Samsun’un Atakum ilçesinde 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücü M.B., motosikletli kurye Sefa Şerif Efe'ye çarparak ölümüne neden oldu. M.B., üniversiteye gittiğini mazeret göstererek duruşmaya katılmadı. Sefa Şerif Efe'nin ailesi, sanığın en üst maddeden cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, sanık hakkında zorla getirme emri düzenlenmesine ve trafik bilirkişisinden kusur raporu aldırılmasına karar vererek duruşmayı 24 Aralık’a erteledi.
24 Eylül 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, milletvekili Ediz Ün’e ait araçta kaçak elektronik sigara malzemesi bulunmasıyla ilgili açıklama yaptı. Polis, 21 Eylül'de durdurduğu araçta çok sayıda kaçak elektronik sigara malzemesi ele geçirdi. Araç sahibi Ediz Ün, olayla ilgisinin olmadığını ve aracı gayri resmi danışmanına emanet ettiğini belirtti. Özel, Ün'ün açıklamasını tatmin edici bulduğunu ancak süreci yakından takip edeceklerini söyledi.
24 Eylül 2024

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yaşayan Benny ve Susanne Anguiano çiftinin Yellowstone Milli Parkı'nda kaybolan kedisi Rayne Beau, 1450 kilometre yol kat ederek evine geri döndü. Çift, kedilerini bulmak için kamp alanında yoğun çaba sarf etti ancak sonuç alamadı. Kedinin bu uzun mesafeyi nasıl aştığı ve yolu nasıl bulduğu bilinmiyor. Rayne Beau, bir kadının onu barınağa götürmesi ve çipinin okutulması sayesinde sahiplerine kavuştu.
24 Eylül 2024

İstanbul'da bir polisi öldüren Yunus Emre Geçti'nin annesi, oğlunun madde bağımlısı olduğunu ve yetkililere defalarca bildirdiğini ancak hiçbir önlem alınmadığını belirtti. 26 suçtan kaydı bulunan Geçti, Ümraniye'de motosiklet hırsızlığı suçundan yakalandıktan sonra firar etmiş ve yeniden yakalanınca polis memuru Şeyda Yılmaz'ı öldürmüştü. Olayda bir polis memuru ve zanlının annesi de yaralanmıştı. Geçti, hakimlik sorgusunun ardından tutuklandı.
24 Eylül 2024

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün'e ait araçta kaçak elektronik sigara malzemeleri bulunması olayının muhalif basın tarafından görmezden gelindiğini belirtti. Polis, 21 Eylül'de durdurduğu araçta 2 milyon lira değerinde kaçak elektronik sigara ve aparatlar ele geçirdi. Ediz Ün, olayla ilgisinin olmadığını ve aracı gayri resmi danışmanı F.A.'ya emanet ettiğini söyledi. Dağ, muhalif basının bu olayı haber yapmamasını eleştirerek, CHP'yi de Atatürk'ü istismar etmekle suçladı.
24 Eylül 2024

Fransa'da 2017 ve 2018 yıllarında camilere ve Avrupa Parlamentosu binasına terör saldırıları planlamaktan suçlu bulunan neo-Nazi grubun lideri Alexandre Gilet, 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Paris Ağır Ceza Mahkemesi, Gilet'ye geçen yıl verilen cezayı onadı. Gilet ve üç kişinin, göçmenlerin yaşadığı mahalleler ve camiler gibi hedeflere saldırı planladığı ortaya çıktı. Gilet'nin, 2019'da Yeni Zelanda'da Christchurch'deki camilere saldırarak 51 kişiyi öldüren Brenton Tarrant'ın söylemlerini kullandığı bir manifesto hazırladığı belirtildi.
24 Eylül 2024
İşaretlediklerim