İzmir'in Bayraklı ilçesinde, ağır ceza mahkemesinde görülen bir dava nedeniyle yakalama kararı bulunan C.K. gözaltına alındı. Arkadaşları B.Y. ve A.D. tarafından ziyaret sırasında getirilen simit içerisinde uyuşturucu haplar bulundu. İki şüpheli gözaltına alındı ve uyuşturucu madde ticareti suçundan işlem başlatıldı. B.Y. serbest bırakılırken, yaşı küçük olan A.D. tutuklandı. Gözaltında bulunan C.K. ise adliyeden serbest bırakıldı.
15 Ocak 2023

Voys video-haber ekibi, Türkiye'de artan metamfetamin kullanımına dikkat çeken bir video dosya yayınladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Met salgını' ifadelerine yer verilen dosyada, madde bağımlıları ve satıcılarıyla yapılan röportajlar, ses kayıtları ve gizli kamera görüntüleri bulunuyor. Voys ekibi, bir AMATEM'den uyuşturucu satın alarak iddiaları doğruladı ve bir satıcının günde 80-100 kişiye metamfetamin sattığını belgeledi.
15 Ocak 2023

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Dnipro kentinde bir konuta isabet eden Rus füzesi sonucu 25 sivilin hayatını kaybettiğini, aralarında bir çocuğun da bulunduğunu ve 13'ü çocuk 73 kişinin yaralandığını açıkladı. Saldırı sonrası enkazdan altı çocuğun kurtarıldığı belirtildi. Dnipro'da üç günlük yas ilan edilirken, evsiz kalan siviller için çadırlar kuruldu ve sıcak yiyecek ile içecek ikram ediliyor.
15 Ocak 2023

Nepal'in Pokhara bölgesinde Yeti Hava Yollarına ait bir yolcu uçağı düştü. Kazada, 68 yolcu yaşamını yitirdi. Uçakta iki bebek ve çeşitli ülkelerden 10 yabancı uyruklu kişi bulunuyordu. Nepal hükümeti kazanın soruşturulması için bir komite kurdu ve kaza nedeniyle ulusal yas ilan etti.
15 Ocak 2023

Britanya Başbakanı Rishi Sunak, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile yaptığı telefon görüşmesinde, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı savaşına destek amacıyla Challenger 2 tankları göndereceklerini belirtti. Britanya'nın bu konudaki detayları daha sonra açıklayacağı ifade edildi. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, Britanya'ya teşekkürlerini iletti. Almanya ve Fransa'nın ardından Britanya da Ukrayna'ya askeri destek sağlayan ülkeler arasına katıldı.
14 Ocak 2023

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile otomotiv sektöründe belirli bir taşıt markasının distribütörü olmayan münferit ithalatçılar ve bayileri için ithalat yapabilmek adına 66 milyon lira teminat verme zorunluluğu getirildi. Ayrıca, ithalatta özel tüketim vergisi ödemeden işlem yapabilmek için gerekli şartlar ve belgeler belirlendi. Teminat olarak nakit, banka teminat mektupları, sigorta şirketleri kefalet senetleri ve devlet iç borçlanma senetleri kabul edilecek. Distribütörler ve bunların bayileri için ise teminat yükümlülüğü bulunmuyor. Yeni düzenleme önümüzdeki ay başında yürürlüğe girecek.
14 Ocak 2023

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik değişikliği ile suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanının önlenmesi amacıyla kimlik tespiti yapılması gereken parasal alt sınır 85 bin liradan 185 bin liraya çıkarıldı. Elektronik transferlerde kimlik tespiti için sınır da 7 bin 500 liradan 15 bin liraya yükseltildi. Bu değişiklik, bankalar, finansman şirketleri, sigorta şirketleri gibi birçok kurum ve kuruluşu etkileyecek ve 1 Şubat'ta yürürlüğe girecek.
14 Ocak 2023

