CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti tüzüğünde yapılacak değişiklikleri görüşmek üzere Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Görüşme, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Mogan Tesisi’nde gerçekleşti ve Mansur Yavaş ile Ankara İl Başkanı Ümit Erkol da katıldı. Özel, geçen hafta İstanbul’da önceki genel başkanlarla da görüşmeler yapmıştı ve Kılıçdaroğlu'na tüzükle ilgili önerilerini sunacağını belirtti.
1 Eylül 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti tüzüğünde yapılacak değişiklikleri görüşmek üzere Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara'da bir araya geldi. Görüşme, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Mogan Tesisi’nde gerçekleşti ve yaklaşık iki buçuk saat sürdü. Görüşmeye Mansur Yavaş ve Ankara İl Başkanı Ümit Erkol da katıldı. Özel, daha önce İstanbul'da eski genel başkanlarla da benzer görüşmeler yapmıştı.
1 Eylül 2024

Ünlü sinema oyuncusu ve sanatçı Ahu Tuğba, ABD’nin Miami kentindeki evinde 69 yaşında hayatını kaybetti. Bir süre önce geçirdiği trafik kazası sonrası zor günler geçiren ve ameliyat olan Tuğba, ciddi astım hastasıydı. Vefat haberini gazeteci Hakan Solaker duyurdu ve Tuğba’nın kızı Anjelik de doğruladı. Ahu Tuğba, 1980'lerde Türk sinemasının önemli isimlerinden biri olarak tanınıyordu.
1 Eylül 2024

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Diyarbakır'da kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran ile ilgili yayın yasağını ihlal eden medya kuruluşlarına en ağır yaptırımların uygulanacağını duyurdu. Şahin, Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliği'nin aldığı yayın yasağı kararını hatırlatarak, birçok medya hizmet sağlayıcısının bu yasağı ihlal ettiğini belirtti. Konunun hassasiyeti nedeniyle tüm medya kuruluşlarının yayın yasağına uygun hareket etmesi gerektiğini vurguladı.
1 Eylül 2024

Norveç'te Rus ordusu tarafından eğitildiği düşünülen ve 'casus balina' olarak bilinen Hvaldimir lakaplı beluga balinasının öldüğü bildirildi. Marine Mind'ın kurucusu Sebastian Strand, Hvaldimir'in cansız bedenine Norveç açıklarında rastladığını açıkladı. Balinanın ölüm nedeni henüz belirlenememiş olup, vücudunda kuş veya diğer deniz canlıları tarafından yapıldığı düşünülen yara izleri bulundu. Hvaldimir, 2019'da Norveç'te üzerine kamera yerleştirilmiş özel bir mekanizmayla yüzerken yakalanmış ve dünya genelinde 'casus balina' olarak ünlenmişti.
1 Eylül 2024
İşaretlediklerim