Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde, Vadişehir Mahallesi'nde park halindeki bir otomobilde boğazı kesilmiş halde bir kadın cesedi bulundu. Kimliği Tuğba Koç olarak belirlenen kadının, geçen yıl 3 Eylül'de evlendiği ve birinci evlilik yıl dönümünde öldüğü tespit edildi. Olay yeri inceleme ekibi ve savcının çalışmasının ardından ceset, otopsi için Eskişehir Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis, kadının ölüm nedenini belirlemek için soruşturma başlattı.
3 Eylül 2024

MİT tarafından yürütülen bir operasyon sonucunda, Mossad’ın Türkiye’deki para ağını yönettiği belirlenen Liridon Rexhepi tutuklandı. Rexhepi’nin, İsrail İstihbarat Servisi’nin talimatıyla Türkiye’deki saha elemanlarına para aktardığı ve bu paraların Filistinli siyasiler aleyhinde psikolojik harekât faaliyetleri ile Suriye sahasına yönelik bilgi toplama amacıyla kullanıldığı tespit edildi. Rexhepi’nin, Türkiye’deki saha elemanlarına Western Union üzerinden çok sayıda para transferi gerçekleştirdiği ve bu elemanların Suriye’deki kaynaklarına kripto para yöntemi ile ödeme yaptığı belirlendi.
3 Eylül 2024

Fransa'da 71 yaşındaki Dominique P., eşine 10 yılı aşkın süre boyunca sistematik bir şekilde cinsel saldırıda bulunmak ve bunlara onlarca erkeğin katılmasını organize etmek suçlamalarıyla yargılanıyor. Polisin tespitlerine göre, 72 erkek tarafından en az 92 tecavüz gerçekleştirildi. Dominique P., eşine güçlü sakinleştiriciler verdiğini ve diğer erkeklerin de eşinin uyuşturulduğunun farkında olduğunu itiraf etti. Davada kadının avukatları, müvekkillerinin tekrarlanan tecavüzlerin farkında olmadığını belirtiyor.
3 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, Karadeniz ve yurdun iç kesimlerinde kuvvetli sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. İstanbul ve Ankara dahil 26 ilde yağış bekleniyor. Ayrıca, Marmara bölgesinde sıcaklıkların 3 ila 5 derece artacağı belirtildi.
3 Eylül 2024

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin hakkında tutuklama kararı verdiği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, UCM'ye taraf Moğolistan'a vardı. Avrupa Komisyonu ve Ukrayna, Moğolistan'a Putin'i tutuklaması çağrısında bulundu ancak bu çağrı karşılık bulmadı. Putin, Moğolistan Dışişleri Bakanı tarafından sıcak bir şekilde karşılandı ve yarın Moğolistan Devlet Başkanı ile bir araya gelmesi bekleniyor.
2 Eylül 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın amcası S.G.'nin 'kasten öldürme' suçlamasıyla tutuklanması hakkında açıklamalarda bulundu. Tunç, amcanın aracındaki DNA'nın Narin ile uyuştuğunu ve bu nedenle kuvvetli şüphe oluştuğunu belirtti. Narin'in halen bulunamadığını söyleyen Tunç, soruşturmanın devam ettiğini ve detaylı bilgi veremeyeceklerini ifade etti. Narin Güran hakkındaki haberlere yayın yasağı getirildi.
2 Eylül 2024

Britanya Dışişleri Bakanı David Lammy, İsrail'e bazı silahların satışını askıya alacaklarını açıkladı. Karar, hava araçlarının kullandığı mühimmatlar dahil 30 silahı kapsıyor ve uluslararası insancıl hukukun ihlal edilme riski nedeniyle alındı. Bu kısıtlama, mevcut 350 lisanslı silahtan yaklaşık 30'unu etkiliyor. Britanya'daki insan hakları örgütleri, İsrail'e silah satışını durdurmadığı gerekçesiyle Britanya'yı eleştiriyor.
2 Eylül 2024

2010 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube'de işkence gördükten sonra intihar eden Onur Yaser Can'ın davasında, dört polis hakkında verilen takipsizlik kararı İstanbul 8'inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından kaldırıldı. Bu kararın ardından, polisler işkence suçlamasıyla yargılanacak. Daha önce, sanık polisler resmi belgeyi bozmak ve yok etmek suçlarından cezalandırılmış, ancak işkence, intihara sürükleme ve cinsel saldırı suçlarından yargılanmaları talebi reddedilmişti. Danıştay 2'nci Dairesi, sanık polislerin işkence, cinsel saldırı ve intihara sürükleme suçları bakımından yeterli izlenimin oluşmadığını belirtmişti.
2 Eylül 2024

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran’ın amcası S.G, tutuklanma talebiyle hakimliğe sevk edildi. Narin Güran, 21 Ağustos’ta kaybolmuş ve ailesi durumu yetkililere bildirmişti. Soruşturma kapsamında Narin’in abisi gözaltına alınmış ve kolundaki ısırık izi Adli Tıp Kurumu tarafından incelenmişti. Yeni deliller ve iddialar nedeniyle S.G de gözaltına alındı ve savcılıkta ifade işlemleri tamamlandıktan sonra tutuklanma talebiyle hakimliğe sevk edildi.
2 Eylül 2024

İstanbul'un Bakırköy ilçesindeki isale hattı çalışmaları nedeniyle beş mahallede 15 saatlik su kesintisi yapılacak. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından yapılan açıklamaya göre, Zuhuratbaba Mahallesi'nde Karabal Deresi atık su ve yağmur suyu dere ıslahı kapsamında isale hattındaki boruların altında çalışma yapılacak. Su kesintisi, Zuhuratbaba, Ataköy 1'inci kısım, Ataköy 2, 5, 6'ncı kısım, Ataköy 3, 4, 11'inci kısım ve Ataköy 7, 8, 9, 10'uncu kısım mahallelerini etkileyecek.
2 Eylül 2024