ABD yönetimi, Türkiye'ye yeni F-16 savaş uçakları ve mevcut uçakların modernizasyon kitlerinin satışı konusunda Kongre'ye ön inceleme için bilgi verdi. ABD'de askeri satışların onaylanması için Kongre'nin NATO üyesi ülkelere 15 gün, NATO dışı ülkelere ise 30 gün içinde itiraz etmemesi gerekiyor. ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Menendez, Türkiye'nin demokrasi ve insan hakları konusundaki tutumu nedeniyle satışa karşı çıktığını ve Erdoğan'ın tehditlerine son verene kadar onaylamayacağını belirtti.
14 Ocak 2023

İstanbul Haliç Köprüsü'nde iki otomobil arasında çıkan silahlı kavgada C.A. isimli bir kişi hayatını kaybetti, D.K. isimli bir kişi bacağından yaralandı. Yaralı hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis, olay yerinde bir tabanca ve uzun namlulu silah ele geçirdi ve kaçan zanlıların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Olay sonrası köprüdeki ulaşım normale döndü.
14 Ocak 2023

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Donetsk bölgesindeki Soledar ve Bahmut şehirlerinde Rus ordusuna karşı mücadelelerinin devam ettiğini belirtti. Zelenski, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ve diğer güvenlik güçlerinin ülkeyi koruduğunu ifade etti. Rusya Savunma Bakanlığı'nın Soledar şehrini kontrol altına aldıkları yönündeki iddiası, Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı Doğu Grubu Sözcüsü Sergey Çerevatiy tarafından yalanlandı ve şehirde çatışmaların sürdüğü bildirildi.
14 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı gibi çeşitli bakanlık ve kurumlarda üst düzey yönetici pozisyonlarına yeni atamalar gerçekleştirildi. Bazı il müdürleri görevden alınırken, yerlerine yeni isimler getirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda da müfettişlik pozisyonuna atama yapıldı.
14 Ocak 2023

Bloomberg, 2023 yılında yatırımcıların takip etmesi gereken 50 şirketi sıraladı. Listede Adidas, Airbus, Disney gibi büyük şirketler yer alıyor. Türkiye'den ise fiyat/kazanç oranı açısından dünyanın en ucuz 100 şirketi arasına Akbank girebildi. Türk şirketlerinin piyasa değeri/defter değeri oranına göre ucuz sayılan şirketler arasında yer almadığı, sadece beş Türk şirketinin en ucuz ilk 1000'e girdiği belirtiliyor. Borsa İstanbul'un çok ucuz olduğu yönündeki söylemlerin aksine, Türkiye'de hisselerin küresel piyasalara kıyasla ucuz olmadığı, ucuz olan tek sektörün bankacılık olduğu ifade ediliyor. Uzmanlar, 2023'te Borsa İstanbul'da yüksek getirilerin bulunmasının zor olacağını ve daha stresli günlerin başlayacağını öngörüyor.
14 Ocak 2023

Altı yaşındaki Ewing Sarkom hastası Yusuf Kerim Sayın'ın annesi Gülten Sayın, 'FETÖ' üyeliği gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı ve cezaevine girdi. Baba Süleyman Sayın, oğlunun tedavisi için işinden ayrıldı. Sanatçı Haluk Levent ve HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun çabalarıyla anne kısa süreliğine oğluyla görüştü. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Yusuf'un annesiyle birleşmesi için destek sözü verdi. TİP'li Kadıgil, annenin cezasının ertelenmesi için kamuoyuna çağrıda bulundu.
14 Ocak 2023

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emin Şen'in bakanlıkta basın müşaviri olarak çalıştığını ve ihaleler aldığını iddia etti. Şen, bu iddiaları kabul ederek, aldığı ihalelerin küçük meblağlar olduğunu ve 'Ebabil Harekatı' adlı gruba sadece takipçi olduğunu belirtti. Ayrıca, eski tweet'lerinin ironik olduğunu savundu. Gazeteci İsmail Saymaz'ın Şen ile yaptığı röportajda, Şen'in devlet memuru olmadığını, ancak bakanlıkta müşavir olarak gösterildiğini ve yüksek meblağlı ihaleler aldığını ifade etti.
14 Ocak 2023

