İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'Kıskaca alındık, dayatma var' diyerek altılı masayı terk etti ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını aday olmaya çağırdı. Bu durum iktidar kanadını memnun ederken, muhalefeti kızdırdı. HDP içinde ise tepkiler karışık oldu; bazıları şaşırmadıklarını ifade ederken, bazıları olumlu bir rahatlama ifade eden 'oh' yorumunda bulundu. Twitter üzerinden yapılan paylaşımlarda Akşener'in bu hareketi eleştirildi ve İYİ Parti'nin siyasi konumlandırması tartışıldı.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ortak cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi sürecinde yaşanan anlaşmazlıklar sonucu altılı masa toplantısından ayrıldığını açıkladı. Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını göreve çağırdı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partilerinin milletin sesini dinleyen bir parti olduğunu ve İYİ Parti'nin masaya 'milleti duyun' teklifini sunduğunu ifade etti.
3 Mart 2023

Altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayının belirlenememesi sonucu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener toplantıdan ayrıldı ve partisinin genel idare kurulu ile olağanüstü bir toplantı yaptı. Akşener, altılı masanın millet iradesini yansıtma kabiliyetini kaybettiğini belirterek İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını aday olmaya çağırdı. Bu gelişmelerin ardından CHP Merkez Yürütme Kurulu, partinin genel merkezinde olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun diğer parti liderleriyle telefon görüşmeleri yaptığı ve ortak bir açıklama beklendiği bildirildi.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masa toplantısından 'kıskaca alındık, dayatma var' diyerek ayrıldı ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek İmamoğlu ve Yavaş'ı aday olmaya çağırdı. Bu durum, Akşener'in eski partisi MHP'de bazı milletvekilleri ve üyeler tarafından sevinçle karşılandı ve sosyal medyada Akşener'e yönelik eleştirel paylaşımlar yapıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin geçmişteki sözleri hatırlatılarak Akşener'in güvenilmezliği ve ihaneti ima eden ifadeler kullanıldı.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masanın cumhurbaşkanı adayı konusunda anlaşmaya varamaması üzerine bir toplantı düzenledi. Akşener, İYİ Parti'nin zor bir tercihe zorlandığını belirterek, bu duruma boyun eğmeyeceklerini ifade etti. Altılı masanın toplantısında Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş'ın aday olmasını önerdi, ancak bu öneri kabul görmedi. Akşener, bu durumu parti yetkilileriyle danışacağını söyledi ve toplantı sonrası İYİ Partililer 'Türkiye iyi olacak' ifadesiyle olumlu bir tavır sergiledi.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'dayatma var' diyerek altılı masayı terk etti. Bu gelişmenin ardından İYİ Partili isimler sosyal medya üzerinden Akşener'e destek mesajları yayınladılar. Paylaşılan mesajlarda birlik ve beraberlik vurgusu yapılarak, milletin iradesine saygı gösterilmesi ve dayatmalara karşı durulması gerektiği ifade edildi. Ayrıca, İYİ Parti'nin milletin sesi olduğu ve millete rağmen siyaset yapılamayacağı belirtildi.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını 'dayatma' olarak değerlendirip altılı masadan ayrıldı. Bu durum Twitter'da geniş yankı buldu ve çoğunlukla Akşener'e yönelik eleştiriler ve Kılıçdaroğlu'na destek mesajları paylaşıldı. Kullanıcılar, Akşener'in bu hareketiyle tarihe geçemediğini ve tarih olduğunu ifade ettiler. Ayrıca, Akşener'in bu kararıyla CHP içinde bölünme yaratmaya çalıştığı ve seçimlere kısa bir süre kala ülkenin kaderiyle oynadığı yorumları yapıldı.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masanın ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda uzlaşı sağlanamaması üzerine masayı terk ettiğini duyurdu. Akşener, İYİ Parti'nin kıskaca alındığını ve dayatmaya maruz kaldığını belirterek, bu duruma boyun eğmeyeceklerini ifade etti. Ayrıca, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiklerini, ancak bu çabalarının reddedildiğini söyledi. Akşener, altılı masanın millet iradesini yansıtma kabiliyetini kaybettiğini ve tek bir adayın tasdiki için çalışan bir noter masasına dönüştüğünü eleştirdi.
3 Mart 2023

