Cumhurbaşkanı Kararı ile Amasya, Bingöl, Kastamonu, Kütahya, Manisa, Niğde, Mersin, İstanbul ve Samsun illerinde bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı. Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren karara göre, orman sınırları dışına çıkartılan alanların en az iki katı kadar devletin hüküm ve tasarrufu altındaki taşınmazlar orman oluşturmak amacıyla kullanılacak. Bu taşınmazlar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Orman Genel Müdürlüğüne tahsis edilecek.
2 Ağustos 2024

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürüldüğü gece Ortadoğu'da herhangi bir hava saldırısı, füze veya insansız hava aracı kullanmadıklarını belirtti. The New York Times, Haniye'nin konutuna yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucu öldüğünü iddia etmişti. İran dini lideri Ali Hamaney, İsrail'e direkt saldırı emri vermişti. İsrail ordusu, o gece sadece Lübnan'da Hizbullah komutanı Fuad Şükür'ü hedef aldıklarını söyledi.
1 Ağustos 2024

Netflix, popüler dizisi Squid Game'in 2. sezonundan ilk tanıtım fragmanını yayınladı. Yeni sezonda, 456 numaralı oyuncu Gi-hun, oyunu kazandıktan üç yıl sonra oyunun arkasındakileri bulmak ve bu acımasız yarışmaya son vermek için yeniden oyuna giriyor. İkinci sezonun prömiyeri 26 Aralık 2024'te yapılacak ve son sezon ise 2025'te gelecek.
1 Ağustos 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Katoliklerin ruhani lideri Papa Fransuva ile telefonda görüştü. Görüşmede, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları açılış töreninde drag queen'ler ve transseksüel modellerin yer aldığı gösterinin infiale yol açtığını belirten Erdoğan, bu tür gösterilerin dini ve ahlaki değerlerle alay ettiğini söyledi. Papa, barış için gösterdiği çaba ve dini değerlerin aşağılanmasına karşı hassasiyeti nedeniyle Erdoğan’a teşekkür etti.
1 Ağustos 2024

Eski başbakan yardımcısı Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener, Ankara'nın Çankaya ilçesindeki evlerinde anneannesi Leyla Çetiner'i vurarak öldürdü. Abdüllatif Şener, oğlunun psikolojik sorunları olduğunu ve olayın aileyi derinden sarstığını belirtti. Şener, oğlunun işsizlik ve düşük maaş gibi sorunlar nedeniyle psikolojik sıkıntılar yaşadığını ve bu durumun medyada şahsıyla hesaplaşma aracı haline getirildiğini ifade etti. Olayın ardından Şener, ailelerinin acısına saygı gösterilmesini istedi.
1 Ağustos 2024

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'ndaki ikinci maçında Dominik Cumhuriyeti'ni 3-1 yenerek çeyrek finale çıkmayı garantiledi. İlk maçında Hollanda'yı 3-2 mağlup eden milli takım, C grubundaki son maçını 4 Ağustos'ta İtalya ile oynayacak. Sakatlığı geçen Zehra Güneş de bu maçta yer aldı. Daniele Santarelli yönetimindeki takımın kadrosunda Gizem Örge, Cansu Özbay, Melissa Vargas, Hande Baladın gibi isimler bulunuyor.
1 Ağustos 2024

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay ile ilgili davada savcılık iddianameyi hazırladı. İddianamede, Gediz Elektrik Genel Müdürü Uğur Yüksel, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve diğer yetkililer dahil 42 kişi hakkında 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Olayda iki kurumun da ihmali olduğu belirtiliyor ve bu ihmallerin ölümlere yol açtığı iddia ediliyor.
1 Ağustos 2024

Eski başbakan yardımcısı Abdüllatif Şener’in oğlu Bedirhan Şener, Ankara'da anneannesi Leyla Çetiner’i rehin alarak öldürdü. Olay, Ayrancı Mahallesi'ndeki evlerinde çıkan bir tartışma sırasında gerçekleşti. Abdüllatif Şener, oğlunun psikolojik sorunları olduğunu ve olayın vahim olduğunu belirtti. Bedirhan Şener, polis tarafından gözaltına alındı.
31 Temmuz 2024

İç hat uçak biletlerindeki tavan ücretine zam yapıldı. 3 bin 253 liralık tavan fiyat, 1 Ağustos'tan itibaren 4 bin 3 liraya yükseltildi. THY ve Pegasus Havayolları, yeni tavan fiyatlarını uçuş tarifelerine yansıttı. Yeni fiyatlara göre bir uçuşta satılan biletlerin yüzde 80'i 2 bin 503 TL olarak vatandaşlara sunulacak, geri kalan yüzde 20'lik kısmı ise 4 bin 3 TL'den satılacak.
31 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Doğu Karadeniz'deki Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illerini gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle sarı kodla uyardı. Yağışların saat 18:00'e kadar kuvvetli olması bekleniyor. MGM, sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.
31 Temmuz 2024