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'ta kimyasal silah kullandığı iddialarını araştırılması gerektiğini söyleyen ve bu sebeple iktidar tarafından hedef gösterilen Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 'örgüt propagandası yapmak' suçundan iki yıl sekiz ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldıktan sonra tahliye edildi. Fincancı, tahliye olmayı beklemediğini, ancak ulusal ve uluslararası toplumun güçlü dayanışmasının etkisiyle tahliye edildiğini düşündüğünü ifade etti. Ayrıca, kimyasal silah kullanımı iddialarıyla ilgili yaptığı açıklamalardan pişmanlık duymadığını, tıbbi bir değerlendirme yaptığını ve uluslararası protokollere göre hareket ettiğini belirtti.
13 Ocak 2023

Eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, medyadaki trol çalışmalarının ileride iddianamelere siyasi darbenin medya ayağı olarak eklenebileceğini belirtti. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında yaptığı açıklamalar ve 'Ebabil Harekatı' adlı bir grubun sosyal medya üzerindeki faaliyetleri konusunda uyarılarda bulundu. Demirtaş, Süleyman Soylu ve Alpay Özalan gibi isimlerin trol başı olarak adlandırıldığı ve trollerin paylaşımlarını beğenip yaymadan önce dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.
13 Ocak 2023

Barbadoslu şarkıcı Rihanna, 2016'dan bu yana yeni bir albüm yayınlamamıştı. 12 Şubat 2023'te Amerikan futbolunun en büyük kupa maçı olan Super Bowl'un devre arasında sahne alacak. Apple Music'te yayımlanan bir videoda, Rihanna'nın yeni şarkılar çıkarabileceğine dair ipuçları yer aldı. Videoda, Rihanna'nın silueti ve ardından yeşil peluş ceketi ve örgülü saçlarıyla görünmesi ve 'Needed Me' şarkısından bir bölüm söylemesi, hayranlar arasında yeni müzik beklentisini artırdı.
13 Ocak 2023

Kıbrıs'ta Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ünsal'ın bir seminerde evlilik ve kadınlar hakkında yaptığı açıklamalar tepki çekti. Ünsal, kadınların kocalarının yatak davetine icabet etmek zorunda olduğunu ve evliliğin amacının çoğalmak olduğunu ifade etti. Bu sözler üzerine sekiz kadın milletvekili Ünsal'ı kınayan bir açıklama yaptı. Ünsal ise kendisinin İslam'ı anlattığını ve kendi görüşlerini değil, İslam'ın görüşlerini dile getirdiğini savundu. KKTC Din İşleri Başkanlığı ise Ünsal hakkındaki haberlerin asılsız olduğunu ve medyada çarpıtıldığını iddia etti.
13 Ocak 2023

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde gözaltına alınan gazeteci Sezgin Kartal, İstanbul Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında tutuklandı. Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan Kartal'ın dosyasına gizlilik kararı konuldu. İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen Kartal, savcılıkta verdiği ifadenin ardından 'örgüt üyesi olmak' iddiasıyla Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi ve tutuklama kararı verildi.
13 Ocak 2023

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Rusya'nın Suriye özel temsilcisi Aleksander Lavrentiev ile yaptığı görüşmenin ardından, Türkiye ile müzakerelerin işgalin sona erdirilmesi ve terörizme desteğin kesilmesi şartlarına bağlı olması gerektiğini ifade etti. Bu açıklama, Şam ile Ankara arasında Rusya'nın aracılığıyla yürütülen müzakereler hakkında Esad'ın ilk resmi yorumu oldu. Ayrıca, Suriye'nin Türkiye'den kuzey Suriye'deki birliklerini çekmesini ve üç muhalif gruba desteğini sonlandırmasını talep ettiği bildirildi. Türkiye ile Suriye arasındaki dışişleri bakanları düzeyindeki toplantının, 2011'deki savaşın başlangıcından bu yana en üst düzeydeki görüşme olacağı belirtildi.
13 Ocak 2023
İşaretlediklerim