Samsun'un Bafra ilçesinde su kuyusu açma çalışması sırasında meydana gelen toprak kayması sonucu iki işçi hayatını kaybetti. Olay, Evrenuşağı Mahallesi Çınarlık mevkiinde bir fındık tarlasında gerçekleşti. İhbar üzerine bölgeye AFAD, UMKE, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, toprak altında kalan işçiler Sabri Bayraktar ve Mustafa Aydın'ın cenazelerine ulaştı.
10 Eylül 2024

Aydın'ın Efeler ilçesinde jandarma ekipleri, şüpheli M.E'nin evine düzenledikleri operasyonda 3 ton 980 kilogram sahte zeytinyağına el koydu. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemelerde yağların sahte olduğu tespit edildi. Şüphelinin ürünleri Bursa ve İstanbul'da satmayı planladığı öğrenildi ve kendisine 680 bin lira idari para cezası verildi.
10 Eylül 2024

İzmir Körfezi'nde meydana gelen kirlilik ve balık ölümleri üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'ne 1,8 milyon lira ceza kesti. Bakanlık, kirliliğin kaynağını tespit etmek için bölgeye uzman ekipler ve laboratuvarlar gönderdi. Yapılan analizler sonucunda, Çiğli ve Güneybatı Atıksu Arıtma Tesisleri'nin çevre mevzuatına aykırı şekilde kirli su deşarj ettiği belirlendi. Ayrıca, Körfez'deki amonyak miktarının olması gerekenden 50 kat fazla olduğu ve oksijen seviyesinin balık ölümlerine yol açacak kadar düşük olduğu tespit edildi.
10 Eylül 2024

Sekiz yaşındaki Narin Güran'ın Diyarbakır'da kaybolmasının ardından başlatılan soruşturmada, 24 şüphelinin gözaltı süresi bir gün uzatıldı. Narin'in cansız bedeni, kaybolduktan 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde taşla kapatılmış bir çuvalda bulunmuştu. Soruşturma kapsamında Narin'in amcası muhtar Salim Güran 'kasten öldürme' şüphesiyle tutuklanmıştı. Gözaltına alınanlar arasında Narin'in ailesi ve diğer akrabaları da bulunuyor.
10 Eylül 2024

Son beş gün içinde Türkiye genelinde 81 ilde düzenlenen 'Çember-22' operasyonlarında arama kaydı bulunan 3 bin 126 firari yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yakalanan firarilerin 21'inin beş ila 10 yıl, 12'sinin ise 10 yılı aşkın süredir arandığını belirtti. Yakalanan suçluların 561'i narkotik, 497'si hırsızlık, 281'i ise kaçakçılık ve organize suçlardan aranıyordu.
10 Eylül 2024

Genetik mutasyonlar ebeveynden çocuğa geçerek kansere yol açabiliyor. Teksas Üniversitesi MD Anderson Kanser Merkezi'nden Prof. Dr. Banu Arun, meme kanseri tanısı alan hastaların genetik test yaptırması gerektiğini belirtti. Genetik testler, kanser riskini belirlemede ve tedavi planlamasında önemli rol oynuyor. Türkiye'de de yapılabilen bu testler, kişiye özgü tarama fırsatı sunuyor ve erken tanı ile koruyucu önlemler alınmasını sağlıyor.
10 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların etkili olacağı 18 kent arasında İstanbul, İzmir, Antalya ve Trabzon gibi büyük şehirler de bulunuyor. Ayrıca, sıcaklıkların iç ve kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, Ege'de ise 3 ila 5 derece azalacağı belirtildi.
10 Eylül 2024

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, sekiz yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeninin bulunmasıyla ilgili olarak, olayın organize bir cinayet olduğunu ve profesyonelce kaybettirildiğini belirtti. Narin, 21 Ağustos'ta Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolmuş ve 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde taşla kapatılmış bir çuvalda bulunmuştu. Soruşturma kapsamında Narin'in amcası muhtar Salim Güran 'kasten öldürme' şüphesiyle tutuklanmış ve toplamda 24 kişi gözaltına alınmıştı. Eren, delillerin profesyonelce gizlenmesinin bir organizasyonu işaret ettiğini ve dışsal etkilere müsaade etmeyeceklerini vurguladı.
9 Eylül 2024

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğretmen atamaları konusunda açıklamalarda bulundu. Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öğretmen atamaları konusunda her türlü fedakarlığı yaptığını ve Türkiye'nin öğretmen atamaları konusunda çok ileride olduğunu söyledi. Ayrıca, öğretmen atamalarında mülakat sisteminde değişiklik yapıldığını ve bu değişikliklerin Danıştay tarafından incelendiğini belirtti. Tekin, mülakatın ağırlığının yüzde 50'ye düşürüldüğünü ve deneme derslerinin mülakat sürecine dahil edildiğini ifade etti.
9 Eylül 2024