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, FOX TV'de katıldığı bir programda Yedisu fay hattında 7.4 büyüklüğünde bir deprem olabileceği konusunda uyarıda bulundu. Görür, bu fay hattının en son 1784 yılında kırıldığını ve bölgede uzun bir süre geçtiğini belirterek, Erzincan depreminin bu fay hattına enerji transfer etmiş olabileceğini ve Doğu Anadolu fayındaki hareketlerin de Yedisu fayını etkileyebileceğini ifade etti. Daha önce de benzer uyarılarda bulunan Görür, özellikle Tunceli-Pülümür bölgesi için endişe duyduğunu dile getirdi.
3 Mart 2023

Kayseri 2'nci İdare Mahkemesi, daha önce verdiği yürütmeyi durdurma kararını, Kayseri Valiliği'nin itirazı üzerine geri çevirdi. Bu kararla birlikte, Fenerbahçe taraftarlarının Kayserispor deplasmanına girişi yasaklanmış oldu. Önceki gelişmelerde, Fenerbahçe taraftarlarının hükümet karşıtı sloganlar atması ve bu durumun siyasi tartışmalara yol açması sonucunda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması gerektiğini belirtmesi yer almıştı.
3 Mart 2023

Altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda anlaşma sağlanamamasının ardından İYİ Parti'de hareketlilik yaşanıyor. Meral Akşener'in masadan kalkma noktasına geldiği belirtiliyor. İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı ve tüm vekil ve il başkanlarının katılacağı bir buluşma planlanıyor. Parti içinde farklı eğilimleri temsil eden GİK üyeleri, aday belirleme sürecinde önemli rol oynuyor. İYİ Parti'nin nihai kararı, yapılacak toplantılar sonrasında verilecek ve 6 Mart'taki altılı masa toplantısında adayın belirlenmesi bekleniyor.
3 Mart 2023

Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda İYİ Parti'den hoşnutsuzluk mesajları gelmekte. Reuters'a konuşan bir İYİ Parti yetkilisi, anketlerde öne çıkan diğer adayların da değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in önemli açıklamalar yapması bekleniyor. Daha önce yapılan ittifak toplantısında altı liderin ortak aday konusunda 'ortak bir anlayışa ulaşıldığı' belirtilmiş, nihai açıklamanın 6 Mart'ta yapılacağı kaydedilmişti. İYİ Parti'nin olağanüstü toplantı çağrısı ve parti içi istişarelerin devam ettiği bildirildi.
3 Mart 2023

Türkiye'deki sinemalarda bu hafta, Tom Hanks'in başrolünde olduğu 'Hayata Röveşata Çeken Adam', Michael B. Jordan'ın hem başrolde hem de yönetmen koltuğunda olduğu 'Creed III: Efsane Devam Ediyor', Akira Kurosawa'nın senaryosundan uyarlanan 'Yaşamak', Tony Gatlif'in yönettiği 'Tom Medina', animasyon filmler 'Kaptan Porsuk: Kayıp Hazinenin Peşinde' ve 'Fındıkkıran ve Sihirli Flüt' olmak üzere toplam yedi film izleyiciyle buluşuyor. Filmler, farklı türlerdeki hikayeleri ve tanınmış oyuncularıyla dikkat çekiyor.
3 Mart 2023

Ekşi Sözlük, Türkiye'de deprem eleştirileri sonrası kapatılmış ve yönetimin itirazı üzerine mahkeme tarafından erişim engeli kaldırılmıştı. Ancak, erişim engeli kaldırma kararına itiraz edilmesi sonucu site tekrar erişime kapatıldı. Bilişim hukuku uzmanı Prof. Dr. Yaman Akdeniz, bu tür kararların iki-üç yıl sürebileceğini ve tek çarenin Anayasa Mahkemesi'ne başvurmak olduğunu belirtti. Akdeniz, Anayasa Mahkemesi'nin başvuruları uzun süre bekletebileceğini ve bu durumun etkili başvuru yollarını ortadan kaldırdığını ifade etti.
3 Mart 2023

