Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye ile normalleşme sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, müzakerelerin başarılı olabilmesi için güvenilir bir referansa ihtiyaç olduğunu vurguladı. Esad, Türkiye'nin teröre desteği durdurması ve Suriye'den kuvvetlerini çekmesi gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Türkiye-Suriye ilişkilerini normalleştirme çağrısında bulunmuştu. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de uygun koşullar oluşması durumunda Suriye ile bakanlar düzeyinde görüşülebileceğini ifade etti.
25 Ağustos 2024

Uluslararası 10 havayolu şirketi, Hizbullah ile İsrail arasındaki gerginlik nedeniyle İsrail'e 52 seferi iptal etti ve yüzlerce seferi erteledi. İsrail ordusu, Hizbullah'ın İsrail'i hedef almayı planladığını öne sürerek Lübnan'a önleyici saldırı başlattığını duyurmuştu. Hizbullah ise Beyrut'ta suikast sonucu öldürülen üst düzey komutanlarından Fuad Şükür için İsrail'e misilleme saldırısı başlatmıştı. Bu gelişmelerin ardından, Fransız Havayolları da dahil olmak üzere birçok uluslararası havayolu şirketi İsrail'e seferlerini iptal etti.
25 Ağustos 2024

Türk Hava Yolları (THY), Pegasus Havayolları ve A Jet, Lübnan’ın başkenti Beyrut’a seferlerini iptal etti. Bu karar, Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür suikastına misilleme olarak İsrail’e saldırı başlatmasının ardından alındı. İsrail, saldırıya karşılık vererek 48 saat olağanüstü hal (OHAL) ilan etti. Bölgedeki sıcak gelişmeler nedeniyle Türk havayolu şirketleri Beyrut seferlerini durdurdu.
25 Ağustos 2024

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde sağanak yağış sonrası sel ve heyelan meydana geldi. Bir kişinin cansız bedenine ulaşılırken, mahsur kalan bazı vatandaşlar kurtarıldı. Güllüce Mahallesi'nde bir araç sele kapılıp dere yatağına devrildi ve arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Ayrıca, Sivas'ın Gürün ilçesinde de sağanak yağış nedeniyle Kayseri-Malatya yolu ulaşıma kapandı.
25 Ağustos 2024

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde sağanak yağış sonrası sel ve heyelan meydana geldi. Güllüce Mahallesi'nde bir araç sele kapılıp dere yatağına devrildi ve bir kişi kayboldu. Jandarma, sağlık ve arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edilerek mahsur kalan vatandaşları kurtardı ve kayıp kişiyi arama çalışmalarına devam ediyor. Ayrıca, CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sivas'ın Gürün ilçesinde de sağanak yağış sonrası yolların kapandığını ve sel felaketinin yaşandığını duyurdu.
25 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul dahil 21 ilde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile İstanbul, Malatya ve Hakkari çevrelerinde etkili olacağı belirtildi. Vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istendi.
25 Ağustos 2024

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde sağanak yağış sonrası sel ve heyelan meydana geldi. Mahsur kalan vatandaşların olduğu belirtilirken, bölgeye arama kurtarma ekipleri gönderildi. Bünyan Belediye Başkanı Selahattin Metin, Güllüce mahallesinde çalışmaların devam ettiğini duyurdu. CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu da sosyal medya hesabından selin ev ve iş yerlerine zarar verdiğini belirtti.
24 Ağustos 2024

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bir kiliseden haç çalan kişi tutuklandı. Polis, kilisenin güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek şüphelinin izini sürdü ve Fatih Kemalpaşa Mahallesi'nde parkta otururken gözaltına aldı. Şüpheli S.A.'nın 37 suç kaydı olduğu ve haçı sevgilisine vermek için çaldığını söylediği belirtildi. Çalınan haç kiliseye geri teslim edildi.
24 Ağustos 2024

Mersin'de yapılan operasyonda yaklaşık 56 milyon lira değerinde çalıntı araç ele geçirildi. İstanbul ve Edirne'deki operasyonlarda ise yaklaşık 700 kilogram uyuşturucu madde ve 30 bin 700 elektronik sigaraya el kondu. İstanbul'da Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından takip edilen bir tırda metamfetamin ele geçirilirken, Edirne'de Kapıkule Gümrük Kapısı'nda bir tırda elektronik sigaralar bulundu. Her iki olayla ilgili savcılık soruşturması başlatıldı.
24 Ağustos 2024

Siirt'te jandarma ekipleri, Siirt-İzmir seferini yapan bir yolcu otobüsünü durdurdu. Otobüsün emanet bölümünde bulunan bir bavula narkotik dedektör köpeği tepki verdi. Yapılan aramada bavulda 40 kilogram kubar esrar ele geçirildi. Bavulu otobüse teslim eden B.T. aranıyor.
24 Ağustos 2024