Adana'nın Yüreğir ilçesindeki Akıncılar PTT Şubesinde gişe ve büro görevlisi olarak çalışan B.T, şubenin kasasından zimmetine 785 bin 560 lira geçirdiği iddiasıyla tutuklandı. Yüreğir Merkez PTT Müdürü R.A, sistem üzerinden yaptığı kontrollerde kasada eksik para olduğunu fark etti ve B.T'nin bu parayı kendi hesabına aktardığını tespit etti. B.T, borçları olduğunu ve pişman olarak paranın bir kısmını iade ettiğini belirtti. B.T'nin 'zimmet' suçundan beş yıldan 12 yıla kadar hapsi isteniyor.
9 Eylül 2024

Kütahya'da İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, çevreyolundaki polis kontrol noktasında durdurdukları bir araçta valizler içerisinde 28 bin 168 sentetik ecza ve 5 bin 138 uyuşturucu hap ele geçirdi. Araçta bulunan O.M. gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Kentte ocak ayından bu yana gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında toplam 133 şüpheli tutuklanmıştı.
9 Eylül 2024

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan Narin Güran'ın ölümüyle ilgili soruşturmada bir şüpheli, cesedi muhtarla birlikte çuvala koyup gömdüğünü itiraf etti. Narin Güran'ın cansız bedeni Eğertutmaz Deresi'nde bulundu. Soruşturma kapsamında 24 kişi gözaltına alındı ve muhtar dahil bazı akrabalar tutuklandı. Otopsi raporunda cesette ciddi çürüme olduğu ve kesin ölüm sebebinin henüz belirlenemediği belirtildi.
9 Eylül 2024

İstanbul'un Çatalca ilçesindeki Polonez fabrikası önünde eylem yapan işçiler, Çatalca ilçe emniyet müdürü tarafından tehdit edildi. İşçiler, Tekgıda-İş Sendikası'na üye olduktan sonra temmuz ayında işten çıkarılmıştı. Fabrikaya giden yolu kapatarak servis girişini engelleyen işçilere polis müdahale ederken, ilçe emniyet müdürü işçilere gözaltı ve adli işlem yapması durumunda çocuklarının işe giremeyeceğini söyledi. Bu tehdit anları, Tekgıda-İş Örgütlenme Uzmanı Suat Karlıkaya tarafından sosyal medyada paylaşıldı.
9 Eylül 2024

Ana haber sunucusu Gülbin Tosun, 15 yıldır çalıştığı NOW TV'den ayrıldığını açıkladı. Tosun'un, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştiren bir paylaşımı nedeniyle işine son verildiği iddia edilmişti. Tosun, kanalın kendisini zorunlu izne çıkardığını belirtmişti. Mansur Yavaş ise bu iddiaların spekülasyon olduğunu söylemişti.
9 Eylül 2024

Filipinler'de çocuklara cinsel istismar ve insan kaçakçılığıyla suçlanan, FBI tarafından aranan İsa Mesih Krallığı Kilisesi lideri papaz Apollo Carreon Quiboloy yakalandı. Quiboloy, ABD Federal Savcılığı tarafından çeşitli suçlamalarla iddianame hazırlanmıştı. Filipinler İçişleri Bakanı Benhur Abolos, Quiboloy'un Davao şehrinde yakalandığını teyit etti. Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr, Quiboloy'un yerel mahkemelerde yargılanacağını belirtti.
9 Eylül 2024

Diyarbakır’da kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni, 19 gün süren arama çalışmalarının ardından Eğertutmaz Deresi’nde bulundu. Olayla ilgili olarak 24 kişi gözaltına alınırken, Narin’in amcası S.G. kasten öldürme şüphesiyle tutuklandı. Narin’in cenazesi, Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edildi ve bugün defnedilecek.
9 Eylül 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran'dan alınan örneklerin Diyarbakır ve İstanbul Adli Tıp Başkanlığı'nca inceleneceğini duyurdu. Narin Güran'ın ölümüyle ilgili olarak 24 kişi gözaltına alındı ve amcası S.G. 'kasten öldürme' şüphesiyle tutuklandı. Otopsi işlemleri tamamlanmış olup, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için kimyasal, biyolojik ve patolojik incelemeler yapılacak.
9 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu bölgelerinde sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. İstanbul, Kocaeli, Düzce, Zonguldak, Sinop, Amasya, Samsun, Trabzon, Artvin, Ağrı, Erzurum, Kars, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Diyarbakır, Van, Balıkesir, Muğla ve Antalya'da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Vatandaşların tedbirli olmaları konusunda uyarılar yapıldı.
9 Eylül 2024

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi’nde bulundu. Olayla ilgili olarak 23 kişi gözaltına alındı, bunlar arasında Narin’in ailesi ve akrabaları da bulunuyor. Narin Güran’ın otopsi işlemi tamamlandı, ancak bedenin deforme olması nedeniyle ölüm sebebi henüz netleşmedi. Diyarbakır başsavcılığı, olayla ilgili haberlere yayın yasağı getirilmesini talep etti.
8 Eylül 2024

Diyarbakır'da sekiz yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada gözaltı sayısı 23'e yükseldi. Gözaltına alınanlar arasında Narin'in ailesi ve akrabaları da bulunuyor. Narin'in cansız bedeni, kaybolduktan 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde çuval içinde ve üzeri taşla kapatılmış halde bulundu. Soruşturma devam ederken, olayla ilgili yayın yasağı getirildi.
8 Eylül 2024
İşaretlediklerim