İzmir’in Torbalı ilçesinde taksi şoförü Arif Karabacak’ı ve Karabağlar ilçesinde kendisini uyaran Engin K.’yi öldüren, ayrıca bir market çalışanını ağır yaralayan Bülent Ş. yakalandı. Saldırgan, cinayetleri uyuşturucu almak için işlediğini itiraf etti. Polis, Bülent Ş.'yi havaalanı yolu üzerinde gasbettiği araç ve suç aletiyle yakaladı. Bülent Ş.'nin çeşitli suçlardan sabıkalı olduğu belirlendi.
2 Eylül 2024

Güney Kore, yapay zeka ile oluşturulan sahte cinsel içerikli görüntülerin Telegram üzerinden yayılması nedeniyle platforma suça yataklık etme gerekçesiyle soruşturma başlattı. Ulusal Soruşturma Ofisi Başkanı Woo Jong-soo, Telegram'ın hesap bilgilerini sağlamadaki zorluklara dikkat çekti. Güney Kore polisi, soruşturmayı derinleştirmek için Fransız makamları ve uluslararası kurumlarla işbirliği yapmayı planlıyor. Ülkede deepfake içeriklerin yayılması, özellikle kadın ve çocukları mağdur ederek büyük tepkilere yol açtı.
2 Eylül 2024

Mersin'in Tarsus ilçesinde, beş yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen M.A.K. gözaltına alındı. Olay, İncirlikuyu Mahallesi'nde gerçekleşti ve şüpheli çevredekiler tarafından dövüldü. Şüpheli, vücudundaki kırıklar nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili iki görgü tanığının ifadesi alındı ve mağdur çocuğun el ve kollarında çizikler tespit edildi.
2 Eylül 2024

Havai fişek gösterilerinin neden olduğu ağır metal ve kimyasallar, toprakta ve suda uzun süre kalıcı kirliliğe yol açarak hem insan hem de çevre sağlığı açısından risk oluşturuyor. Ayrıca, bu gösteriler kuş ölümlerine ve diğer hayvanların stresine neden oluyor. ABD'de yapılan bir araştırma, havai fişeklerin neden olduğu kirliliğin Kanada'daki yangınlardan daha fazla olduğunu ortaya koydu. Uzmanlar, bu kimyasalların ekosistemde birikerek geniş alanlarda toprak ve su kirliliğine yol açabileceğini belirtiyor.
2 Eylül 2024

2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda Türkiye, 15 dalda toplam 94 sporcuyla mücadele ediyor. 2 Eylül programında atıcılık, okçuluk, yüzme, tekerlekli sandalye tenis, triatlon, masa tenisi, B1 futbol ve atletizm gibi branşlarda Türk sporcular sahne alacak. Gün boyunca çeşitli saatlerde gerçekleşecek olan müsabakalarda Türkiye, farklı dallarda madalya için yarışacak.
2 Eylül 2024

İstanbul Kadıköy'deki Kalamış Parkı civarına bırakılan zehirli mamalar nedeniyle üç köpek ve 27 kedi zehirlenerek öldü, 12 kedinin tedavisi sürüyor. Polis, olay yerindeki kamera görüntülerini topladı ve görgü tanıklarının ifadesini aldı. Kadıköy Sokak Hayvanları Forumu, hayvan hakları savunucularının bu katliamın takipçisi olacağını belirtti ve sorumluların hızla tespit edilip yargılanmasını talep etti. Kadıköy Belediyesi, olay sonrası alanı temizledi ve zehirlenmiş hayvanlar için ilaç desteği sağladı.
2 Eylül 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti tüzüğünde yapılacak değişiklikleri görüşmek üzere Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Görüşme, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Mogan Tesisi’nde gerçekleşti ve Mansur Yavaş ile Ankara İl Başkanı Ümit Erkol da katıldı. Özel, geçen hafta İstanbul’da önceki genel başkanlarla da görüşmeler yapmıştı ve Kılıçdaroğlu'na tüzükle ilgili önerilerini sunacağını belirtti.
1 Eylül 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti tüzüğünde yapılacak değişiklikleri görüşmek üzere Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara'da bir araya geldi. Görüşme, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Mogan Tesisi’nde gerçekleşti ve yaklaşık iki buçuk saat sürdü. Görüşmeye Mansur Yavaş ve Ankara İl Başkanı Ümit Erkol da katıldı. Özel, daha önce İstanbul'da eski genel başkanlarla da benzer görüşmeler yapmıştı.
1 Eylül 2024

Ünlü sinema oyuncusu ve sanatçı Ahu Tuğba, ABD’nin Miami kentindeki evinde 69 yaşında hayatını kaybetti. Bir süre önce geçirdiği trafik kazası sonrası zor günler geçiren ve ameliyat olan Tuğba, ciddi astım hastasıydı. Vefat haberini gazeteci Hakan Solaker duyurdu ve Tuğba’nın kızı Anjelik de doğruladı. Ahu Tuğba, 1980'lerde Türk sinemasının önemli isimlerinden biri olarak tanınıyordu.
1 Eylül 2024

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Diyarbakır'da kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran ile ilgili yayın yasağını ihlal eden medya kuruluşlarına en ağır yaptırımların uygulanacağını duyurdu. Şahin, Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliği'nin aldığı yayın yasağı kararını hatırlatarak, birçok medya hizmet sağlayıcısının bu yasağı ihlal ettiğini belirtti. Konunun hassasiyeti nedeniyle tüm medya kuruluşlarının yayın yasağına uygun hareket etmesi gerektiğini vurguladı.
1 Eylül 2024
İşaretlediklerim