Ekşi Sözlük'e, iktidarın depremle ilgili ihmallerini eleştiren içerikler nedeniyle uygulanan erişim engeli, mahkeme kararıyla kaldırıldı. Platformun CEO'su Başak Purut, kararın kaldırıldığını Twitter üzerinden duyurdu. Karar, Ankara 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından alındı ve platform yönetimi kararın uygulanması için yetkililerle iletişime geçtiğini belirtti. Ancak, kararın duyurulmasından 15 saat sonra hala Ekşi Sözlük'e erişim sağlanamıyor.
3 Mart 2023

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Türkiye merkezli depremlerden etkilenen Suriye bölgelerini ziyaret etti ve uluslararası toplumu Suriye halkının yaşadığı zorlukları unutmakla eleştirdi. Ghebreyesus, Suriye'de 12 yıldır süren savaş, ekonomik çöküş, Covid-19, kuraklık ve son olarak deprem gibi birçok felaketle mücadele eden halkın durumunu 'içler acısı' olarak nitelendirdi ve 'İnsanlık nerede?' diye sordu. Ayrıca tedavi gören depremzedeleri ziyaret ettiği anları sosyal medya hesabından paylaştı.
3 Mart 2023

Arjantinli futbolcu Lionel Messi'nin eşi Antonela Rocuzzo'nun ailesine ait 'Unico süpermarket' zincirine Rosario kentinde silahlı kişiler tarafından saldırı yapıldı. Saldırganlar, süpermarketin kapısına ateş açarak Messi'ye yönelik bir tehdit mesajı bıraktılar. Polis, olayla ilgili soruşturma başlatırken, Rosario Belediye Başkanı Pablo Javkin, Rocuzzo ailesinin korunması gerektiğini ve olayla ilgilerinin olmadığını ifade etti. Javkin ayrıca, uyuşturucu çetesinin mesajının yayılması için Messi'nin ailesinin ismini kullandığını belirtti.
3 Mart 2023

Altı muhalefet partisinin liderleri, ortak cumhurbaşkanı adayını belirlemek için toplandı. Toplantıda İYİ Parti'nin çekinceleri vardı ve Meral Akşener, İstanbul ve Ankara belediye başkanlarını aday olarak önerdi. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda anlaşmazlık yaşandı ve Akşener toplantıyı terk etmeyi düşündü, ancak diğer liderlerin araya girmesiyle bu durum önlendi. İYİ Parti'nin Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin kararı, ilerleyen toplantılarda netleşecek.
3 Mart 2023

ABD Afganistan’ın Yeniden Yapılandırılması Özel Müfettişliği (SIGAR) tarafından yayımlanan raporda, ABD ordusunun Afganistan'dan çekilme sürecinin kötü yönetilmesinin ülkenin çöküş sürecini hızlandırdığı belirtildi. ABD'nin 20 yılda Afganistan ordusuna yaklaşık 90 milyar dolar askeri yardım yaptığı, ancak bu yardımların yolsuzluk ve yanlış yönetim nedeniyle etkisiz kaldığı ifade edildi. Ayrıca, Taliban ile ABD arasında imzalanan anlaşmanın Afgan askerleri üzerinde olumsuz bir psikolojik etki yarattığı ve ordunun 11 gün içinde çökmesine yol açtığı vurgulandı.
2 Mart 2023

Boğaziçi Üniversitesi, 20 Eylül 2007'den beri yürürlükte olan yurt yönetmeliğini kaldırarak yerine yeni bir yönetmelik getirdi. Yeni yönetmelik, 8 Şubat'ta üniversite yönetim kurulu kararıyla kabul edildi ve öğrencilerin yurtlardan atılmasını kolaylaştıran maddeler içeriyor. Yönetmelikteki muğlak ifadeler, sosyal medya paylaşımları ve anayasaya aykırı eylemler gibi sebeplerle öğrencilerin yurtlardan atılmasına olanak tanıyor. Ayrıca, yurtta alkol kullanımı artık yurttan atılma sebebi olarak belirlenmiş.
2 Mart 2023
İşaretlediklerim