İsrail-Lübnan sınırındaki gerilim Kurban Bayramı boyunca arttı. Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İsrail ile bir savaş çıkması halinde İsrail’in kuzeyini işgal edebileceklerini ve Güney Kıbrıs’ın da hedef alınabileceğini söyledi. Güney Kıbrıs tarafsız olduğunu belirten bir açıklama yaptı ancak bu tansiyonu düşürmeye yetmedi. Nasrallah ayrıca Hizbullah’ın henüz kullanmadığı silahlarının olduğunu ve İsrail’in hava savunma sistemi Demir Kubbe'yi incelemek için füze saldırıları düzenlediklerini belirtti.
21 Haziran 2024

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, ülkedeki düşük doğum oranları nedeniyle 'demografik ulusal acil durum' ilan etti. Güney Kore, 2023'te 0,72 ile en düşük doğum oranına sahip ülkeler arasında ilk sırada yer almıştı. Başkan Yoon, düşük doğum oranıyla mücadele etmek için iş ve yaşam dengesini sağlama, çocuk bakımını iyileştirme ve daha iyi barınma sağlama gibi üç temel alana odaklanacaklarını belirtti. Ayrıca, geçici olarak Nüfus Strateji Planlama Bakanlığı kurulacak.
20 Haziran 2024
İşaretlediklerim