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Fransa'nın Lille takımıyla deplasmanda karşılaşacak. Maçı Rumen hakem Istvan Kovacs yönetecek ve yardımcıları Mihai Marica ile George Florin Neacsu olacak. Karşılaşma, 6 Ağustos Salı günü saat 21.30'da Valenciennes kentindeki Hainaut Stadı'nda oynanacak. Almanya'dan Christian Dingert VAR, Johann Pfeifer ise AVAR olarak görev yapacak.
31 Temmuz 2024

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, AKP ve MHP yönetiminden devraldıkları belediyelerin borç listesini açıkladı. Zeybek, 2019'da AKP'den CHP'ye geçen beş büyükşehir belediyesine bağlı idareler ve iştiraklerden toplamda 5,3 milyar dolar borç devraldıklarını belirtti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin SGK'ya toplam prim borcunun 96 milyar lira olduğunu ve bunun yüzde 67,7'sinin CHP'li belediyelere ait olduğunu söylemişti. Zeybek, bu borcun büyük bir kısmının AKP ve MHP'den devralındığını ifade etti.
31 Temmuz 2024

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) nüfus projeksiyonu verilerine göre, 2026 yılında Türkiye'deki kadın nüfusu erkek nüfusunu geçecek. 2026'da ülke nüfusunun 86 milyon 654 bin 276'ya ulaşması beklenirken, kadın nüfusunun erkek nüfusundan 25 bin 834 kişi fazla olacağı öngörülüyor. Bu eğilimin 22. yüzyıla kadar devam edeceği ve 2100 yılında kadın nüfusunun erkek nüfusundan 1 milyon 371 bin 922 kişi fazla olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, 2075 yılında her üç kişiden birinin yaşlı olacağı belirtiliyor.
31 Temmuz 2024

Hamas lideri Haniye, Tahran'da kaldığı konutuna düzenlenen saldırıda bir korumasıyla birlikte öldürüldü. İran, suikastin arkasında İsrail'in olduğunu öne sürerek, Haniye'nin kanının yerde kalmayacağını belirtti. İran'ın yeni cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ve dini lider Humeyni, İsrail'e karşı sert açıklamalarda bulundu. Haniye'nin suikasti, Hamas-İsrail ateşkes görüşmelerini belirsizleştirdi.
31 Temmuz 2024

Tiyatro ve sinema oyuncusu Genco Erkal, 86 yaşında kan kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. İstanbul'da doğan ve eğitimini Robert Kolej ve İstanbul Üniversitesi'nde tamamlayan Erkal, 1959'dan itibaren tiyatroda oyuncu ve yönetmen olarak çalıştı. 1969'da Dostlar Tiyatrosu'nu kuran sanatçı, Altın Portakal En İyi Erkek Oyuncu Ödülü gibi birçok ödül kazandı. Erkal, son olarak sosyal medya hesabından veda mesajı yayınlamıştı.
31 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, Sinop, Zonguldak, Samsun, Trabzon, Artvin, Erzurum ve Kars illerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Tahminlere göre, bu bölgelerde yağışlar etkili olacak. Vatandaşların tedbirli olmaları konusunda uyarılar yapıldı.
31 Temmuz 2024

Samsun’un Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde bir buçuk ayda 45 göçmen kuş tedavi edilerek doğaya geri bırakıldı. Tedavi edilen kuşlar arasında leylekler, peçeli baykuşlar, martılar ve posta güvercinleri bulunuyor. Kızılırmak Deltası, Türkiye’de yaban hayatının korunduğu önemli noktalardan biri olup, Uluslararası Ramsar Sözleşmesi’nin koruması altında. Delta, göçmen kuşlar için büyük önem taşıyor ve zengin biyolojik çeşitliliğe sahip.
30 Temmuz 2024

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 3-22 Ağustos tarihleri arasında Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği Sahnesi'nde gerçekleştirilecek. Festivalin açılışı İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin sahneleyeceği Kuğu Gölü balesi ile yapılacak. Bu yıl festivale Bolşoy Tiyatrosu baş dansçıları Denis Rodkin ve Eleonora Sevenard ile Brezilyalı Basileu França Topluluğu konuk olacak. Festivalin kapanışı ise Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin sahneleyeceği Zorba balesi ile yapılacak.
30 Temmuz 2024

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde, Suçatı Mahallesi Fırnız Mesire Alanı yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangın 80 hektarlık alanı tahrip etti. Yangının, M.S. adlı bir kişinin arkadaşlarına şaka yapmak amacıyla torpil patlatması sonucu çıktığı belirlendi. Yangın ekiplerin müdahalesiyle yaklaşık 18 saatte kontrol altına alındı. Şüpheli M.S. gözaltına alındı ve tutuklandı.
30 Temmuz 2024

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda Şevval İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç'den oluşan Atıcılık 10 metre Havalı Tabanca Karışık Takımı, gümüş madalya kazandı. Elemelerde 582 puanla 1’inci olarak finale yükselen milli takım, finalde Sırbistan'a 16-14 mağlup oldu. Bu sonuçla Türkiye, atıcılık dalında Olimpiyat tarihindeki ilk madalyasını elde etti.
30 Temmuz 2024
İşaretlediklerim