ABD'nin Florida eyaletindeki Disney World'de, Jeffrey Piccolo'nun eşi Kanokporn Tangsuan, alerjik reaksiyon sonucu hayatını kaybetti. Disney, başlangıçta Piccolo'nun dava açamayacağını savundu, ancak medyada çıkan tepkiler üzerine bu kararından vazgeçti. Piccolo, Florida Haksız Ölüm Yasası kapsamında Disney ve restorana tazminat davası açtı. Avukatlar, mahkemenin daha yüksek cezai tazminatlara hükmedebileceğini belirtti.
24 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illerini sarı kodla uyardı. Bu illerde sabah saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. MGM, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Meteoroloji renk kodları arasında sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ifade ediyor.
24 Ağustos 2024

Çorum’un Sungurlu ilçesinde, Sungurlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde çalışan iki işçi, kanalizasyon çalışması sırasında metan gazından etkilenerek baygın halde foseptik çukurundan çıkarıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, işçileri Sungurlu Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Daha sonra Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen işçilerin durumunun iyi olduğu bildirildi.
23 Ağustos 2024

Gaziantep'in Araban ilçesindeki Karasu Deresi'ne bir işletmenin atık su bırakması sonucu toplu balık ölümleri meydana geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemeler sonucunda, dereye atık su bırakan zeytinyağı ve fıstık kavlatma tesisine 465 bin lira para cezası kesildi. Valilik, çevre kirliliğine neden olan işletmelere karşı denetimlerin süreceğini belirtti.
23 Ağustos 2024

Amasya'nın Suluova ilçesindeki Hacı Hayta Mahallesi'nde Köksal Ayyıldız'a ait samanlıkta bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Suluova Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale etti ve yangın yaklaşık bir saatte söndürüldü. Yangında toplam 80 ton saman yandı.
23 Ağustos 2024

2024'ün ilk altı ayında Britanya'ya Manş Denizi üzerinden botlarla gelen düzensiz göçmen sayısı yüzde 18 arttı ve bu göçmenlerin yüzde 10'u Türk. Britanya İçişleri Bakanlığı, bu dönemde küçük botlarla ülkeye girenlerin sayısının 13 bin 489 olduğunu açıkladı. Göçmenlerin yüzde 81'i yasal izni olmadan bu botlarla ülkeye giriş yaptı. Göçmen karşıtı eylemler ve sıkı göç kuralları, Britanya'da göçmenlerin durumunu daha da zorlaştırıyor.
23 Ağustos 2024

İzmir'in Konak ilçesindeki Atilla Mahallesi'nde Buca metrosunun yeraltı çalışmaları sırasında bazı evlerin duvarlarında çatlaklar meydana geldi. Özellikle Akalın Apartmanı'nda görülen çatlaklar, mahalle sakinlerini endişelendirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, çatlakların metro çalışmaları sırasında zemindeki volkanik andezit kayaların hareketi nedeniyle oluştuğunu ve yapısal taşıyıcı sistemlerde bir sorun olmadığını belirtti. Belediye, TBM'lerin bölgeden uzaklaşmasının ardından binalarda tadilat çalışmalarına başlanacağını duyurdu.
23 Ağustos 2024

İstanbul'da 30 Ağustos Zafer Bayramı provaları nedeniyle bu pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak. Vatan Caddesi'nde yapılacak provalar nedeniyle 06:00'dan prova bitimine kadar D-100 kuzey ve güney yön, 10'uncu Yıl Caddesi, Oğuzhan Caddesi, Sofular Caddesi, Halıcılar Caddesi, Akdeniz Caddesi, Akşemsettin Caddesi, Edirnekapı Caddesi, Keçeci Meydan Sokak, Ordu Caddesi ve Atatürk Bulvarı trafiğe kapalı olacak. Sürücüler alternatif güzergah olarak Turgut Özal Millet Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı, D-100 kara yolu ve O-3 hal yolunu kullanabilecek.
23 Ağustos 2024

Batman'da hırsızlık yaparken suçüstü yakalanan biri aranan hükümlü, diğeri 18 yıl dört ay hapis cezası olan iki kişi tutuklandı. Polis, kentte hırsızlık ve yankesicilik yaptıkları tespit edilen Z.G. ve S.G’yi takibe aldı. Fatih Mahallesi’nde kurulan semt pazarında hırsızlık yaparken suçüstü yakalanan hırsızlar ekiplerce gözaltına alındı. İncelemede Z.G’nin 18 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezasının olduğu, S.G’ninse hırsızlık suçlarından iki arama kaydının bulunduğu belirlendi.
23 Ağustos 2024

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Suudi Arabistan'ın Mekke ve Medine şehirlerindeki Türk okullarının 2024-2025 eğitim döneminde yeniden açılacağını duyurdu. Bakanlık, Riyad ve diğer şehirlerdeki Türk okullarının 2020-2021 eğitim yılından itibaren kapatıldığını hatırlattı. Türkiye'nin diplomatik temasları sonucunda bazı okulların yeniden açıldığı ve Mekke ile Medine'deki okulların da bu kapsamda yeniden faaliyete geçeceği belirtildi. Öğrenci kabulleri ve diğer işlemlerle ilgili çalışmaların başladığı bildirildi.
23 Ağustos 2024
İşaretlediklerim